Ja, je leest het goed. Het Duitse stadje Cochem aan de Moesel is hartstikke hot. Al jaren heeft het een beetje een oubollige reputatie. Ook wel een beetje logisch en terecht, want er gaan nogal wat mensen op leeftijd heen. Maar ook steeds meer jongere reizigers, stelletjes en jonge gezinnen. Geheel terecht, want Cochem is ontzettend leuk!

Kilometers aan wandelroutes

Wandelen, hiken, hoe je het ook noemt… Trek je wandelschoenen maar aan, want hier kun je kilometers je hart ophalen in de natuur. Loop je graag langs de Moesel of liever in een bosrijke omgeving? Of maak je een uitstapje naar de Geierlay, de langste hangbrug in Duitsland? Het kan allemaal!

Kastelen speurtocht

Kastelen zijn helemaal hip. En de Reichsburch van Cochem is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de stad. Snak je naar meer? In het Moeseldal vind je nog zo’n 15 andere kastelen, waaronder het pronkstuk Burg Eltz.

Lekker dichtbij voor een weekend

Tegenwoordig maken we meer en meer weekendtripjes. En dan zijn alle bestemmingen op niet al te verre afstand opeens (weer) heel interessant! Je gaat bij Venlo de grens over naar Duitsland en krap twee uur laten ben je al in Cochem aangekomen. Zo kun je maximaal genieten van een weekend weg. Bovendien heb je met een weekend ook voldoende tijd om de stad en iets van de omgeving te verkennen.

Overuren voor je camera

Het historisch centrum van Cochem is onwijs fotogeniek. De pittoreske huisjes en de smalle straatjes stammen nog uit de middeleeuwen. Alles is lekker compact, dus je kunt heerlijk ronddwalen zonder echt te verdwalen.

Het hele jaar door leuk

Het maakt niet uit wanneer je van plan bent om naar Cochem te gaan, het is er altijd leuk. In de lente leeft de omgeving weer op in het groen. In de zomer plof je neer op de terrasjes of langs de Moesel. In de herfst duik je op een natte avond een kroeg in en in de winter geniet je van gezelligheid van de kerstmarkt.

Staat Cochem op jouw lijstje om heen te gaan?