Terwijl de zon steeds verder zakt en achter de bomen verdwijnt, werpt ze een licht van vijftig tinten roze de hemel in. Mats ligt moe en voldaan in de tent te slapen na een dag vol spel en plezier. Remco geeft me een koud flesje Radler 0.0%. We proosten en kijken naar het kleurenspel boven ons, terwijl we genieten van het bonte orkest waar de vogels de dag mee afsluiten. Wat was het weer een geweldige dag op camping De Achterste Hoef in Bladel!

In juni mochten Remco, Mats en ik tien dagen onze tent opzetten op Recreatiepark De Achterste Hoef. Zo konden we twee lange weekenden genieten van alles dat de camping en omgeving Bladel te bieden heeft. Hoewel de camping in Bladel op nog geen half uurtje rijden van onze woonplaats ligt, heb ik het gevoel gehad er helemaal tussenuit geweest te zijn. Je hoeft echt niet ver weg te gaan om dat gevoel te krijgen. Dat gevoel ontstaat door de rust en gezelligheid van de omgeving, het plezier dat Mats heeft en het lekker helemaal niets hoeven.

Leuke faciliteiten voor kinderen

Camping De Achterste Hoef in Bladel heeft de sfeer en faciliteiten van een echte familiecamping. Er is een grote speeltuin met een luchttrampoline, een groot klimtoestel en andere speeltoestellen. Daarnaast ligt een minigolfbaan. Je vindt er geen recht-toe-recht-aan banen, maar avontuurlijke uitdagingen waar je de bal behendig over bruggetjes moet zien te krijgen. Een stukje verderop wonen twee gezellige alpaca’s die maar wat graag dichterbij komen als je ze komt begroeten.

Ieder kampeerveld heeft een aantal speeltoestellen, variërend van een wipkip en lage glijbaan tot een tafeltennistafel en een uitdagende hogere glijbaan. Zo hebben kinderen al voor de tent of caravan speelplezier, terwijl de ouders voor de tent kunnen chillen.

Verder is er op Recreatiepark De Achterste Hoef een groot sportveld met een panaveld, voetbalgoals en een net voor volleybal. Bij het speelbos op de camping gieren de kinderen het uit van plezier op de kabelbaan.

In de weekenden en in het hoogseizoen verzorgt een leuk animatieteam verschillende toffe activiteiten over de dag. Zoals samen dansen in de ochtend, knutselen in de binnenruimte en lachen met de grappen en liedjes van Lot en Loet. En wie weet zie je Zoef wel op de camping!

Leestip: 7x waarom kamperen in Nederland zo tof is!

camping Bladel Achterste Hoef
camping Bladel Achterste Hoef

Maar het allerleukste is de waterplas op camping De Achterste Hoef. Uren plezier hebben wij aan de waterkant beleefd. Mats vond het natuurlijk prachtig om met zand en water te spelen. Ook de glijbaan in het water was een groot succes. Om de plas is een groene weide, een houten ‘gestrande’ boot als speeltoestel en een speeltuintje. Voor de minder warme dagen is er trouwens ook een binnenzwembad en een binnenspeeltuin op de camping.

Leestip: Tips voor kamperen met een baby

Verblijven op Recreatiepark De Achterste Hoef

Recreatiepark De Achterse Hoef is al tientallen jaren een begrip in de omgeving. Het is een erg nette camping met in totaal 600 plaatsen. De camping in Bladel is dus niet erg klein. Zo voelt het wel. De veldjes met zo’n 8 tot 12 standplaatsen bieden gezellige kampeerplaatsen. Alle plaatsen hebben eigen stroom (logisch) en een eigen watertappunt. Er zijn meerdere gebouwen voor sanitair, zodat er altijd eentje dichtbij je plaats is. Die zijn schoon en ruim. Er zijn toiletten en douches en voor de kinderen speciale kindertoilets en – douches en lage wasbakken. Ook is er een wasbak-bad voor baby’s en aankleedkussens. Wil je liever eigen sanitair, dat kan ook! Aan de waterplas heb je kampeerplaatsen met privé sanitair.

Leestip: 5 tips voor heerlijk slapen op de camping

camping Bladel Achterste Hoef

Naast kamperen met je eigen tent, caravan of camper kun je ook een accomodatie huren. Zo zijn er luxe safaritenten en chalets te huur, maar ook knusse trekkershutten.

Eten en drinken bij De Achterste Hoef

Vooraan op de camping in Bladel vind je een campingwinkel met allerlei producten voor eten en drinken en natuurlijk iedere dag verse broodjes. Supermarkten vind je op tien minuutjes rijden in Hapert, namelijk een Lidl en Jumbo praktisch naast elkaar.

Heb je geen zin om zelf te koken, dan kun je terecht op het terras of in het restaurant van De Achterste Hoef. De menukaart staat vol met lekkere gerechten, die veelal met streekproducten worden bereid. Wij kwamen er regelmatig, al was het maar voor een van de verrukkelijke desserts!

