Of je nou met snowboard en al op wintersport gaat of je hebt gekozen voor een wandelvakantie in het zuiden van Duitsland. Tijdens een wintervakantie neem je veel meer spullen mee dan tijdens een vakantie naar de zon. Hoe neem je alles mee en wat zijn de beste inpaktips?

Inpaklijst

De eerste tip voor het inpakken voor je wintersport of wintervakantie is om een goede inpaklijst te maken. Wat wil je allemaal meenemen? Wat moet er echt mee, wat mag er absoluut niet ontbreken? Zoals warme kleding en goede schoenen. En natuurlijk je ski’s voor je wintersport. En welke spullen zou je graag mee willen nemen? Gezellige bordspellen bijvoorbeeld. Zo creëer je overzicht in wat je allemaal in moet gaan pakken. En als je merkt dat je lijst te lang wordt, kun je aan de hand van je lijst ook eenvoudiger bedenken wat er dan toch thuis achter moet blijven.

Dakkoffer of skibox

Een van de beste inpaktips voor je wintervakantie is om te zorgen voor voldoende ruimte om alles daadwerkelijk mee te kunnen nemen. In een gewone auto en dan je kinderen op de achterbank kom je tijdens een winterse vakantie al snel ruimte te kort met enkel je kofferbak. Een dakkoffer of skibox is dan een goede uitkomst. Zo heb je opeens veel meer bagageruimte.

Let bij het laden van je auto en dakkoffer goed op het verdelen van het gewicht. Zodat je in de winterse omstandigheden wel veilig op weg gaat en zorgt voor een goede wegligging van je auto. Deze en meer tips voor veilig op weg in de winter lees je in deze blog.

Goede spullen

Wat ik tijdens een wintervakantie ook prettig vind als je kijkt naar de beste inpaktips is om te kiezen voor goede materialen. Een lekker warme winterjas die goed past bij de omstandigheden van je vakantie bijvoorbeeld. Dan hoef je enkel die winterjas mee te nemen en niet nog een extra jas voor andere omstandigheden. Hetzelfde geldt voor schoenen. Die nemen vanwege de onhandige vorm best veel ruimte in beslag. Door te kiezen voor één goed paar waar je je hele vakantie plezier van hebt, bespaar je ook weer op wat je allemaal meeneemt.

Packing cubes

Een koffer of grote reistas is handig voor veel spullen bij elkaar. Maar met een auto vakantie kunnen die ook onhandig veel ruimte in beslag nemen. Wat je ook kunt doen, is alle kleding in packing cubes doen. Zeker wanneer je gebruik maakt van een dakkoffer, is het veel makkelijker om packing cubes daarin te leggen dan een heel koffer erin te slingeren. Extra pluspunt van die handige dingen is dat je op de terugweg je vuile was kunt scheiden van de nog schone kleding, zodat die laatste nog lekker fris blijft.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.