Ik ben echt een enorme fan van de VS. Als mijn portemonnee het toelaat en ik mijn vriend zo ver krijg, na héél lief kijken, ga ik het liefst elk jaar die kant op! We zijn echte natuurliefhebbers en vinden reizen door de Verenigde Staten zó fijn. Je bent eigenlijk heel ver van huis, maar toch is het er ook zo westers… Wat het reizen heel fijn maakt. Daarom geef ik je graag tips om het plannen van een reis naar de VS wat makkelijker te maken. Met deze voorbereiding voor je reis naar de VS kun je het reisbureau overslaan en makkelijk zelf je reis samenstellen!

1 Boek je accommodatie op tijd

Wat ik zelf het allerbelangrijkste vind voor het plannen van je reis naar de VS is het op tijd boeken van de accommodatie. Iedereen is hier natuurlijk anders in. Ik vind het prettig toch vooraf de reis in grote lijnen uitgestippeld te hebben. Ik weet namelijk uit ervaring dat er in sommige gebieden weinig aanbod is. Daardoor kunnen de prijzen voor een simpel, typisch Amerikaans motel, vrij hoog zijn. Wanneer je op tijd boekt, heb je nog de meeste keuze. Dan kun je vrijwel altijd nog een betaalbaar motel vinden. Een tip is om een hotel te boeken dat je later nog kosteloos kunt annuleren. Dan is er niks aan de hand mocht je je route nog willen wijzigen. 

Mocht je graag in een Nationaal Park slapen, dan raad ik je écht aan zo vroeg mogelijk de accommodatie te boeken. Ook hiervoor geldt: er is niet veel aanbod in de parken zelf. En veel reizigers, vooral de Amerikanen zelf, willen graag in het park slapen. Als je in parken zoals Yellowstone NP, Grand Canyon NP of Glacier National Park wil overnachten, is het verstandig om een jaar van tevoren al te boeken! Dit kun je doen via National Park Lodges. En mocht je iets willen wijzigen of annuleren, dan ben je alleen de administratiekosten kwijt.

Daarnaast moet je ook goed nadenken over de locatie van de accommodatie. Het is natuurlijk altijd fijn om midden in het centrum van een stad te zitten. Je kunt er ook voor kiezen wat buiten het centrum een hotel te boeken. En met het openbaar vervoer naar het centrum te gaan. Dit kan enorm veel geld schelen. Daarentegen heeft het weer mijn voorkeur wél centraal te zitten in een Nationaal Park. Je betaalt hiervoor vaak de hoofdprijs. Als je ’s ochtends eerst een uur of langer moet rijden voordat je iets kunt gaan doen, moet je óf heel vroeg opstaan, óf heel veel geduld hebben. Zo kun je dus meer doen op een dag.

2 Vergeet niet je Esta visum te regelen

Zonder een ESTA visum kom je de VS niet in. Dus dit is ook vrij belangrijk in je voorbereiding voor je reis naar de VS! Hiervoor hoef je echt niet naar de ambassade, dit kun je gemakkelijk via internet aanvragen. Over het algemeen wordt het binnen enkele dagen goedgekeurd. Toch raad ik je aan hier op tijd mee te beginnen.

Leestip: hoe vraag je een visum aan

plannen reis VS voorbereiding

3 Boek je ticket ruim van te voren en twijfel niet bij een goeie deal

Er wordt wel eens gezegd dat last minute reizen of tickets goedkoper zijn, dat is dus een fabeltje. Zodra ik zeker weet dat we gaan, ga ik de ticket prijzen in de gaten houden. Dit kan via verschillende vergelijking sites zoals Skyscanner, Chaser.nl en Momondo.nl. Probeer tijdens je voorbereiding voor je reis naar de VS dagelijks te kijken. Misschien zelfs meerdere keren op een dag, en kijk vooral op verschillende onlogische tijdstippen. Airlines schommelen enorm met hun prijzen. Op die manier krijg je een idee wat een ticket ongeveer zou moeten kosten. Zie je op een gegeven moment een hele lage prijs, twijfel dan niet en boek meteen! Het kan namelijk zo maar zijn dat de prijs een kwartier later weer 300 euro hoger is. Dit geldt overigens ook voor het boeken van een huurauto, deze prijzen kunnen ook enorm schommelen. Dus wees er op tijd bij!

4 Vermijd het hoogseizoen en probeer in het voor- of najaar te boeken

Ook voor de VS geldt, in de maanden juli en augustus is er overal topdrukte! Om dan die kant op te gaan heeft in mijn ogen vrijwel alleen maar nadelen. Weinig beschikbare hotels, hoge prijzen, lange wachttijden, volle parkeerplaatsen bij hikes, extreem warm weer (op de meeste plekken), weinig wildlife te zien en dure vliegtickets. Daarentegen zijn de dagen dan wel erg lang, waardoor je veel kunt doen op een dag!

Mocht je vanwege bijvoorbeeld je werk toch aan deze maanden vast zitten, dan raad ik je voor het plannen van je reis naar de VS aan om vroeg je hotels te boeken. Check Airbnb ook even. En probeer zo vroeg mogelijk te vertrekken als je bijvoorbeeld wil gaan hiken, een museum wil bezoeken of zelfs als je gaat uiteten.

