fbpx
Duitsland

Een wandeling over de Geierlay hangbrug

 • 18 februari 2018

Nadat ik de Geierlay hangbrug in Duitsland al vaker op Instagram voorbij had zien komen, wilde ik er heel graag zelf eens overheen wandelen. En zo geschiedde afgelopen december. Toen Remco en ik vanuit ons appartementje aan de Moesel vertrokken richting Mörsdorf dwarrelden de sneeuwvlokken uit de lucht. Erg mooi natuurlijk, maar minder geschikt voor een flinke wandeling door het gebied Hunsrück. Het sneeuwen hield op en toen we aankwamen brak er zowaar een pril winterzonnetje door. Een perfecte dag voor dit avontuur.

De Geierlay hangbrug is met 360 meter de langst in Europa. De bouwstructuur is gelijk aan die van de bruggen in Nepal. Ze hangt zo’n 100 meter boven het dal en ze is 85 centimeter breed. Er zouden zo’n 500 mensen tegelijkertijd op passen. Wil je die zoveel mogelijk vermijden, dan is het advies om er zo vroeg mogelijk heen te gaan. De beste uitvalsbasis is het bezoekerscentrum in Mörsdorf. Vanaf P1 kun je je auto het dichtst bij het startpunt van de wandelroutes zetten. De kosten zijn 2 Euro per 2 uur en je moet contant betalen. De toegang tot de brug is gratis.

Vanaf het bezoekerscentrum loop je ongeveer 1,7 km over vooral verharde weg. Via dit pad kom je aan de kant van de brug vanaf waar de foto’s het mooiste zijn. Veel mensen lopen een keer over de brug en terug. Dat is hartstikke jammer, want het gebied is veel te mooi voor zo’n kort bezoekje! Nadat Remco en ik de nodige foto’s van en op de brug hadden genomen (soms wachtend tot de paar bezoekers uit beeld verdwenen) liepen we over de brug helemaal naar de overkant als startpunt van de daadwerkelijke wandeling. Natuurlijk beweegt de brug een beetje, maar ik vond het verrassend stevig.

De route genaamd Geierlayschleife (met roze aangegeven) is zo’n 7 kilometer lang en staat steeds met bordjes en stickers op bomen duidelijk aangegeven. In totaal heb je er zo’n 2,5 uur voor nodig. Twee keer loop je onder de brug door, wat weer een heel ander perspectief op het indrukwekkende bouwwerk geeft. Vooral het laatste gedeelte van de route is hier en daar wat steiler, maar de gehele route is geclassificeerd als ‘gemiddeld’ en met stevige wandelschoenen goed te doen.

Uiteindelijk loop je weer een stukje door het dorp terug naar de autoparkeerplaats.

9 Reacties

 • Sabine

  Haha misschien dat ik het dan toch wel durf 😀 Heel mooie foto’s gemaakt. Lijkt me een prachtig gebied.

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! Mooie foto’s daar maken is niet heel moeilijk met zo’n omgeving

   Beantwoord
 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Jaaa, wat een leuke bestemming is dit he! En zo dicht bij Nederland. Wij vonden het ook super leuk om te zien! Zijn jullie ook bij burg Eltz geweest?

  Beantwoord
  • Lizette

   Zeker een leuke bestemming! En Burg Eltz ook, daar zijn we op dezelfde dag heen gegaan. Was wel gesloten (dat wisten we van tevoren) maar super mooi 🙂

   Beantwoord
 • Dominique | dominiquetravels.com

  Nederland ligt gelijk naast Duitsland en ik vind het altijd verrassend hoe weinig ik eigenlijk over dat land weet!

  Beantwoord
  • Lizette

   Daar blijf ik mezelf ook over verbazen. Vooral de plekjes zo dicht bij onze grens zijn soms zo bijzonder mooi 🙂

   Beantwoord
 • Marcella Molenaar

  Ook ik heb de brug al vaak voorbij zien komen. Ik word er steeds nieuwsgieriger naar! Leuke wandeling hebben jullie er gemaakt!

  Beantwoord
  • Lizette

   Voor jullie wel een eindje langer rijden maar ik weet zeker dat jullie de omgeving ook fantastisch vinden!

   Beantwoord
 • 5 Redenen waarom het Duitse Cochem hot is! - Reismuts.nl %

  […] Loop je graag langs de Moesel of liever in een bosrijke omgeving? Of maak je een uitstapje naar de Geierlay, de langste hangbrug in Duitsland? Het kan […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.