I love it when a career and a passion come together! En dat is precies waar Nicole Matijssen mee bezig is. Naast travelblogger (ze heeft eerder al eens een gastblog voor Reismuts geschreven) is Nicole in augustus gestart als recruiter bij FYGI. Zo raakten we weer met elkaar in contact. Ik vind het leuk dat we zowel de passie voor reizen als voor het HR vak delen. Sinds kort verzorgt ze ook individuele maatwerkreizen naar Latijns Amerika via haar eigen onderneming Travel Happiness Company. Hoog tijd om eens wat verder met elkaar te babbelen!

Vertel, voor de lezers, wie is Nicole?

Levensgenieter, avonturier en reisliefhebber, dat ben ik! Groot fan van Latijns-Amerika en dol op het ontdekken van verborgen plekjes en het kennismaken met andere culturen. Vanaf Brazilië heb ik het continent doorkruist tot aan Colombia en uiteindelijk ben ik in Ecuador gebleven. Hier heb ik gewoond in Quito en gewerkt in het toerisme bij een lokaal reisagentschap. Nu woon ik in Nijmegen samen met de Mexicaanse liefde van mijn leven en samen vormen we een dreamteam voor het creëren van “travel happiness”.

Je eigen onderneming! Wat gaaf! Hoe is dat zo gekomen?

Door mijn studie toerisme ben ik ‘besmet’ geraakt met het ‘reisvirus’. Tijdens mijn afstudeerstage in Ecuador zag ik hoe diverse Nederlanders in Ecuador een eigen onderneming hadden opgezet. Dat leek mij ook ontzettend gaaf! Toen ik eenmaal in Ecuador woonde en werkte bleek dit echter nog best lastig te zijn, dus besloot ik destijds voornamelijk ervaring op te doen en te leren van het wonen en werken in het buitenland. Terug in Nederland heb ik met veel plezier gewerkt bij een touroperator gespecialiseerd in luxe maatwerkreizen.

Toch bleef ook het vak van recruitment kriebelen. Eenmaal de carrière switch qua baan gemaakt, bleek dat door het werken bij FYGI ik mijn passies goed kon combineren. Bij FYGI werk ik in vrijheid en heel flexibel. Doordat mijn baan bij FYGI al veel ondernemerschap vereist kwam ik op het idee om dit te gaan combineren. Mijn passie voor reizen zal altijd blijven bestaan en wat is er nu leuker dan mensen gelukkig maken op zowel werkgebied als in hun vrije tijd met reizen? Dat lijkt mij een win-win situatie waar ieder mens blij van wordt!

Hoe werkt de Travel Happiness Company?

Bij Travel Happiness Company ontwerpen we privé maatwerkreizen naar bestemmingen in Latijns Amerika. Ik ga met iedere klant persoonlijk in gesprek, zodat we elkaar beter leren kennen. De klant vertelt mij over zijn wensen, ik luister en vanuit mijn persoonlijke ervaring geef ik advies wat betreft reisroute, accommodatie en activiteiten. Hierdoor bespaart een klant uren uitzoekwerk én krijgt men insidertips die niet in ieder reisboekje te vinden zijn. Ons doel is om het ultieme reisgeluk voor iemand te creëren en dit geluk ook te delen met de bestemming waar je te gast bent. We steunen per bestemming lokale projecten waar we een donatie aan geven bij iedere boeking. Hierdoor dragen we samen de verantwoordelijkheid voor duurzaam reizen en daar word iedereen gelukkig van!

Wat maakt deze reizen/aanpak uniek?

Wat Travel Happiness Company uniek maakt, is dat ik alle bestemmingen persoonlijk heb bezocht en dus vanuit eigen ervaring mijn klanten erover kan vertellen en adviseren. Dan heb ik het niet over de ervaring van een eenmalige reis, maar over het continent écht beleven en ervaren. Op deze wijze kan ik klanten nét die ene markt laten bezoeken die nog niet word overspoeld door het massa toerisme of hen wijzen op de voordelen of nadelen van een af te leggen reisroute.

Vooral op de bestemming Ecuador weet ik het verschil te maken door mijn persoonlijke contacten en ervaringen. Zo heb ik eerder voor klanten een reis verzorgd naar Ecuador, terwijl ze in eerste instantie een reis naar Argentinië wilde maken. Door mijn enthousiasme voor het land heb ik ze weten te overtuigen om een keus te maken die nóg beter aansloot op hun wensen. En daar hadden ze achteraf absoluut geen spijt van, integendeel zelfs, het was de mooiste reis die ze tot nu toe hadden gemaakt!

