Het is zondagmorgen. Ik word wakker in de heerlijk zachte boxspring. Een straaltje licht dat door de rolluik piept vertelt me dat de zon op is. Kleine Mats in het Deryan tentje naast ons heeft dat ook in de gaten en licht zachtjes te brabbelen. Mijn schoonzusje van Liefs van Noor slaapt met haar gezin op de benedenverdieping van de vakantiewoning. Als ik heel goed luister, hoor ik ook daar de eerste geluiden. Langzaam worden we allemaal wakker in vakantiewoning Blick auf Dedenborn tijdens onze vakantie in de Eifel.

Ik sta op en loop naar onze badkamer. Zoals de sfeer in de hele vakantiewoning is, heeft ook deze ruimte een authentieke Duitse sfeer. Gisteren heeft Mats lekker zitten badderen. Ik zie de regendouche en hoef niet lang na te denken over wat ik wil op deze relaxte zondagmorgen. Ik stap meteen onder de douche.

Niet veel later zitten we met zijn achten aan het ontbijt aan de grote tafel in de woonkamer. We kletsen na over het fijne weekend dat we hier hebben gehad. Ook al waren het ‘maar’ drie dagen, het voelde als een korte vakantie in de Eifel. Vakantiehuis Blick auf Dedenborn ligt in het gelijknamige dorpje Dedenborn, dat bestaat uit een aantal Duitse vakwerkhuizen. Vanaf “onze” vakantiewoning hebben we ontzettend mooi uitzicht op de omgeving. Het heuvelachtige landschap van de Eifel ligt zo voor ons. En daardoor voelt het alsof we er helemaal tussenuit zijn geweest, terwijl Dedenborn op nog geen twee uur rijden van Tilburg ligt.

vakantiewoning eifel blick auf dedenborn

Leuke dingen te doen in de Eifel

In de directe omgeving van de vakantiewoning Blich auf Dedenborn heb je een wildpark met allerlei dieren. Daar kun je hertjes voeren. Het leek ons wel leuk om heen te gaan. Ook kun je naar het indrukwekkende Vogelsang, waar Nationaal-Socialisten werden getraind, maar wat tegenwoordig het symbool is voor tolerantie en vredig samenzijn. Helaas bleken beiden dicht tijdens ons weekend vanwege actualiteiten.

Het schilderachtige stadje Monschau ligt op zo’n 20 minuten rijden van het vakantiehuis in Dedenborn. Dit dorpje is altijd leuk om te bezoeken. We hebben een bezoek aan de glasblazerij gebracht en een wandeling door het dorpje gemaakt. Vlakbij waar onze auto’s geparkeerd stonden, was een speeltuin. De kinderen konden even heerlijk ‘los’.

Leestip: waar moet je op letten bij een aankoop van een vakantiewoning?

Bovendien ligt de vakantiewoning in de Eifel direct aan een aantal wandelroutes. Dat is niet zo gek natuurlijk in zo’n omgeving. De Eifelsteig is een route van 313 kilometer lang en etappe 3 ligt aan Blick auf Dedenborn. Ik heb in en rond het dorp Dedenborn een kleine wandeling gemaakt. Aan een langere ben ik niet toegekomen. Het was veel te gezellig met de familie in de vakantiewoning. Een aantal van ons speelden speeltjes aan tafel, terwijl anderen op de bank praatten over actualiteiten, vorige reizen en volgende reizen.

Wel maakten we een super mooie wandeling rond de Rursee. Vanaf de vakantiewoning in de Eifel is het nog geen kwartier rijden tot de parkeerplaats. En vanaf daar kun je hele toffe wandelingen maken. Wij kozen voor het vlakke pad langs het stuwmeer. Er gaan ook paden wat meer de heuvel op voor meer uitdaging.

Leestip : Wat te doen in het Zwarte Woud

En zo gingen drie heerlijke dagen voorbij. Na het zondags ontbijt was het helaas weer tijd om in te pakken en naar Nederland te rijden. Gelukkig hebben we genoten van de relaxte vakantie in de Eifel.

Praktische informatie

Vakantiewoning Blick auf Dedenborn – of Ferienhaus Blick auf Dedenborn, zoals het in het Duits heet – ligt in het dorpje Dedenborn dat weer midden in de Eifel ligt. De Eifel is een van de bekendste natuurgebieden in Duitsland en ligt ten noorden van de Moezel.

vakantie eifel

Vakantiewoning Blick auf Dedenborn is vanaf 2 nachten hier te boeken. De woning biedt ruimte aan 8 personen. Er zijn namelijk 4 slaapkamers met 2 persoonsbedden. Een babybed kan eventueel bijgezet worden, waar ook voldoende ruimte voor is. Wat ik fijn vond, is dat we met twee gezinnen veel eigen ruimte hadden. Zo hadden we eigen badkamers en verbleven we op verschillende verdiepingen. De woonkamer is zo groot dat je makkelijk even apart kunt zitten. De keuken is ook ruim en van alle gemakken voorzien.

Leestip: wat te doen in Kassel

  • vakantiewoning eifel blick auf dedenborn
  • vakantiewoning eifel

De Nederlandse eigenaren, Kirsten en haar man en dochtertje, wonen schuin tegenover de vakantiewoning Blick auf Dedenborn. Dat is erg handig om de sleutel in ontvangst te nemen en voor het geval je vragen hebt. Ze zijn ook erg behulpzaam om je naar leuke en mooie bezienswaardigheden in de omgeving te verwijzen. Oorsponkelijk komen ze uit de Zaanstreek en na de nodige reizen rond de wereld zijn ze in de prachige Eifel terecht gekomen, waar bijna iedere dag als vakantie voelt.

Op de terugweg naar Nederland is het trouwens ook leuk om via het Drielandenpunt te rijden en daar een korte stop te maken.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.