Vakanties zijn heerlijk, maar helaas zijn ze niet het hele jaar door mogelijk. Gelukkig zijn er manieren om jouw favoriete vakantiebestemming in huis te brengen! In dit artikel delen we vijf tips om jouw huis om te toveren tot een plek waar je altijd kunt ontspannen en genieten van de vakantiesfeer. Of je nu houdt van een tropische sfeer met felle kleuren of van een Scandinavische sfeer met strakke lijnen en banken in lichte kleuren, wij hebben tips voor iedereen.

Tip 1: Kleuren 

Kleuren zijn belangrijk om de juiste sfeer in huis te creëren. Kies voor kleuren die doen denken aan jouw favoriete vakantiebestemming. Denk bijvoorbeeld aan de blauwe en groene tinten van de zee of de zandkleur van het strand. Breng deze kleuren terug in je interieur door te kiezen voor bijvoorbeeld gekleurde kussens, plaids en wanddecoraties. 

Tip 2: Geuren  

Je kan de juiste sfeer in huis creëren met behulp van geuren die doen denken aan jouw favoriete vakantiebestemming. Ga bijvoorbeeld voor een geurkaars met de geur van de zee of van verse bloemen. Ook een diffuser met essentiële oliën kan zorgen voor de juiste vakantiesfeer in huis. 

Tip 3: Accessoires  

Accessoires zijn de kers op de taart bij het inrichten van een ruimte dat doet denken aan je favoriete vakantiebestemming. Als je van mooie stranden houdt, kan je bijvoorbeeld schelpen, zand en stenen die je hebt meegenomen van het strand in je woninginrichting verwerken. Ook posters en foto’s van jouw vakantiebestemming zorgen voor de juiste sfeer in huis.  

Tip 4: Meubilair  

Meubilair speelt een grote rol in het creëren van de juiste sfeer in huis. Kies voor meubels die passen bij jouw favoriete vakantiebestemming. Denk bijvoorbeeld aan rotan meubels voor een Balinese sfeer of aan lichte en strakke meubels voor een Scandinavische stijl. Overweeg om een nieuw bankstel te kopen dat past bij de sfeer die je wilt creëren. Of wat denk je van een mooie hangmat om die tropische vibe in huis te halen.

Tip 5: Planten  

Planten zijn niet alleen goed voor de luchtkwaliteit in huis, maar ook voor de sfeer. Planten die jouw favoriete vakantieplek representeren, voegenniet alleen visueel toe aan de sfeer die je wilt overbrengen, maar ook hun geur (tip 2) draagt bij aan de stad of het land dat je terug wilt laten komen in je interieur.  

Met deze vijf tips creëer je gemakkelijk de juiste vakantiesfeer in huis. Kies voor kleuren, geuren, accessoires, meubilair en planten die passen bij jouw favoriete vakantiebestemming en geniet het hele jaar door van die heerlijke vakantiesfeer. Vergeet vooral niet om te ontspannen en te genieten!