Van de bestemmingen die je verzorgt, welke is jouw absolute favoriet en waarom?

Iedere bestemming heeft natuurlijk zijn eigen bijzondere plekjes en charme om er naartoe te reizen. Maar mijn persoonlijke favoriet blijft Ecuador. Ik vind het geweldig dat je binnen slechts een uur reizen je al in een totaal andere omgeving kunt wanen en dat je er zoveel verschillende landschappen hebt op korte reisafstand. Zo reis je in 1,5 uur vanaf de hoofdstad Quito naar het nevelwoud. En kun je in een reis van 3 weken een combinatie maken van koloniale steden, vulkanen, het nevelwoud, de amazone, het andesgebergte én ook nog de Galapagoseilanden. Cultuur, natuur… én ook de accommodaties zijn op een kwalitatief goed niveau. Wat wil je nog meer?

De bestemmingen zijn niet naast de deur. Hoe zorg je ervoor dat je actuele informatie kunt blijven verzorgen?

Door mijn persoonlijke aanpak en ervaring ken ik ook mijn lokale partners. Zij zijn betrouwbaar en helpen mij met het verzorgen van een “travel happiness” voor iedere klant. Ze houden mij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ook door zelf te reizen naar de bestemmingen weet ik wat er speelt en houd ik de kwaliteit van de producten hoog.

Hoe combineer je je uitdagende job als recruiter met deze nieuwe uitdaging?

Doordat ik flexibel ben in mijn werktijden en plaats onafhankelijk werk (voornamelijk vanuit huis en bij mijn klanten op locatie) kan ik makkelijk schakelen tussen mijn job als recruiter en die van ondernemer in de reisbranche. Daarnaast maak ik ook tijd voor persoonlijke afspraken in de avonduren en in de weekenden. Op deze manier is het voor klanten ook toegankelijker om in gesprek te gaan, de meesten van hen hebben immers ook een baan of eigen onderneming en zijn daardoor overdag vaak bezet.

Je motto is: Ik help mensen bij het creëren van hun geluk op werkgebied én in hun vrije tijd. Kun je daar wat meer over vertellen?

Zoals ik al eerder aangaf; wat is er leuker dan mensen blij te maken met een mooie baan én een mooie reis? Een groot deel van je leven staat in het teken van je werk en carrière, hier moet je je happy bij voelen. Het mooie van het vak van recruitment is dat je een schakel vormt tussen de organisatie en de professional. Hierdoor kan ik beiden partijen helpen en bijdragen aan het stukje geluk binnen een organisatie of bij een persoonlijke ambitie van een professional. En als er na al het harde werken tijd is voor vakantie, dan kan ik ook hier bijdragen door de ultieme “travel happiness” te creëren. Dat vind ik mooi en dankbaar werk.

Wat word je volgende reis?

Samen met mijn Mexicaanse partner Sergio vertrek ik over een aantal dagen naar Mexico. We gaan familie opzoeken in Puebla en daarnaast de schilderachtige treinreis door de Copper Canyon in het noorden van Mexico maken. Daarnaast gaan we ook nog wat hidden gems spotten aan de kust van Yucatan!

Welke bestemming staat hoog op jouw wishlist?

In Latijns Amerika wil ik graag nog meer van Midden Amerika gaan zien. Zo staan onder andere Guatemala, Belize en Honduras hoog op mijn lijst. Maar ook wil ik graag nog meer van Brazilië zien, dat is zo’n groot land waar nog vele verborgen pareltjes te ontdekken zijn.

En welk succes zou jij career-wise graag willen behalen?

Career-wise hoop ik dat ik veel mensen gelukkig mag maken. Ik vind het mooi als ik een bijdrage mag leveren aan het geluk van iemand, zowel met een mooie baan als met een reis naar Latijns Amerika. Met Travel Happiness Company hoop ik ook meer bewustzijn te creëren voor het duurzaam reizen en dat we oprecht iets terug kunnen doen voor de bestemming waar wij te gast zijn. Daar worden we allemaal gelukkig van!

Ben je geïnteresseerd in een reis op maat naar Latijns Amerika? Neem dan een kijkje bij Travel Happiness Company.