vuurtoren texel

Nu is de maand februari feitelijk gezien ook korter dan de andere maanden, zo voelde het vaak ook. Drukke dagen, veel leuke dingen en veel gezelligheid. Naar mijn idee hoefde ik maar twee keer te knipperen en maart stond alweer voor de deur. Eerst nog even terugblikken op al die leuke dingen, want ik heb jullie nieuws te vertellen!

Waar werd ik blij van?

Het verjaardagsfeestje heb ik al in januari samen met Remco klein gevierd, mijn echte verjaardag is in februari. De 11e om precies te zijn. Remco had op mijn werk vrij geregeld en voor hem ook, zodat we die dag nog van ons lange weekend weg op Texel konden genieten. Daarover later meer. Op mijn verjaardag keerden we weer naar huis terug, maar niet zonder het traditionele ontbijt met kadootjes en een aantal stops op de terugweg.

Mijn moeder was met ons mee tijdens het lange weekend weg. Remco en zij verraste me met super mooie kadootjes. Onder andere een nieuw vijfjaren-dagboek. Dat heb ik eerder al eens gebruikt. Het leuke aan zo’n dagboek vind ik vooral het teruglezen wat je de jaren ervoor op die dag bezig hield. En van Mats kreeg ik een zelfgemaakt kunstwerkje. Stiekum is dat misschien wel het leukste kadootje van alles 😉

haarlem
cheesecake

Terug naar de dag van mijn verjaardag. Voor de lunch stopten we in Alkmaar. En een verjaardag is niet compleet zonder taart. Dat aten we in Haarlem. We vonden een heel leuk tentje, de Dessert Bar. Degene die me een beetje kennen, weten dat ik dol ben op cheesecake. Die met karamel was echt verrukkelijk! Vooral die laatste stad vond ik erg gezellig. Daar zou ik nog wel eens naar terug willen voor een weekendje.

Eerder zei ik al dat ik jullie iets nieuws te vertellen heb. Ik vind het super leuk. Ik ben er ook best wel trots op. Eigenlijk verandert er niets, maar gevoelsmatig toch een heleboel. Wat dan? Reismuts is voortaan officieel een bedrijf! Het staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als mijn eenmanszaak. Ik ben nu dus officieel eigen ondernemer! Tof he? Ik heb nog steeds mijn betaalde baan als P&O Adviseur. Daarnaast wil ik voor Reismuts vaker gaan schrijven en nog meer leuke samenwerkingen aangaan. Alles met als doel om jullie nog meer inspiratie te brengen!

Andere dingen waar ik vrolijk van werd?

  • Mats natuurlijk! De ontwikkelingen lijken zich steeds sneller op te volgen. En steeds als hij iets nieuws kan of heeft ontdekt, ben ik zooooo trots op hem!
  • En heel veel gezelligheid deze maand. Veel vrienden had ik al even niet meer gezien. Het is altijd fijn om ze wel weer te zien en te horen hoe het met hen gaat.
  • Een bezoek aan vrienden, waarvan er een dol is op foto’s maken en het ook heel goed kan, natuurgebied Kampina ligt om de hoek en het is die dag ook nog eens heerlijk zonnig. Het resultaat: een hele leuke fotoshoot!
  • Het was jááááren geleden dat ik voet binnen een Nederlandse bieb zette, maar deze maand was het zover toen ik Mats inschreef. De bibliotheek in Tilburg is een ervaring op zich geworden, nu deze in de Lochal op de Spoorzone is gevestigd. Ben je een keer in de stad, loop er zeker eens binnen.
  • Ik ben weer meer blond! Op Instagram had ik een tijdje terug jullie mening gevraagd en die was overduidelijk: terug naar blond. Nu ben ik nog niet meteen zo licht als ik voorheen was, maar de eerste stap is weer gezet.
Dit is een deel van de nieuwe bieb, gaaf he?

Waar werd ik minder blij van?

Pfoe, nou, dat nieuwe ritme met Mats en werken is nog wel een dingetje hoor. De puzzel, zoals ik het vorige maand noemde, is nog niet af. Ik weet ook wel dat iedereen zegt dat ik het tijd moet geven, het wennen aan de nieuwe situatie. Dat geloof ik ook wel. Toch houdt het me erg bezig. Loslaten en het over me heen laten komen zijn niet mijn sterkste punten op dit moment. Ik heb behoefte aan in control zijn en me vooral richten op de dingen waar ik energie van krijg. En ik zoek actief naar de beste nieuwe balans tussen werk en privé.

En nog andere dingen waar ik minder blij van werd?

  • Die waren er niet! Ja, er zijn echt wel momentjes geweest dat ik minder blij was hoor, maar behalve die werk-privé puzzel zijn ze niet de moeite waard om te noemen of me mee bezig te houden. Fijn hè?

Welke reisjes heb ik gemaakt?

Texel dus! Het was mijn eerste kennismaking met de Waddeneilanden en dat is me wel goed bevallen. Men vertelde me vooraf dat het er altijd wel iets meer waait. Nou, het ging er toch tekeer! Bij de vuurtoren dacht ik even dat Mats met kinderwagen en al de lucht in zou gaan!

Gezellig bijkletsen met smam tijdens een wandeling door de Duinen van Texel
Die ogen! Om verliefd op te worden, toch!

Ondanks de wind en soms een paar druppels regen was het een heerlijk lang weekend. Remco, Matsie, mijn moeder en ik verbleven in een huisje van De Roompot. Op het park is een subtropisch zwembad en dat gaf een mooie gelegenheid voor een eerste plons met Mats. En we maakten allerlei uitstapjes, zoals naar verschillende dorpjes en naar Ecomare. Ik ga jullie er zeker nog meer over vertellen!

Wat hebben jullie voor leuke dingen meegemaakt?