Na de geweldige motortocht van Hoi An naar Hué was het tijd om deze stad zelf te gaan ontdekken. De stad kenmerkt zich meteen als typisch Aziatische stad met alle scooters die de wegen domineren, maar is een stuk kleiner en vind ik daardoor een stuk gezelliger aandoen.

De parfumrivier, die dwars door de stad heen loopt, kun je met een boottocht verkennen. Dat heb ik niet gedaan en afgaande op geluiden van andere reizigers die ik daar ontmoette en de tocht wel hebben gemaakt, is het er niet eentje die perse bovenaan je to do lijstje hoeft.

ingang

Wat is dan wel DE reden om naar Hué te gaan? De verboden stad! Een enorm complex van de voormalige keizer uit de 19e eeuw dat ook littekens vertoont van de Vietnam oorlog en daarom nog voor het grootste deel gerenoveerd moet worden. Sommige delen zijn onherstelbaar beschadigd geraakt helaas. Dat geeft het geheel een erg rauw randje. Het wordt ook wel de paarse stad genoemd. Ik vond het eerder de rode stad, en ik vond het prachtig!

Ook leuk: tips voor een bezoek aan de mooiste stad van Vietnam

water

Omdat er redelijk wat nog onder reconstructie is, biedt een kaart met wat meer info (bijvoorbeeld uit de Lonely Planet) wel uitkomst om te begrijpen wat voor vertrekken er zijn cq. waren. Een halve dag is ruim voldoende om op je gemak rond te lopen. De diverse doorkijken zijn ook geweldig voor foto’s!

muur
doorkijk

Voor lunch, diner of gewoon een gezellig drankje kan ik Gecko café aanraden. Gezellige aangekleed tentje, super vriendelijke bediening en low budget prijzen (voor zo’n vijf euro heb je al een noodle soep en een Vietnamese pannenkoek en dus al meer dan genoeg 😉 ).

Kortom, Hué is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Praktische informatie

De beste reistijd voor Vietnam is december tot en met maart. Vietnam is goed op eigen gelegenheid te bereizen, in je eentje of samen met iemand. Geef je toch de voorkeur aan een georganiseerde reis, kijk dan bij het aanbod van Shoestring. Of laat Dagboek Reizen een reis op maat voor je maken. Wil je specifiek een tour door Hué en naar de Verboden Stad boeken, check dan het online aanbod bij Get Your Guide.

ikke