Via social media raakte ik in contact met Melissa. Zij is de eigenaresse van de webwinkel Bo Baby online. Zij verkoopt hele toffe en duurzame cadeaupakketten voor pasgeboren babys. Je begrijpt dat dit mij als zwangere natuurlijk wel aansprak. Een tijd terug maakte Melissa een hele bijzondere route door de Verenigde Staten, namelijk van New York naar Houston. Die route hoor je niet zo vaak he? Ze vertelt er graag meer over.

Als kind keek ik al op tegen het land van de vrijheid: Amerika. Het eten, de ruimte, de mensen, de films en vooral de muziek trok mij naar dit prachtige land. Ik ben namelijk een enorme fan van Elvis Presley en daarom stond een bezoek aan Graceland hoog op mijn Bucketlist. Graceland ligt in Memphis en Memphis ligt nouja… midden in de Verenigde Staten. Om een leuke reis via Memphis te maken, ben ik samen met mijn vriend op een avond een route gaan uitstippelen. Uiteindelijk kwam daar een lange route uit van New York naar Houston. Ondank het aantal kilometers, was het de reis absoluut de moeite waard!

We vlogen vanaf Amsterdam zonder tussenstop naar New York. Na acht uur vliegen kwamen we in New York op het John F. Kennedy International Airport aan. Van tevoren waren we gewaarschuwd voor lange wachtrijen bij de douane, maar dit viel gelukkig erg mee. Ongeveer 15 minuten later stonden we met koffers en al buiten op zoek naar de welbekende gele taxi.

Route Verenigde Staten: start in New York

De eerste vijf dagen van onze route door de Verenigde Staten verbleven we in New York. We sliepen in een hotel in de wijk Queens, waar we een prachtig uitzicht hadden over de skyline van New York. In die vijf dagen hebben we zoveel gezien en gedaan dat ik alleen daar al een hele blog aan kan uitweiden. Voor nu zal ik het enigszins kort houden. Wat ons uiteraard is bijgebleven, zijn de aanslagen van 9/11. Dus hebben we het Memorial bezocht. Het was een erg indrukwekkend gezicht, de waterval met namen van de slachtoffers. Dit was bijna niet te bevatten. Daarna hebben we een bezoek gebracht aan de Rockeffeler, één van de hoogste torens in New York met uiteraard een prachtig uitzicht.

Leestip: 12 uur in New York

Alles in New York is goed te doen met de metro. Bekijk vooraf welke bezienswaardigheden er bij elkaar liggen zodat je deze op een dag kan combineren, dit scheelt reistijd en kan je volop genieten van de stad. Een tip is om de gratis boot langs het vrijheidsbeeld te nemen. Op de boot heb je een prachtig uitzicht op het vrijheidsbeeld en op de stad.

Diezelfde avond hebben we ook nog een honkbalwedstrijd bijgewoond. De bekende New York Yankees waren in topvorm! De volgende dagen hebben we gewandeld over Wall Street en gefietst door Hyde Park, wat is dit een enorm leuk park. En uiteraard mag een bezoek aan Times Square niet ontbreken. Wat wij ook erg leuk vonden was The Greenwich Village, een soort dorpsachtige sfeer te midden van de drukke stad met leuke boetiekjes en restaurantjes. Je kan wel zeggen dat New York een energieke stad is en we hebben ook zeker niet alles gezien. Graag komen we nog een keer terug!

Met de bus naar Washington DC

Na dag vijf van onze route door de Verenigde Staten hebben we de bus gepakt naar Washington DC. Een prima rit, maar heel bijzonder was het verder niet. Na het drukke New York is Washington DC juist een rustige stad, die meer doet denken aan een Europese stad. De straten zijn schoon en de appartementencomplexen zijn statig blok voor blok gebouwd.