Plezier bij de camping in Bladel

Zwarte Kaat is de legende van Bladel. Deze vrouw roofde met haar mannen in de omgeving en stal zelfs een baby. Hoe het verhaal verder gaat, lees je in het boekje dat je bij de Achterste Hoef kunt krijgen. De Achterste Hoef heeft een fietsroute en een wandelroute door Bladel uitgezet langs verschillende plekken uit deze legende. De bekendste plek is de Heksenboom, ongeveer 20 minuten fietsen vanaf de camping. Het fietspad gaat deels over onverharde zandpaden door de bossen, maar is goed te doen met bijvoorbeeld een huurfiets van de Achterste Hoef.

camping Bladel Achterste Hoef dodendraad

Een stukje voorbij de Heksenboom tref je nog een stukje “Dodendraad”. Tijdens de Eerste Wereldoorlog weerhielden de Duitsers de Belgen ervan om naar Nederland te vluchten door draden vol hoogspanning op de grens te spannen. Dit kleine stukje herinnert nog aan die verschrikkelijke tijd.

Leestip: handige inpaklijst voor kamperen

Nog meer plezier in de omgeving

In Best, op nog geen half uur rijden van camping De Achterste Hoef in Bladel, ligt het bijzondere museum Bevrijdende Vleugels. Via De Achterste Hoef krijg je het tweede toegangskaartje gratis. Het museum Bevrijdende Vleugels biedt een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Een deel van de operatie Market Garden heeft in deze omgeving plaats gevonden.

Museum bevrijdende vleugels
Museum bevrijdende vleugels

Ik vond het museum erg boeiend en leuk opgesteld. Aan de wand kun je de verhalen lezen van echte helden en echte overlevenden. Voor de kinderen spreken de poppen die scènes uit de oorlog uitbeelden vooral tot de verbeelding. En er is een hal met voertuigen en vliegtuigen, die iedereen natuurlijk indrukwekkend vindt!

Naast het museum loopt een leuk interatief kabouterpad. Je kunt in het winkeltje van het museum en bij restaurant Het Boshuys een boekje met opdrachten lenen, dat het pad nog leuker maakt voor de kinderen. Iedere kabouter die in het bos woont heeft een eigen verhaal. En naast de kabouters is er natuurlijk veel te ontdekken in het bos, zoals de insekten en dennenappels. Voor de allerkleinste is het pad best wel lang, maar een kinderwagen of buggy is geen goed idee. Een draagzak natuurlijk wel.

camping Bladel Achterste Hoef kabouterpad Son

Lees ook: tips voor een vakantie in de Achterhoek

Restaurant Het Boshuys in Best is een hele fijne plek voor een hapje en drankje. De grote speeltuin, waar je vanaf het terras zicht op hebt, staat gelijk aan veel speelplezier! Wil je nog wat meer beweging, er tegenover starten prachtige wandelroutes door de bossen.

En natuurlijk liggen Safaripark Beekse Bergen en de Efteling ook niet al te ver van de camping in Bladel vandaan. Genoeg te doen dus!

Kamperen met extra veiligheidsregels

Het eerste weekend dat wij op camping De Achterste Hoef in Bladel verbleven, hadden we eigen sanitair nodig. Dat veranderde een paar dagen later. De Achterse Hoef heeft veel maatregelen genomen voor de hygiëne en veiligheid. Zo zijn er in het sanitair gebouw momenteel hokjes gesloten, zodat er tussen de hokjes zeker 1,5 meter is. Bij de horeca worden de regels toegepast zoals ze voor alle horeca gelden. Ik heb me continu prettig en veilig gevoeld. Omdat de voorschriften regelmatig veranderen, kies ik ervoor om ze hier niet te vermelden en verwijs ik je naar de website van Recreatiepark De Achterste Hoef. Daar vind je altijd de actuele informatie.

Fijne vakantie bij camping De Achterste Hoef in Bladel

Zoals je kunt lezen is er enorm veel te doen op de camping en in de directe omgeving. We hebben er echt een geweldig fijne tijd gehad. Op Instagram van Reismuts vind je een highlight met een verslag van de complete vakantie. En kijken er nu al stiekem naar uit volgend jaar terug te komen. Er zijn nog kampeerplaatsen en accomodaties beschikbaar bij De Achterste Hoef voor de komende maanden. Ben je ook zo enthousiast geworden, check dan snel de beschikbaarheid in jouw gewenste periode bij De Achterste Hoef!

Ik wens je alvast een hele fijne vakantie op camping De Achterste Hoef in Bladel!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Zoals je gewend bent, geef ik uitsluitend mijn oprechte – en in dit geval erg positieve – mening.

camping Bladel Achterste Hoef