Het was maandagmiddag. Ik had een gesprek op mijn werk gehad en was onderweg terug naar huis. Zoals altijd was het druk bij de stoplichten op de Ringbaan in de stad. Dus ik sloot gewoon steeds rustig aan. Alsof ik het aan voelde komen keek ik in de achteruitkijkspiegel. Ik zag het gezicht van het meisje achter me verschrikt kijken en door haar ramen zag ik de auto daarachter hard aan komen rijden. BAM! En nog een keer boem. Een kettingbotsing met mij voorop. Gevolgd door een hoop gedoe, verzekeringsdingen en uitzoekwerk. Ik was zo blij met het advies van Flyctletselschade. Want de wereld van letselschade is complex. Zeker bij letstelschade in het buitenland.

Na dit ongeluk hield ik klachten over en ondervond ik ook andere hinder. Flyctletselschade heb ik betrokken als mijn belangenbehartiger. Mijn contactpersoon heeft me vanaf het begin serieus genomen. Ook vond ik de duidelijke communicatie en afspraken erg prettig. Uiteindelijk is mijn situatie goed afgerond, met dank aan hen.

Maar zo zie je, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook al let je zelf super goed op, een ander kan jou natuurlijk onbedoeld schade toebrengen. Hoe vaak zie ik in de zomer bijvoorbeeld op de Duitse snelwegen ongelukken gevolgd door kilometers file.

Bij letselschade in het buitenland wordt het allemaal nog een stuk ingewikkelder. Je hebt te maken met een andere taal en andere regels. Zie je daar maar eens wegwijs in te maken. Daarom vijf tips voor het inschakelen van een expert op letsetschade in het buitenland.

#1 Gewoon Nederlands

Hoe goed jouw Frans, Spaans, Italiaans of Thais ook is, de wereld van letselschade is complex. En ik betwijfel of je dan al die vaktermen in een andere taal wel goed genoeg begrijpt. Ik zou dat niet kunnen, nog niet in het Engels. En dan is een belangenbehartiger die gewoon begrijpelijk Nederlands spreekt erg fijn!

#2 Thuis in de regelgeving

Als er sprake is van letselschade, dan heb je meer dan een deuk in je bumper opgelopen. En dan is het belangrijk dat je goed vertegenwoordigd wordt. Een letselschade expert is thuis in de regelgeving. Heb je een ongeluk met een andere Nederlander? Dan is Nederlands recht van toepassing. In andere gevallen en voor de verdere afwikkeling geldt het recht van de plek waar het ongeval plaats vond.

#3 Rust

Wanneer je met letselschade in het buitenland te maken hebt, pijn hebt, naar een dokter moet of misschien zelfs in een buitenlands ziekenhuis moet verblijven, dan is het laatste wat je wilt jezelf bezig houden met de afwikkeling van je schade. Toch? Daar is Flyctletselschade dus als contactpersoon heel erg fijn voor. Zodat jij kunt focussen op je herstel.

#4 Gewoon in Nederland

Binnen de Europese Unie mag je in je eigen woonplaats een claim neerleggen voor letselschade in het buitenland. Dat hoef je gelukkig niet te doen op de plek van het ongeval, dus – wanneer het kan – kun je gewoon naar huis toe. En een Flyctletselschade expert kan thuis de claim voor je oppakken.

#5 Meerwaarde bovenop reisverzekering

Bij een ongeval in het buitenland is het vaak niet helemaal duidelijk wat door je reisverzekering gedekt wordt en wat niet. Een reisverzekering bijvoorbeeld dekt niet alle medische kosten. Een expert in letselschade helpt je hierbij.

Hopelijk zijn al je reizen onbezorgd en voorspoedig. Maar mocht het een keer ongelukkig zijn, dan is hulp van een expert dus echt fijn!