Velen van ons kijken in de winter al reikhalzend uit naar de dagen waarop de zon weer heerlijk gaat stralen. Of naar die ene vakantie naar de zon die geboekt is. De zon doet de mens nou eenmaal goed en dus een zonvakantie ook. Het enige dat je niet wilt, is vakantiestress. Het grootste punt van stress is vaak het inpakken. Een ander punt is een overvolle koffer. Niets is zo vervelend als dat ‘ie niet dicht kan en je weer opnieuw kunt gaan sorteren. Daarom heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet voor wat je echt niet moet vergeten. En om het helemaal compleet te maken kun je onderaan ook een handige inpaklijst downloaden als checklist voor wat je meeneemt op vakantie naar de zon.

Paspoort en reispapieren

Ik zie je denken “Joh!”. Ja, het lijkt een open deur, maar het zal je verbazen hoeveel mensen hun paspoort vergeten of dat van de kinderen. Zeker wanneer je met de auto op vakantie gaat, kun je het makkelijk vergeten. De reispapieren hoef je natuurlijk niet meer daadwerkelijk op papier mee te nemen. Er zijn tegenwoordig meerdere handige apps voor je smartphone waar je je reserveringen in kunt opslaan. Vergeet ook niet je verzekeringspasje mee te nemen.

Zonnebrand lotion

Hoewel er op een heleboel zonnige bestemmingen echt wel zonnebrand lotion te koop is, is het verstandig altijd een flesje zelf mee te nemen. Als je net bent aangekomen, wil je immers niet meteen op zoek naar een winkel. Maar juist dan – die eerste tijd in de zon – is je huid het meest kwetsbaar en heb je de lotion dus het hardst nodig.

Fijne zwemkleding

Blijkt dat je niet genoeg shirts bij je hebt, dan kun je die vrij eenvoudig in het buitenland kopen. En dat geldt ook voor een jurkje of korte broek. Maar er is kleding die ik echt niet wil vergeten en dat zijn mijn bikini’s. Ik kies altijd voor een goede pasvorm en kwaliteit, omdat ik me daar het meest prettig in voel. Onlangs mocht ik van Protest zwemkleding uitkiezen. De nieuwe SS20 collectie komt eraan en die heeft hele mooie triangle bikini’s. Zelf vind ik een push up bikini altijd fijn en mooi. Ik hou bovendien van vrolijke kleuren en printjes en die vind je wel in deze collectie. Remco heeft gekozen voor een sportieve zwembroek met leuke print.

Ben jij ook toe aan nieuwe zwemkleding en enthousiast over de zwemkleding van Protest? Dan heb ik leuk nieuws voor je. Met de code reismuts10 ontvang je namelijk 10% korting op je aankoop! Deze korting geldt tot en met 30 juni 2020 en is geldig op de gehele collectie van Protest.

inpaklijst vakantie naar de zon

Je camera met toebehoren

Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik op vakantie zou gaan zonder camera. En toch wil ik het wel even noemen, want ooit is het bijna wel gebeurd! De camera had ik met het inpakken wel al in de rugzak gedaan. Maar de batterij zat nog in de oplader. En die lag nog aan het stopcontact…. in de keuken! Gelukkig kwam ik er bij het laatste rondje door het huis nog achter en kon de camera met essentiële toebehoren toch mee op vakantie naar de zon.

Wereldstekker

Vlieg je voor je zonvakantie buiten Europa? Dikke kans dat je een wereldstekker nodig hebt. Ik hem er standaard twee in mijn rugzak zitten, zodat we altijd voldoende mogelijkheden hebben om alle electronische apparaten op te laden.

Leestip: dit is je ideale route voor een reis door Jordanië

Hammandoek

Op je zonvakantie wil je natuurlijk lekker in de zon liggen, op het strand of aan het zwembad. Een hammandoek is dan ideaal als badlaken. Zo’n doek is lichtgewicht en droogt super snel op. Die kan dus zo in je koffer mee. En zie je dus ook terug op de inpaklijst voor je zonvakantie.

Reis EHBO

Een tasje met EHBO spulletjes zoals pleisters en paracetamol neemt weinig ruimte in beslag, maar is oh zo handig! Als je hoofdpijn hebt of je per ongeluk hebt verwond, wil je immers niet eerst een winkel of apotheek opzoeken. Heb je er eentje klaar liggen, check dan altijd voor vertrek even de houdbaarheidsdata van de inhoud. Je zou het snel vergeten voor op reis, maar het is wel erg handig.

Handige inpaklijst voor je vakantie naar de zon

Ik vind het altijd fijn om een checklist bij de hand te hebben wanneer ik aan het inpakken ben. Zo weet ik immers of ik alles bij heb dat ik mee wil nemen. En zo’n inpaklijst gebruik ik zeker voor een vakantie naar de zon wanneer de zon thuis niet schijnt. De zwemkleding en andere zomerspullen pak ik dan namelijk vaak al eerder in. En door het af te vinken, weet ik precies wat er al in onze backpacks zit en wat er nog bij moet.

Download hier de inpaklijst voor je vakantie naar de zon

Heb je de lijst bekeken en ontbreken er volgens jou nog belangrijke spullen op? Laat het me weten en dan vul ik de lijst aan.

Dit bericht is gedeeltelijk in samenwerking tot stand gekomen. Wil je daar meer over weten, kijk dan verder bij samenwerken.