fbpx
Reizen en zo

Handig hebbedingetje voor je reisgids

 • 11 maart 2015

Voor ik op reis ga, schaf ik in ieder geval een reisgids aan. Al is het maar omdat ik totaal geen richtingsgevoel heb en dus wel gebaat ben bij plattegrondjes. En natuurlijk gebruik ik de gids dan ook in de voorbereiding. Waar wil ik heen? Welke tips hebben anderen gegeven? En daarvoor zijn tags super handig!

Nee, geen # hastags zoals in Social Media. Wel herkenningstekens in the good old books. Namelijk kleurrijke post-its. Een vriendin deed ze me laatst kado en ik ben er wel erg blij mee. Ieder plakkertje in een ander kleurtje geeft weer een andere reminder. En zo tover je je standaard reisgids makkelijk om in je persoonlijke gids met jouw eigen labeltjes.

boeken

Nooit meer oneindig bladeren en zoeken naar dat ene dat je toch echt dacht ergens gelezen te hebben… 😀

10 Comments

 • Eva - eighty7

  Handig!!

  Reply
 • nancy alexander

  Handige tip voor de reisgids die je meeneemt o reis of ter voorbereiding. Zeker met die verschillende kleurtjes. Zeker als je er ook nog op kunt schrijven.

  Aangezien ik vrijwel door iedere reisgids spit over een bepaalde bestemming (ik heb inmiddels ruim 12 meter staan) ben ik al helemaal snel de weg kwijt over wat er nu in welke gids stond.

  Mijn oplossing (die wel wat voorbereiding en geld kost):
  Ik kopieer de belangrijkste zaken. Hiermee bedoel ik plattegronden, routes en restaurant tip. Die orden ik in plastic insteekhoezen en bind ik met een bindclip bij elkaar en dan soort bij soort. Bijvoorbeeld per stad op een rondreis of per wijk. Zo hoef ik maar een stapeltje per dag door te lezen (bij de lunch/diner of s avonds in mijn hotel.
  Het idee ontstond toen ik de hele dag met een mega dikke gids had rondgesjouwd terwijl ik maar een paar bladzijdes nodig had voor Vaticaanstad.

  Wat ik niet meer nodig heb doneer ik zo vaak mogelijk aan een hotel/vvv/gids etc zodat ze een nederlandse of engelse beschrijving hebben.

  Inmiddels ben ik al zo vaak bij de copyshop geweest, dat als ik binnenkom het personeel even een praatje komt maken omdat ze graag willen weten wat de volgende bestemming wordt.

  Reply
  • Reismuts

   Jeetje, 12 meter!!! Dat zijn echt heel veel boeken!

   Wat een goed idee!!! Scheelt een hoop bagage en door de gids te doneren, maak je er een ander ook weer blij mee 😀

   Ik heb ook een keer een reisgids digitaal op mijn telefoon gehad en kon belanmgrijke bladzijden markeren. Alleen dan moet je wel overal je telefoon steeds kunnen opladen, dus dat is niet overal even betrouwbaar.

   Reply
 • Ilona

  Hahaha ben je door iemand geinspireerd? 😛

  Reply
  • Reismuts

   Gekregen van een vriendin, maar denk dat Albert er jaloers op is 😉

   Reply
 • trends4travel

  Handig inderdaad!

  Reply
 • Raisa

  Waar kun je ze kopen

  Reply

Leave a Reply