We zitten inmiddels in de derde maand van het jaar en – voor degene die nog niet geboekt hebben – ook in de periode om de vakantie(s) vast te gaan leggen. Een reis in het vooruitzicht is natuurlijk hartstikke fijn, maar het wachten duurt soms nog zoooo lang. Leven in het hier en nu schijnt significant bij te dragen aan geluksgevoelens. Mooie reden om optimaal te genieten van de aanloop naar je reis, oftewel de voorpret. En dat gaat je zeker lukken met deze tips!

Struin reisblogs af

De voorpret begint wat mij betreft al bij het idee om een nieuwe reis uit te gaan zoeken. En waar gaat deze reis dan heen? Een kleine promotie voor Reismuts, maar ja, deze en talloze andere travelblogs staan nou eenmaal boordevol inspiratie van de meest uiteenlopende bestemmingen, inclusief tips en soms zelfs handige kostenoverzichten. Handige info dus!

Koop een inspirerende reisgids

Ok, je bestemming heb je gekozen, de vliegtickets misschien al geboekt… en dan? Daar ga je je de komende maanden eens uitgebreid over buigen. Welke route wil je reizen? Welke highlights wil je bezoeken? En welke hidden gems kun je al ontdekken? Een inspirerende reisgids kan je, naast de blogs die je er al over gevonden had, goed helpen bij deze voorbereiding. En het voordeel van een boek is dat je het mee kunt nemen en altijd kunt raadplegen, ook als je ergens zonder WiFi zit.

Regel je noodzakelijkheden op tijd

Voorpret houdt ook in dat je noodzakelijke dingen regelt, zoals een geldig paspoort, inentingen en vergeet vooral de visums niet. Voor veel landen buiten Europa heb je namelijk een visum nodig. Daarvoor hoef je geen kostbare tijd meer te verliezen bij een ambassade, want visums kun je tegenwoordig makkelijk online regelen via een visumbureau.

Vergeet vooral niet dat je ook voor Turkije een visum nodig hebt. En een visum Turkije vooraf online regelen scheelt je een hoop tijd bij aankomst op het vliegveld. Des te sneller kom je op je zonnige bestemming aan!

Lees ook: de do’s en dont’s van een visum

Volg Instagram

Wat is er leuker dan vrijwel dagelijks mooie plaatjes zien van jouw geboekte bestemming?! En die vind je op Instagram. Ga je naar de Filipijnen? Wedden dat je met #Philippines je dagelijkse portie tropische plaatjes binnen gaat krijgen!

Shoppen!

Of het nou nieuwe wandelschoenen zijn, zomerjurkjes en bikini’s of je wilt je kampeeruitrusting uitbreiden, shoppen is altijd leuk. En met je nieuwe reis in het vooruitzicht heb je een goed excuus!

Voorproeven

Een land leer je vaak kennen via de keuken. En kun je niet wachten tot je die gaat proeven, dan kun je natuurlijk thuis alvast de keuken induiken en aan de slag gaan. Met Spaanse tapas, Turkse mezze of een Mexicaanse schotel komen je smaakpapillen alvast in de sfeer.

Dit bericht bevat gesponsorde links. Zoals je uit bovenstaande vast wel begrijpt, geef ik mijn oprechte mening en ga ik enkel samenwerkingen aan met bedrijven en producten waar ik zelf ook blij van zou worden. Voor meer informatie over samenwerkingen kun je hier verder lezen.