We hebben er het Lincoln Memorial, het Capitol en het Witte Huis bezocht. Helaas mochten we wegens veiligheidsredenen niet in het Witte huis. Maar vanaf de buitenkant was dit ook al mooi genoeg. Ook zijn we naar de begraafplaats geweest waar John F. Kennedy en Jacky Kennedy-Onassis begraven liggen. Dit alles is goed te doen met de metro en het kan makkelijk in één dag.

Verder met de huurauto

De volgende dag haalden we de huurauto op. We hadden een middenklasse auto besteld, maar de vriendelijke jongedame gaf ons de keus tussen twee auto’s waarvan één een gloednieuwe Jeep Wrangler! Typisch Amerikaans, wat een grote auto! De keus was daarom dus ook niet zo moeilijk.

Ik heb zelf heel even gereden, maar aangezien er op elke hoek van de straat in Amerika een stop bord staat en de Jeep een automaat was – wat ik niet gewend ben – kan je begrijpen dat rijden voor mij niet zo’n succes was. Gelukkig is mijn vriend wel een heel goede chauffeur!

Door de Great Smokey Mountains naar Asheville

De volgende bestemming was een tussenstop namelijk: Roanoke. Onze route ging door The Great Smokey Mountains en de rit was echt een sprookje. Zo’n mooie natuur en prachtige bergen met waanzinnige uitzichten. We konden af en toe stoppen bij een uitkijkpunt om hiervan te genieten. In Roanoke hadden we een overnachting om vervolgens door te rijden naar Asheville.

Leestip: 8 ultieme tips voor het plannen van je reis naar de VS

In Ashville hadden we een Airbnb met een vriendelijke host. Trouwens, ik vond alle Amerikanen die we tijdens de route door de Verenigde Staten spraken erg vriendelijk. De mensen zijn beleefd en vrolijk en staan open om je te helpen.

In dit kleine plaatsje was er een lokale schietvereniging. Wij reden er spontaan naartoe en dat bleek een goede beslissing. We waren een bezienswaardigheid op zich. Twee Europeanen! Dat vonden de mannen van de vereniging erg interessant. Ze vroegen ons het hemd van ons lijf en op hun beurt vertelden ze alles over Amerika en wapens. Daarna mochten we hun schietwedstrijd bijwonen en hebben we zelf ook nog geschoten. Het schieten zelf vond ik een bijzondere ervaring, erg spannend om een wapen in je handen vast te houden.

Via dé Countrystad naar Memphis

Na Ashville reden we door naar Nashville, dé Countrystad van Amerika. De gezellige kroegjes met live bandjes nodigden uit om met een lekker drankje goede muziek te luisteren. Ook was er heel toevallig een festival midden in de stad met een liveoptreden van (in het Amerika bekende) Brooks and Dunn. Tip: als je wat verder van het centrum af loopt, kom je bij de lekkerste BBQ-restaurantjes. Wij hebben gesmuld!

Na Nashville zijn we doorgereden naar Memphis. Mijn hoogtepunt van de vakantie, want we brachten een bezoek aan Graceland. Ik vond het heel bijzonder om het huis van ‘The King‘ in het echt te zien. We waren vroeg en dat betekende dat we als één van de eersten het huis mochten betreden. Er was zelfs een audiotour in het Nederlands, dus dat was erg fijn. Je werd langs alle kamers van het huis geleid, waar de meeste kamers uiteraard behoorlijk gedateerd waren. Desondanks prachtig om te zien. Zijn auto’s, jumpsuits, vliegtuigen alles kan je bekijken in het naastgelegen museum. Ik als echte fan voelde mij een vis in het water, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je geen Elvis fan bent het een overdosis Elvis kan zijn (getuige mijn vriend).

Leestip: 10 dingen voor op je bucketlist van de VS

Naast de woonplaats van Elvis heeft Memphis nog een bijzonder ‘dieptepunt‘. We hebben een bezoek gebracht aan het Lorraine Motel. Dit is de plek waar Martin Luther King is doodgeschoten. In het museum krijg je een beeld van de geschiedenis van de ongelijkheid tussen rassen. Dit laat je zeker niet koud.

