Amerika, het land van oneindige mogelijkheden. Sommige mensen zijn er helemaal fan van. Anderen trekt het niet zo. Twijfel je om naar de Verenigde Staten te gaan? Deze tien redenen – met extra veel foto’s – trekken je vast over de streep!

Voor ieder wat wils

Hou je van de natuur of ben je meer een stedentripper? Misschien lig je het liefst te chillen aan het strand. Of maak je juist een combinatie van natuur en cultuur? De Verenigde Staten hebben het allemaal!

Het oudste nationale park: Yellowstone park

Mega toffe steden

Sommige steden zijn echt van wereldklasse en wil je ooit bezocht hebben. Eerder ben ik al in Washington en New York geweest en ik vond het geweldig! De steden zijn zo groot, je kunt er makkelijk een week mee vullen. (Wel zo handig, aangezien het ook wel eventjes vliegen is.)

Miami lijkt mij ook onwijs tof. En ook de westkant van de States met San Franscisco, Los Angeles en Las Vegas zou ik graag eens bezoeken.

“New York! Concrete jungle where dreams are made of”
De bekende tram in San Fransisco

Iconische plekken

Er zijn van die plekken die iedereen kent, al is het maar uit de vele films en televisieseries die er opgenomen zijn. Een van de meest iconische plekken ter wereld is volgens mij het Statue of Liberty in New York. En wat denk je van de befaamde Hollywood letters tegen de heuvels? Dat zou toch waanzinnig zijn om met eigen ogen te gaan zien!

Het vrijheidsbeeld
De iconische brug in San Fransisco

Bijzondere geschiedenis

Het land van de Indianen en (later) cowboys. Het land van een indrukwekkende oorlog tussen het Noorden en het Zuiden. Een stuk zwarte geschiedenis van slavernij op de plantages. Eigenlijk zijn er heel veel unieke boeiende ‘bewogen’ perioden waarvan je de overblijfselen nog steeds kunt zien.

Schitterende en diverse natuur

Van bossen tot bergen tot zinderend hete woestijn. Je hebt het werkelijk allemaal in Amerika. Er zijn tientallen Nationale Parken waarvan er meerdere op de Werelderfgoedlijst staan omdat ze zo bijzonder zijn. De Grand Canyon ken je vast, maar ook Glacier Bay in Alaska, de Everglades in Florida en de vulkanen op Hawaii staan op die lijst.

Rode rotsen in Utah
Moeras in Louisiana

Gemakkelijk en altijd mogelijk

De VS is zo groot, het is altijd wel ergens het ideale klimaat om naar toe te reizen. Dus je hoeft geen rekening te houden met welke periode je wilt gaan, je kunt je bestemming daar op aanpassen. Ook gaan er dagelijks tientallen vluchten vanuit Amsterdam naar alle hoeken van Amerika. De prijzen variëren van zo’n 400 Euro tot ruim 900 Euro, afhankelijk van je bestemming en airline. KLM, Delta en United bieden de meeste directe vluchten aan.

Voor het reizen naar Amerika heb je een ESTA nodig. Deze kun je gemakkelijk online aanvragen.

Prachtige kustlijnen

Zie je jezelf al liggen op de bekende stranden in Miami. Of geniet je liever van de rauwe kustlijn in Californië. En wat dacht je van de paradijselijke eilanden van Hawaii.

Het strand in Florida
De kust van Californië

Perfect voor roadtrips

Hou je van roadtrippen, dan zit je in de Verenigde Staten wel goed. Je vindt er kilometers asfalt en oneindig veel routes. De wegen zijn goed begaanbaar en de wegbewijzering is prima. Daardoor is het er ook heel relaxt om te rijden. Aan jou de keuze of je met een auto gaat of liever een camper huurt.

Eindeloze wegen

Typische Amerikaanse dingen

Een mega grote winkel waar je zelf de kleur en smaak M&M’s kunt kiezen. Of je eigen Nike schoenen kunt ontwerpen. Niet alleen de Burger King is drive-through, dat kan ook bij bijvoorbeeld een apotheek of een (drive-in) bioscoop. Je ziet er trouwens ook burgers waar je ‘u’ tegen zegt en met je hele gezin van kan eten. En ook de auto’s zijn er groot. En de shoppingmalls niet te vergeten. Het lijkt wel of alles er groter is 😉

Ontbijten doe je met pancakes en wafels. En je koffie wordt in de dining gratis bijgeschonken. Een hotdog eet je bij een kraampje op straat.

Bijna iedereen is fan van American football en Honkball. Voor het echte Amerikaanse gevoel wil je zo’n wedstrijd een keer meemaken. En voor de echte durfals is een shooting range misschien een leuk uitje. Dat is in Amerika namelijk helemaal niet gek.

Wist je dat je in Miami Beach een gigantische outdoor shopping mall hebt!
Hoeveel films ken jij waar Central Parc in voor komt?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Een big thank you aan Saartje voor de foto’s!