Luxemburg is een land dat in alle seizoenen goed te bezoeken is. Ieder seizoen heeft haar eigen kleur aan je vakantie. En Luxemburg is enorm favoriet bij natuurliefhebbers en wandelaars. En daarom erg geschikt voor kamperen in de natuur. Alweer een aantal jaren geleden verbleef ik met mijn gezin en dat van mijn broer op camping Woltzdal, een camping in Luxemburg in het noorden van het land. Een hele fijne, kleinschalige camping midden in de groene omgeving van de Luxemburgse Ardennen. We hadden het daar ongelofelijk goed naar onze zin. Graag vertel ik je er meer over.

Camping Woltzdal ligt in het noorden van de Luxemburgse Ardennen en wordt gerund door een vriendelijk Nederlands stel, Michelle en Erik. De camping dankt haar naam aan het riviertje de Woltzdal, dat langs de camping kabbelt. Het dichtbijzijnste stadje is Clervaux, dat op zo’n 6 kilometer afstand ligt. Verder word je op de camping omringd door groene (naald)bomen en een prachtig heuvelachtig landschap. Daarom is deze camping in Luxemburg ideaal voor natuurliefhebbers, wandelaars en stellen en gezinnen die van rust houden.

Nu denk je misschien “ik wil meer van Luxemburg zien, is een camping in het noorden dan wel zo handig?” Ja! Luxemburg is een compact land met een goed wegennetwerk. Wil je de meerdaagse Lee Trail helemaal of gedeeltelijk gaan lopen in het zuiden van het land, dan hoef je maar een half uurtje te rijden. Het bijzondere plaatje Esch sur Sure ligt in midden Luxemburg en is ook binnen een half uur te bereiken.

camping Woltzdal Luxemburg

Volledige rust op de camping in Luxemburg

Die rust op deze camping in Luxemburg wordt goed bewaakt. Zo worden groepen niet geaccepteerd op camping Woltzdal. Er zijn slechts 75 toeristische plaatsen op camping Woltzdal om met je tent of caravan te staan. Ook zijn er een aantal verharde plaatsen, speciaal voor campers. Er zijn twee luxe bungalowtenten te huur. Deze staan gezellig tussen de toeristische plaatsen en horen dus gewoon helemaal bij de camping. En dan zijn er nog een paar trekkershutten verspreid over de camping en een handjevol stacaravans die je kunt huren.

Veel plekken hebben zowel schaduw als zon, zodat je eigenlijk altijd kunt hebben wat je wilt.

Leestip: wat kost een camper?

camping Woltzdal Luxemburg

Er is een gezellige bistro met terras waar je een hapje kunt eten. En je kunt ijsjes kopen in het winkeltje, snacks afhalen en in de morgen verse broodjes kopen.

Met kinderen naar camping Woltzdal

Kinderen zullen zich uitstekend vermaken op camping Woltzdal. Omdat het er zo heerlijk rustig is, kun je ze met een gerust hart op deze camping in Luxemburg rond laten lopen. Het riviertje de Woltzdal naast de camping is ideaal om in te spelen, dammetjes te bouwen of te dobberen op een luchtbedje. (Vissen in de beek is verboden.) Let wel, vanaf bepaalde plekken is het riviertje zo te bereiken, zonder hek ervoor. Wij kozen juist voor een plek aan de rivier, zodat we continu toezicht hadden.

camping Woltzdal Luxemburg

Verder is er een kleine speeltuin voor de kinderen, tafeltennis tafels en een jeu de boulesbaan. Binnen bij de bistro kun je spelletjes lenen.

De prachtige omgeving van de camping in Luxemburg

Luxemburg heeft enorm veel wandelmogelijkheden. Zo tipte ik eerder al de drie mooiste wandelingen in Luxemburg en noemde ik de Lee Trail al. Ook de Mullerthal Trail met kinderen is een erg mooie wandeling. Ook in de directe omgeving van camping Woltzdal is vanalles te doen en te beleven. Zo is er maar liefst 125 kilometer aan wandelroutes. Bij de receptie van camping Woltzdal geven ze graag tips over de diverse routes. Zo liepen wij naar een wrak van een vliegtuig dat in de Tweede Wereldoorlog neergehaald is op een heuvel naast de camping. (Waar ik gek genoeg geen foto van heb gemaakt.) Deze wandeling is ook met kleine kinderen goed te doen.

camping Luxemburg

Steden zoals Echternach, Vianden en Luxemburg Stad met hun mooie kastelen zijn natuurlijk ook leuk om te bezoeken. Het OV is goed geregeld in Luxemburg en gratis.

Leestip: 5x Waarom Cochem (Duitsland) ontzettend hip is!

Praktische informatie over camping Woltzdal

Op camping Woltzdal is één ruim gebouw met sanitaire voorzieningen. Je betaalt 40 cent per 2 minuten om te douchen. Honden zijn welkom op de camping, maar huisdieren zijn niet toegestaan in de te huren accomodaties.

Een verblijf op camping Woltzdal is met name in het voor- en naseizoen erg voordelig. Ga je in het voor- of naseizoen, dan betaal je € 20,- voor 2 personen + auto + tent of caravan + stroom. Eventueel betaal je bij voor kinderen (tot 3 jaar gratis). Het hoogseizoen loopt vervolgens van juli tot en met augustus. Dan wordt de prijs opgebouwd uit elementen. Dan betaal je bijvoorbeeld € 8,- als volwassene per nacht en de helft voor kinderen vanaf 3 jaar (tot 3 jaar gratis). Voor je caravan of tent betaal je € 4,- en voor je auto ook. En voor stroom betaal je € 2,60.

Reserveren voor een plek doe je eenvoudig via de website van camping Woltzdal.

Wij hebben er een hele fijne tijd gehad en komen er graag nog eens!