Een duik in het verleden van de VS

De volgende dag reden we naar het plaatsje Vicksburg. Dit is niet heel bekend onder de toeristen, maar voor de Amerikanen heel belangrijk. Mocht je van geschiedenis houden, kan je hier je hart ophalen. En is een stop op je route door de Verenigde Staten de moeite waard. Vicksburg heeft een prominente rol gespeeld bij de burgeroorlog tussen Noord en Zuid Amerika van 1861. Je rijdt met je auto door het park en komt langs verschillende herdenkingsmonumenten, beelden en grasvlakten waar de veldslagen plaatsgevonden hebben. Zeker een interessant stukje Amerikaanse geschiedenis.

In het nabijgelegen plaatsje Natchez is het ene huis nog mooier dan het andere. Zeker een aanrader om te combineren. De huizen zijn vaak gebouwd rond 1800 en hebben veel weg van de Europese architectuur.

We blijven nog even in het verleden hangen, want we reden naar één van de bekendste plantage woningen, de Oak Alley Plantation. In de zuidelijke staten kwam slavernij veel voor en daarom zijn er veel plantage huizen in de wijde omgeving te vinden. Tijdens een rondleiding werden er door verschillende gidsen de afschuwelijke verhalen vertelt die plaats hebben gevonden op de plantage van Oak Alley.

Leestip: 9 redenen om de VS te bezoeken

Naar de jazz in New Orleans

Van Vicksburg zijn we doorgereden naar New Orleans, de stad van de jazz. Ook hier heb je verschillende kroegen met liveoptredens, maar er hangt hier een heel andere sfeer dan in Nashville. Ik zou het omschrijven als vrij en onbevangen. Het is ook één van de enige steden in Amerika waar je met alcohol op straat mag lopen. Op het plein in New Orleans vind je straatkunstenaars die mooie kunstwerken te koop aanbieden. We hebben ’s avonds heerlijk gegeten bij BB Kings Blues Club onder -uiteraard- het genot van livemuziek.

Net buiten New Orleans hebben we een swamptour gedaan. Met een boot vaar je door de moerassen waar je enorm veel alligators en andere wilde dieren kan zien. Hoewel de alligators niet al te groot waren, was het wel bijzonder om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Leestip: De zuidelijke staten van de VS

Door naar de eindbestemming van de route door de Verenigde Staten: Houston

Door een Amerikaan die we tijdens onze reis waren tegengekomen, waren we getipt om niet de snelweg te nemen naar Houston, maar om via de Creole Nature Trail te rijden. Dit is een mooie route door de natuur en langs de kust. Een fijne tip, want ondanks dat de route door de Verenigde Staten iets langer duurde was het een prachtige route waar je veel kan zien.

Eenmaal aangekomen in Houston hebben we niet veel van de stad kunnen zien. We hebben er enkel geslapen om vervolgens naar het vliegveld te gaan voor de terugvlucht naar huis. Houston houden we nog tegoed, want we zijn zeker van plan om Amerika nog eens te bezoeken. Wat een mooi en veelzijdig land!

Meer over Melissa en Bo Baby online

Melissa is de eigenaresse van de webshop Bo Baby online. Zij verkoopt de Bo Box dit is een kant-en-klaar cadeaupakket met hippe babymerken erin voor een pasgeboren baby. Trouwens ook leuk als babyshowercadeau. De boxen worden vrolijk verpakt met een lief kaartje erbij waarop je jouw persoonlijke bericht kan laten zetten. Daarnaast zijn alle producten in de Bo Box op eerlijke en duurzame wijze geproduceerd én verzendt Bo Baby online de kraamcadeau pakketten CO2 neutraal. Neem snel een kijkje op deze webshop! En volg Bo Baby online op Instagram.

Vind jij het ook leuk om een gastblog voor Reismuts te schrijven? We staan open voor eenmalige gastbloggers of join het team.