Tijdens onze tweede reis door Slovenië wilde ik graag nieuwe plekken zien. Want het land mag dan wel klein zijn, het heeft enorm veel moois te bieden. Ik scrolde regelmatig Instagram door en zo vond ik deze plek: het natuurpark Rakov Skocjan. Wat een mooie en nog onontdekte parel is dat!

Rakov Skocjan is een relatief klein natuurpark en ook (nog) redelijk onbekend. Er zijn rotsen en grotten en heel veel groen. Het lijkt haast op een jungle. En tijdens een wandeling op een van de vele routes die je er kunt doen, kom je nagenoeg niemand tegen..

Er zijn verschillende highlights in het park die een naam dragen, zoal de grote en de kleine natuurlijke brug. De plattegronden en bordjes in het park wijzen je de weg. Ik had mijn zinnen op de kleine gezet, daar wilde ik heen!

Naar de kleine brug

Na een redelijk vlak pad kwamen Remco, Mats in de draagzak en ik aan bij wat er wordt aangeduid als de little natural bridge. Een rots vormt een natuurlijke brug over een diepe kloof. Beneden in de kloof loopt een pad en aan het einde ervan kun je een grot zien. Je kunt over de brug lopen, maar dat voegt eigenlijk niet echt iets toe.

Ook leuk: op avontuur door de Vintgar Kloof

Wel is er een leuke uitdaging in het pad naar beneden, naar die kloof dus. Het is een stijl pad en doordat de begroeiing er redelijk dicht is, kan het zelfs op een stralende zonnige dag nog glad zijn. Volg je dit pad, dan kom je uiteindelijk onder de brug uit en kun je naar de grot toe.

Het leuke van dit natuurgebied vind ik dat je allerlei wandelingen kunt doen van een half uur tot een hele dag en met verschillende intensiteit. En we hadden het gevoel dat we de omgeving helemaal voor onszelf hadden. Slechts sporadisch kwamen we andere mensen tegen.

Lees meer: een bezoek aan de schitterende Tolmin Kloof!

Hoe kom je er?

Rakov Skocjan ligt in het zuidwesten van Slovenië en is alleen met de auto te bereiken. Vanaf Ljubljana over de A1 snelweg kom je er een bord van tegen. Al snel word de weg onverhard en kun je op een van de vele kleine parkeerplaatsen in het park je auto achter laten en op pad. Goede wandelschoenen zijn een must.

Slovenië is een land vol prachtige natuur, van hoge bergtoppen tot weelderige groene bossen en fijne stranden. Een rondreis door Slovenië is dan ook een top idee!