Yosemite National Park is een van de meest populaire nationale parken in de Verenigde Staten. Het park staat bekend om zijn adembenemende natuur, waaronder gigantische sequoia’s, watervallen, en rotsformaties. Is Yosemite in september of oktober een goed idee?

Als je Yosemite wilt bezoeken, is het een goed idee om te overwegen om in september of oktober te gaan. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en zijn er minder toeristen. Zelf was ik er in september. En met gruwel beelden die je op Instagram terugziet over gigantisch volle pendelbussen en urenlange wachtrijen hebben wij niet meegemaakt. Daarom deel ik graag mijn tips voor een dagtrip naar Yosemite in september of oktober!

September en oktober: de perfecte maanden om Yosemite te bezoeken

De temperaturen in Yosemite National Park zijn in september en oktober aangenaam. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 20 graden Celsius. In de avond kan het afkoelen tot 10 graden Celsius. Wij midden september in Yosemite en gingen van een lange broek met vest naar een korte broek met t-shirt in de middag.

In deze maanden is er ook minder kans op regen. De gemiddelde neerslag in september en oktober is ongeveer 10 millimeter.

De highlights van Yosemite

Er zijn al tal van blogs geschreven over Yosemite en de highlights van de VS. Maar welke moet je bezoeken in september of oktober?

Leuk om te doen, ook in september & oktober

 • El Capitan: Een van de grootste rotsformaties ter wereld.
 • Half Dome: Een andere iconische rotsformatie.
 • Glacier Point: Een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht over het park. Glacier Point is sinds mei 2023 weer geopend na 2-jarige sluiting door een bosbrand.
 • Wandelen naar de Vernall Fall & Nevada fall. Dit was mijn favoriete hike van Yosemite. En de Vernall Fall waterval is ook in deze periode nog sterk.
 • Mariposa Grove: Een sequoia-bos met enkele van de grootste sequoia’s ter wereld. Je kan hier een prachtige wandeling maken langs de wereldberoemde sequoia bomen. Wij hebben deze de middag voor onze dagtrip naar Yosemite bezocht, omdat dit park zich net buiten de kern van Yosemite bevindt.

Waar word je mogelijk teleurgesteld?

Yosemite Falls: De hoogste waterval in Noord-Amerika. Alleen is er een grote kans dat deze droog staat aan het eind van de zomer. Het smeltwater is dan namelijk op!

Mirror Lake: Mirror Lake is een klein meer in Yosemite National Park. Het meer ligt aan de voet van Mount Watkins en is omgeven door dennenbomen. Het meer is vooral bekend om zijn heldere water, dat vaak de omringende bergen weerspiegelt. Alleen staat deze waarschijnlijk leeg in september en oktober. Wij troffen het leeg aan.

Voordelen van Yosemite National Park buiten het seizoen

Er zijn een aantal voordelen aan het bezoeken van Yosemite National Park in september of oktober.

 • Minder toeristen: In deze maanden zijn er minder toeristen in het park, waardoor je meer kunt genieten van de natuur.
 • Lagere prijzen: De prijzen voor accommodatie en activiteiten zijn in deze maanden lager. Toch adviseer ik je om op tijd te boeken!
 • Beter weer: De temperaturen zijn aangenaam en er is minder kans op regen.

Nadeel van buiten het seizoen: minder water voor de watervallen

Een nadeel van het bezoeken van Yosemite National Park in september of oktober is dat er minder water is voor de watervallen. De watervallen zijn op hun mooist in de lente, wanneer er veel sneeuw smelt.

Tips voor een dagtrip naar Yosemite National Park

Hier zijn enkele tips voor een dagtrip naar Yosemite National Park:

 • Begin vroeg: De beste tijd om Yosemite te bezoeken is vroeg in de ochtend, voordat het te druk wordt.
 • Draag goede schoenen: Je zult veel wandelen, dus zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt. Het liefst met enkelondersteuning.
 • Verdiep je in de pendelbussen: Er rijden gratis pendelbussen door Yosemite National Park. Verdiep je in de route, zodat je je dag efficiënt kan indelen. Als je geen planning hebt, kan het park nogal groot aanvoelen.
 • Wees voorbereid op onverwacht weer: Het weer in Yosemite kan onvoorspelbaar zijn, dus wees voorbereid op regen of zelfs al sneeuw in het najaar.

Yosemite National Park is een prachtige plek om te bezoeken, ongeacht de tijd van het jaar. Als je Yosemite wilt bezoeken, is het een goed idee om te overwegen om in september of oktober te gaan. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam, zijn er minder toeristen, en zijn de prijzen lager. Alvast veel reisplezier!