fbpx
Bosnië en Herzegovina Canarische eilanden Filipijnen

Change of plans… en daarom aangeboden: reisgidsen voor de Filipijnen!

 • 18 maart 2018

Met een baby op komst hebben Remco en ik natuurlijk onze toekomstplannen nog eens onder de loep genomen. En we komen tot de conclusie dat onze reisplannen voor dit jaar niet meer zo goed passen. Dus we hebben het een en ander veranderd.

In mei zouden we bijna drie weken gaan backpacken in de Filipijnen. Er zijn inentingen voor nodig, die ik niet helemaal meer op orde heb en nu niet meer mag ontvangen. Daarnaast heerst er malaria op verschillende plekken en medicatie daarvoor mag ik niet gebruiken. Bovendien vraag ik me ten zeerste af of met een rugzak op van 15 kg op de bonnefooi over de tropische eilanden trekken nou de beste keuze is tijdens 22 tot 25 weken zwangerschap. Dus deze waanzinnig mooie reis hebben we geannuleerd.

Boehoe? Welnee, de Filipijnen lopen voorlopig niet weg. Hierdoor ontstaat wel een kans voor jou! Ik heb namelijk twee gloednieuwe reisgidsen, een Lonely Planet t.w.v. € 21,99 en een Reishandboek van Dick Poppe t.w.v. € 19,95. En ik vind het zonde als deze mooie gidsen hier liggen te verstoffen, terwijl ik er iemand anders blij mee kan maken. Nu kan ik ze op marktplaats aanbieden, maar liever geef ik ze aan een van mijn lieve lezers, voor jou, je vriendin, buurjongen, wie dan ook.


Aangezien ik ze zelf betaald heb, zou ik het leuk vinden als we er een ruiltje van kunnen maken Ik hoef er geen geld voor en het gaat me niet om een gelijke waarde, maar om het idee. Misschien heb je een reisgids van een andere bestemming over, of een spannend leesboek, een tijdschrift, een leuke gastblog op Reismuts of misschien wel iets compleets anders dat je wilt ruilen? Laat het me weten en de allerleukste inzending wint de gidsen van de Filipijnen.

Verderop in het jaar stond ook een roadtrip door Montenegro, Bosnië en Herzegovina gepland. Aangezien mijn zwangerschapsverlof dan zal starten, komt ook deze reis nu niet zo goed uit. Deze plannen gaan ook even de ijskast in.

Gaan Remco en ik dan alleen maar thuis zitten nu ik zwanger ben? Welnee!! De kampeertrip naar Noord-Frankrijk gaat natuurlijk gewoon door. Nu heb ik nog meer zin in een hangmatje aan het water te chillen. We hebben inmiddels ook weer een nieuwe reis geboekt in mei. We gaan naar Gran Canaria! Ik ben er al eens geweest en dat beviel me wel. Een bungalow met zwembad voor de deur en genoeg te doen in de omgeving lijkt ons de perfecte bestemming voor dat moment!

10 Reacties

 • Jenny

  Fijn dat jullie je bestemmingen zonder al te veel problemen hebben kunnen annuleren! Goed dat je blijft doen, waar je je goed bij voelt.

  Ben je al stiekem plannen aan het maken voor reizen met de kleine?

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik ben inderdaad wel heel blij met de goede annuleringsverzekering. 🙂 En stiekem kijken we inderdaad al naar reizen met de kleine uit. Lijkt me weet een heel nieuwe wereld!

   Beantwoord
 • Anniek

  Jammer dat jullie plannen hebben moeten veranderen maar het is voor een goed doel :). Ik schreef een blog over de reizen die ik maakte tijdens mijn zwangerschap, misschien vind je het leuk om te lezen? Hopelijk heb jij ook een fijne zwangerschap en kun je van je reizen genieten!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel! Goed om te weten Anniek, dat vind ik zeker leuk en handig om te lezen!

   Beantwoord
 • Sabine

  Wat fijn dat jullie een andere oplossing hebben gevonden! En superleuk om straks met de kleine de wereld te gaan ontdekken! 😀

  Beantwoord
  • Lizette

   Er is altijd wel een andere bestemming te bedenken 😉 Met de kleine straks zal weer een hele nieuwe wereld worden

   Beantwoord
 • Jessica J.

  Jammer dat de reis niet kan doorgaan, maar inderdaad, de Filipijnen lopen zo direct nog niet weg. 😉 Gelukkig hadden jullie een goede annulatieverzekering!

  Beantwoord
  • Lizette

   Nou inderdaad, ik ben blij met de annuleringsverzekering. Die heb ik al jaren en dan vraag je je toch wel eens af waarvoor je betaalt. Nou hiervoor dus 😉

   Beantwoord
 • Marcella Molenaar

  Mooi dat jullie konden annuleren, het past inderdaad niet zo goed nu. Wat leuk dat jullie naar Gran Canaria gaan, lijkt me een heerlijk eiland!

  Beantwoord
  • Lizette

   Canaria is ook echt een heel eiland! Niet zo groen als La Palma maar ook wel erg divers. Heb er nu al zin in 😉

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.