Bij ultieme reiservaringen denk je misschien aan verre oorden. Wandelen over de Chinese muur, de zon zien opkomen boven Machu Picchu… Zucht… Maar soms hoef je helemaal niet ver te gaan voor onvergetelijke ervaringen.

Europa heeft enorm veel te bieden. Haar 51 landen kennen een enorme diversiteit, in cultuur, geografie en geschiedenis. Voor het een-na kleinste werelddeel is het op zo’n relatief klein gebied super divers! Handig dus als je niet ver weg wilt en toch op zoek bent naar een ultieme reiservaring binnen Europa.

Natuurlijk zijn de hoofdsteden zoals Parijs, Barcelona en Londen tof voor een citytrip. Maar wat zijn nou echt onvergetelijke ervaringen? Van al mijn reizen door Europa zijn dit vijf van mijn favoriete ervaringen!

Gondelvaren in Venetië

Wat is Venetië mooi! Hoewel er in Europa meerdere plekken zijn die ‘tweede Venetië’ genoemd worden, is er toch echt maar één! En als je er dan toch bent, dan moet je de stad echt vanaf het water meemaken.

Feesten op de Oktoberfest in München

Trek je dirndl of lederhosen aan en dompel je onder in dit feestgedruis. Bier, gezelligheid, schlagermuziek, feesttent. Dat vat het zo’n beetje wel samen. Het vindt plaats op het terrein Die Wiesn compleet met kermisattracties. Fantastisch! Ennuh,… dat feest is ongeveer NU!

Slapen in een kasteel

Wakker worden als prinses, leven als een koning, klinkt goed he? Europa heeft ontelbaar veel kastelen en burchten. En in een groot aantal kun je ook overnachten.

slot

De zonsondergang zien vanaf het dak van Mosteiro de Sao Vincente de Fora in Lissabon

Wat hier zo bijzonder aan is? Alles! Lissabon is de Europese stad die mij het meest heeft verrast met haar leuke wijkjes, schitterende gebouwen, gezellige sfeer en lekkere eten. Het klooster zelf is al adembenemend mooi en herbergt veel schatten uit het verleden. Maar het uitzicht vanaf het dak bij zonsondergang… dat vergeet je nooit meer! Daarom hoort dit zeker op het lijstje met ultieme reiservaring binnen Europa.

Boek via deze link je eenvoudig je overnachting in Lissabon.

zonsondergang

Hiken door de Alpen in Oostenrijk

De natuur in Europa is zo mooi en vooral de Alpen vind ik prachtig. Afgelopen zomer maakte ik meerdere wandelingen door de Oostenrijkse bergen. Routes varieerden van easy-peasy tot vrij intensief, dus voor ieders was wils. De frisse lucht, de groene Alpenweiden en de stoere bergtoppen, hoe kun je hier nou niet verliefd op worden?

11

Wat is jouw ultieme reiservaring binnen Europa?