In Amerika is zoveel moois te zien! Eigenlijk zou iedereen er ooit in zijn reizende leven heen moeten. Bekende grote steden, waanzinnig mooie natuur, een enorm land boordevol mogelijkheden. Ik zet tien dingen voor je op een rij die zo op je bucketlist kunnen!

Gokken Las Vegas

Las Vegas lijkt me zo’n bijzondere stad. Allerlei bekende plekken zijn er nagebouwd, zoals de Eiffeltoren en Egyptische piramides. Deze stad alleen al laat zien dat eigenlijk alles kan in Amerika. En als je er dan bent, moet je natuurlijk ook een gokje wagen.

Wandelen door Yellowstone Park

Amerika heeft enorm veel Nationale Parken die veel van elkaar variëren. Van hoge bergen tot groene bossen tot dorre woestijn. Het bekendste en tevens oudste park is Yellowstone. Daar wil je natuurlijk in ieder geval heen.
Een goede tweede is Yosemite NP, waar Op reis met Co je tips over geeft.

Een roadtrip door Amerika maken

Omdat het zo’n immens groot land is, is het ideaal voor roadtrips. Het lijkt mij fantastisch om een camperreis door Amerika te maken. Het geeft je alle ruimte om te gaan en staan waar je maar wilt.

Een helikoptervlucht over Grand Canyon

De Grand Canyon ken je natuurlijk wel. Hoe tof zou het zijn om die vanuit de lucht te bekijken! Het is niet goedkoop, maar lijkt me absoluut de moeite waard.

Naar een musical op Broadway in New York

New York is de stad met oneindige mogelijkheden. Een plek die mij vooral aantrekt is Broadway. Ik zou heel graag daar eens naar een musical gaan.

Outdoor shoppen in Miami

Amerika staat bekend om de vele en grote shopping malls. Wist je dat er in Miami een outdoor shopping mall is? Lekker in het zonnetje winkelen, dat zie ik wel zitten!

De tram nemen in San Francisco

Of je hem uit de televisieserie Full House van jaren geleden kent of uit vele andere films, de tram in San Francisco is beroemd. En daar wil je natuurlijk een keer een ritme op maken. Zoiets hoort gewoon op je bucketlist van Amerika.

Zonnen op het strand in Florida

Met zoveel kilometers kustlijn en eilanden mag een stranddag (of twee, of drie, of vier 😉 ) niet ontbreken tijdens je reis door Amerika. De kust van sunshine state Florida lijkt me daar bijzonder geschikt voor.

Sterren kijken in Hollywood

Hollywood is thuis voor een heleboel internationale celebrities. Spot je ze niet zelf, dan kun je in ieder geval van velen de handafdrukken bewonderen op de Hollywood Walk of Fame.

Wildlife spotten

Amerika is ook thuis voor een heleboel wildlife. Van beren in het noorden tot alligators in de moerassen in het zuiden. Je reis naar Amerika is niet compleet zonder dat je wilde dieren hebt gespot.

Ben jij al eens in Amerika geweest? Wat moet wat jouw betreft op de Amerika bucketlist?

Zo nu en dan schrijf ik in opdracht. Wil je daar meer over weten, lees dan hier verder. Een big thanks aan Saartje voor de foto’s!