Voor het Zuidwesten, Westen en Mid-Westen van de VS vind ik zelf het voorjaar de beste reistijd. In de bergen kan het nog fris zijn, maar over het algemeen is de temperatuur dan aangenaam. Ook de natuur is dan prachtig! Denk hierbij aan de bloemen die dan vol op in bloei staan,  de watervallen en de besneeuwde bergtoppen. Daarnaast is de kans op wildlife ook het grootst, omdat de dieren naar lager gelegen gebieden trekken. Ook zie je in het voorjaar natuurlijk veel jonge dieren. Schattig!!

plannen reis VS voorbereiding

5 Houd bij het plannen van je reis naar de VS rekening met National Holidays en weekenden

In de VS zijn ze niet vies van feestdagen en ik kan je zeggen, dat wordt ook zeer uitbundig gevierd! Zo kan het zijn dat je te maken hebt met Memorial day (laatste maandag van mei), Independence day/4th of july en Labour day (eerste maandag van september). Het weekend dat hier aan vooraf gaat, wordt vaak door de hele familie gevierd. Zij trekken dan ook vaak naar toeristische gebieden, stranden en steden. Dit zorgt voor extreme drukte en hoge hotelprijzen. Ik heb alle drie de feestdagen daar meegemaakt en het is wel echt een super toffe ervaring. Zorg in ieder geval dat je je accommodatie op tijd boekt.

Probeer daarnaast in je voorbereiding voor je reis naar de VS ook rekening te houden met weekenden. In het weekend wil je eigenlijk niet in Las Vegas zijn. Dan kunnen hotelprijzen 2 keer zo hoog zijn én het is er extreem druk met Amerikanen en vooral met jeugd! Ook voor steden zoals San Francisco, New York, Seattle geldt dat weekenden er erg druk zijn. En dat de hotelprijzen sky high zijn! Probeer hier dus rekening mee te houden in je planning voor je reis naar de VS.

6 Probeer af te wisselen met accommodaties

Tijdens elke vakantie door de VS reizen wij met een huurauto. Onze voorkeur gaat hier naar uit in plaats van een camper om een aantal redenen. Je bent meer flexibel, het is een stuk goedkoper en je kunt off road rijden én kilometers maken! Het kan zijn dat je een enorm groot budget hebt. Maar ik ga er toch vanuit dat de meeste reizigers een beetje op hun centen letten. Dit doen wij dus ook en wisselen daarom altijd heel erg af met de accommodatie. Zo slapen we wel eens in een motel, hotel, cabin en in een bed & breakfast.

Als we op doorreis zijn en we komen ergens laat aan om daar alleen te slapen en weer te vertrekken, kiezen we natuurlijk voor een goedkoop motel. Als het maar schoon is! En zo niet, ben je ook zo weer weg! Dit doen we in de steden ook, omdat je dan over het algemeen weinig op je hotelkamer bent. Dit kun je dan weer compenseren met een duurdere accommodatie. Een leuke cabin met openhaard in een nationaal park bijvoorbeeld of ergens midden in de natuur aan een prachtig meer! Ook is het leuk om bij mensen thuis te slapen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen een kamer in een huis te boeken, zodat je ’s ochtends met deze mensen aan het ontbijt zit. Of je kunt voor wat meer privacy en luxe kiezen en een gehele verdieping of gehele woning huren met een eigen ingang. Dit is over het algemeen ook goed te betalen!

Leestip: 9 redenen om de VS op je bucketlist te zetten

Yellowstone voorbereiding plannen reis VS

7 Wees creatief en maak een roadbook

Persoonlijk vind ik het heel leuk om tijdens het plannen van de reis naar de VS alles uit te zoeken en te regelen. Mijn vriend houdt hier dan totaal weer niet van. Goeie combinatie 😉 Maar als je het jezelf tijdens je reis wat makkelijker wil maken, is het verstandig om vooraf het een en ander op papier te zetten. Zo kun je als voorbereiding voor je reis naar de VS een overzicht maken van de hotels die je geboekt hebt met de boekingsbevestiging. Of je kunt hier een gehele dag tot dag planning in zetten. Denk hierbij aan hikes die je persé wilt doen!

Natuurlijk kun je altijd nog informatie vinden in folders, via apps en op internet. Maar houd er rekening mee dat je niet overal internet hebt, op sommige plekken heb je zelfs geen bereik. Dus wederom, ben goed voorbereid. Mocht je onderweg zijn en je wilt geen gebruik maken van je internetbundel, dan stop even bij een Starbucks, McDonalds of een andere fastfoodketen. Daar kun je vrijwel overal gebruik maken van de gratis WiFi. Je hoeft er zelfs niet voor naar binnen, zelfs op de parkeerplaats lukt het al!

8 Onderschat de afstanden niet

Mocht je een planning gaan maken van je reis, probeer dan de afstanden niet de onderschatten. Ik neem het me elke keer voor, maar toch lukt het me niet goed! Via Google Maps kun je zien wat een bepaalde afstand is die je die dag gaat afleggen en hoe lang je hierover doet. Maar neem hiervoor altijd minstens een extra uur de tijd! Er zijn natuurlijk ook altijd minder mooie wegen die je rijdt, maar over het algemeen kijk je je ogen uit. Wat resulteert in vaak stoppen en veel foto’s maken. Vaak tot ergernis van je vriend, in mijn geval dan 😉

Met deze 8 tips komt je voorbereiding en het plannen van je reis naar de VS vast helemaal goed!