fbpx
Vietnam

Een pareltje in Vietnam

 • 29 december 2014

Velen die aan Vietnam denken, denken aan de Mekong delta met de uitgestrekte rijstvelden of aan de typische Aziatische steden vol met scooters. Tijdens mijn reis van zuid naar noord kwam ik langs een waar pareltje. Op nog geen twee uur rijden van Nha Trang vind je het kleine plaatsje Dam Mon. Vanaf daar laat je de geweldige zandduinen achter je en bereik je binnen vijftien minuten per boot Whale Island. Een waar paradijs!

De boot komt aan in de baai, waar het restaurant en de bar te vinden zijn en de eerste bamboe hutten. In totaal zijn er slechts 28 hutten op het eiland, (dus vooraf reserveren is aan te raden) allen met een eigen badkamer en klamboe (gebruiken!). Het strand van de baai heeft wit, grof zand en het water is er kraakhelder en heerlijk van temperatuur. Let met zwemmen wel op bij de rotsen, dat een zee-egel je niet prikt. Verder is het eiland zo groen als je je maar kunt indenken. In tegenstelling tot sommige berichten over dat er walvissen te spotten zouden zijn, vertelde de manager van het resort dat het eiland de naam te danken heeft aan een legende over een walvis-god.

DSC_1738

Drie keer per dag wordt er eten geserveerd in het restaurant. En dat was iedere keer echt verrukkelijk! Het ontbijt bestaat uit brood met een omelet of gebakken ei. Lunch en diner zijn uitgebreide maaltijden met allerlei Vietnamese gerechten.

Je dagen kom je er gemakkelijk door met snorkelen, duiken, een massage, relaxen op je strandbedje of een hike over het eiland. Er zijn verschillende wandel routes. Een korte trip van een half uurtje brengt je bij een uitkijkpunt vanaf waar je over het eiland en de omgeving kijkt en in twee uur kun je ongeveer het eiland rond. Onderweg zag ik onwijs veel verschillende vlinders. Ik zag ook spinnen… grote spinnen. Gelukkig dat mijn reisgenootje daar niet zo bang van was. 🙂

IMG_0785

Wat ik zo geweldig vind aan zo’n paradijselijke omgeving weg van de bewoonde wereld, is natuurlijk het relaxen in een Robinson Crusoe sfeer, maar ook de sterren. ’s Nachts wemelt het van de sterren aan de hemel. Als je lang genoeg blijft kijken, zul je zeker een vallende ster zien!

IMG_0813

2 Reacties

 • Marjolijn

  Ooo hier wil ik heen! Hoe ben je in Dam mon gekomen? Met de bus van Nha Trang? Taxi? Wij vertrekken vrijdag en daarheen zou top zijn!!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Vanuit Nha Trang kun je de hele trip al regelen. Is miss ook beter, want dan weet je ook zeker dat er plek is. Er zijn maar een beperkt aantal hutten. En dan pikken ze je met shuttle bus op naar de haven. Volgens mij gaat er geen openbare bus heen. Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden!

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.