fbpx
Nederland

Je zintuigen prikkelen in Maastricht

 • 8 maart 2015

Een paar weken geleden was ik een weekendje in Maastricht. Wat een heerlijke stad is dat toch! Of het nou zomer is met volle terrassen of winter met een schaatsbaan en gluhwein, het is er altijd gezellig.

Het bezoek aan Maastricht wilde ik combineren met iets ‘doen’. En ik ben een enorme wijnliefhebber, dus het is niet zo gek dat ik na even zoeken op een wijnproeverij uit kwam. Bij Thiessen Wijnkopers aan de Grote Gracht.

IMG_2120

Ik heb al meerdere proeverijen meegemaakt, van in een studentikoos café tot het wat serieuzere werk, maar deze proeverij steekt er wat mij betreft wel bovenuit. En waarom dan? Het complete pakket.

De gids (vinoloog) is een gezellige man die op humoristische wijze vertelt over de geschiedenis en wijnen. Daardoor is de rondleiding en proeverij niet alleen interessant, maar vooral ook heel leuk. De rondleiding door het prachtige historische pand (of eigenlijk panden die in elkaar doorlopen) gaat door de oude wijnkelders, waar je flessen van tientallen jaren oud ziet. Je komt er zelfs originele stukken van de vestingsmuur van de stad tegen. De toer vervolgt langs de eigen bottelarij en eindigt in de tuin waar je de wijngaard treft.

IMG_2123

En dan is het natuurlijk tijd voor de proeverij zelf. Deze is in de aangebouwde patio. Bij ontvangst heb je al een muserende wijn mogen proeven. Aan de gezellige lange tafel waar iedereen gemoedelijk plaats neemt, worden je nog twee witte en drie rode wijnen voorgelegd. Met lekkere kaasjes en brood. De gids legt uit over geur, walsen, smaak en bijpassende gerechten en zo leer je (meer) kennismaken met verschillende wijnen.

De rondleiding en proeverij duren bij elkaar twee uur. Per persoon kost het € 21,50. Via de website kun je vrij inschrijven voor de zaterdag en zondag. Thiessen is ook nog eens uitgeroepen tot wijnwinkel van 2015. Dus ik zou zeggen, ga zeker eens een kijkje nemen!

6 Reacties

 • Linda | One Day Trip

  Klinkt goed! Goede tip voor de volgende trip naar Maastricht 🙂

  Beantwoord
 • Eva - eighty7

  Hee wat leuk; jarenlang in de buurt gewoond en dit nog nooit gedaan. Fijne tip voor een volgend weekendje Maastricht 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Leuk, ben benieuwd wat jij ervan vindt! Ik overnachtte in het Boutique hotel in die straat. Leuk hotel en mooi aangeklede kamers, alleen geen fijne eenpersoons bedden.

   Beantwoord
 • Dagmar

  Vorig weekend met mijn zus naar deze proeverij geweest naar aanleiding van deze post: wat een leuke tip was dit. Een echte aanrader voor liefhebbers van lekker eten en drinken. Dus voor iedereen die eens in Maastricht is en nog op zoek is naar een leuke activiteit….Bedankt voor de tip! groetjes Dagmar

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.