Met een baby op komst hebben Remco en ik natuurlijk onze toekomstplannen nog eens onder de loep genomen. En we komen tot de conclusie dat onze reisplannen voor dit jaar niet meer zo goed passen. Dus we hebben het een en ander veranderd.

In mei zouden we bijna drie weken gaan backpacken in de Filipijnen. Er zijn inentingen voor nodig, die ik niet helemaal meer op orde heb en nu niet meer mag ontvangen. Daarnaast heerst er malaria op verschillende plekken en medicatie daarvoor mag ik niet gebruiken. Bovendien vraag ik me ten zeerste af of met een rugzak op van 15 kg op de bonnefooi over de tropische eilanden trekken nou de beste keuze is tijdens 22 tot 25 weken zwangerschap. Dus deze waanzinnig mooie reis hebben we geannuleerd.

Boehoe? Welnee, de Filipijnen lopen voorlopig niet weg. Hierdoor ontstaat wel een kans voor jou! Ik heb namelijk twee gloednieuwe reisgidsen, een Lonely Planet t.w.v. € 21,99 en een Reishandboek van Dick Poppe t.w.v. € 19,95. En ik vind het zonde als deze mooie gidsen hier liggen te verstoffen, terwijl ik er iemand anders blij mee kan maken. Nu kan ik ze op marktplaats aanbieden, maar liever geef ik ze aan een van mijn lieve lezers, voor jou, je vriendin, buurjongen, wie dan ook.


Aangezien ik ze zelf betaald heb, zou ik het leuk vinden als we er een ruiltje van kunnen maken Ik hoef er geen geld voor en het gaat me niet om een gelijke waarde, maar om het idee. Misschien heb je een reisgids van een andere bestemming over, of een spannend leesboek, een tijdschrift, een leuke gastblog op Reismuts of misschien wel iets compleets anders dat je wilt ruilen? Laat het me weten en de allerleukste inzending wint de gidsen van de Filipijnen.

Verderop in het jaar stond ook een roadtrip door Montenegro, Bosnië en Herzegovina gepland. Aangezien mijn zwangerschapsverlof dan zal starten, komt ook deze reis nu niet zo goed uit. Deze plannen gaan ook even de ijskast in.

Gaan Remco en ik dan alleen maar thuis zitten nu ik zwanger ben? Welnee!! De kampeertrip naar Noord-Frankrijk gaat natuurlijk gewoon door. Nu heb ik nog meer zin in een hangmatje aan het water te chillen. We hebben inmiddels ook weer een nieuwe reis geboekt in mei. We gaan naar Gran Canaria! Ik ben er al eens geweest en dat beviel me wel. Een bungalow met zwembad voor de deur en genoeg te doen in de omgeving lijkt ons de perfecte bestemming voor dat moment!