fbpx
Vietnam

De ideale route voor je rondreis door Vietnam

 • 9 maart 2015

Tijdens mijn reis door Vietnam heb ik verschillende steden bezocht, tochtjes gemaakt en uitstapjes gedaan. Tijd om de totale route met je te gaan delen van mijn rondreis door Vietnam.

Vietnam is een vrij smal land met één belangrijke snelweg van noord naar zuid. Of van zuid naar noord, het is maar net hoe je het bekijkt 😉 Dus veel verschillende routes kriskras door het land zijn misschien wel mogelijk, maar dan zonder snelweg, anders kom je vrijwel altijd weer terug op de North-South Expressway tussen Hanoi en Saigon.

Die North-South Expessway is op veel stukken nog in aanleg. Hij zou in 2020 klaar moeten zijn. Op bepaalde stukken is het nog niet eens een snelweg te noemen, maar een hobbelende tweebaansweg die dwars door dorpjes gaat. En de dorpjes moeten dan maar wijken. Dus op veel plekken zie je huizen en winkels, die voorheen zo’n typische Aziatische veranda ervoor hadden, ingekort, verbouwd of zelfs afgebroken worden. En dat allemaal voor die snelweg…

Veel mensen maken een rondreis door Vietnam van noord naar zuid en ik deed het dus net andersom. Nu alle plekken die ik heb aangedaan al eens aan bod zijn geweest, zet ik mijn afgelegde route voor je op de kaart.

kaart met route

De reis startte in Saigon. Vervolgens deed een uitstapje naar de Mekong delta. Daarna nam ik de nachttrein van Saigon naar Nha Trang. Per bus en boot bereikte ik het vlakbij gelegen Whale Island. En de reis vervolgde per bus naar het noorden, met een break en overnachting in Qui Nhon, en voorts via een bezoek aan Son My naar de schitterende stad Hoi An. Vanaf daar toerde ik met de Easy Riders motorclub over de Hai Van Pass naar Hué. De nachttrein bracht me in Hanoi, waar ik direct de bus naar Halong Bay nam. Na een well spend 24 uur op de boot keerde ik terug naar het vasteland, naar het vliegveld in Hanoi voor de vlucht terug naar Nederland.

zandweg

En deze rondreis door Vietnam maak je in twee weken. Twee heerlijke weken! Meer tijd (en verlofdagen 😉 ) had ik helaas niet. Dat was soms best aanpoten en je ontkomt er dan niet aan om met de nachttrein lange stukken te overbruggen en keuzes te maken in wat je wel en niet gaat bezoeken. Voor een iets relaxtere reis zou je net wat langer uit kunnen trekken. Ik heb de meest bekende plekken bezocht en Vietnam heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd; ik weet zeker dat er nog veel meer te ontdekken is in dit fantastische land!

Wil je met me mee reizen door Vietnam? Check dan dit filmpje, een compilatie alle stukjes die ik onderweg gefilmd heb!

9 Reacties

 • Linda | OneDayTrip

  Ik vond Vietnam super! Wij zijn ook van zuid naar noord gereisd 🙂 Zie dat je niet in Sapa bent geweest. Absoluut een aanrader voor als je nog eens in Vietnam bent 😉 Het heeft op de één of andere manier heel veel indruk op mij gemaakt. We hadden helaas wel minder weer. Het was extreem mistig waardoor je amper uitzicht had. Daarnaast was het zo koud dat we zelfs in restaurants met onze jas aan zaten, hahah.

  Ga nu even je filmpje bekijken 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik had helaas niet genoeg tijd voor sapa. Gelukkig ben ik in het aangrenzende gebied in China geweest, dus heb wel een idee hoe mooi het ook in Sapa is. Maar wie weet een volgende trip toch wel bezoeken inderdaad 🙂

   Beantwoord
 • Jeroen

  Leuk filmpje 🙂

  Beantwoord
 • Eva - eighty7

  Gaaf! Vietnam lijkt me een geweldig land, heb er inmiddels veel over gehoord en gelezen. Ik hoop er snel naartoe te gaan!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Zeker doen 🙂 Het land heeft echt een plek in m’n hart veroverd, door de variëteit die het biedt en de indrukwekkende geschiedenis.

   Beantwoord
 • Mark Borsboom

  Vele indruk gemaakt. In Hanoi begonnen,Halong Bay naar Sapa. Motor gekocht en richting Ho Chi Minh…. Helaas de reis moeten afbreken na twee en een halve week vanwege een ongelukje en ook het slechte weer. Hadden graag Hoi An nog willen mee maken en de rest natuurlijk maar we zaten gelukkig zo in Thailand waar we nog drie weken konden bijkomen!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Jammer van het weer. Hoi An is echt geweldig, wie weet een volgende keer. Niet teveel schade door het ongelukje? Thailand is ook zo slecht nog niet 😉

   Beantwoord
 • 5x Must see in Vietnam - Reismuts.nl

  […] is een ideaal land voor een rondreis, of die nu spontaan of georganiseerd is. De één komt er om te surfen op de hoge golven, de ander […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.