Het lijkt door alle drukte van de afgelopen tijd en twee andere stedentripjes alweer een eeuwigheid geleden dat ik in Berlijn was, maar de toffe stad staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. De geschiedenis drukt haar stempel duidelijk op de stad. Bij een bezoek aan de stad ontkom je er dan ook niet aan sights te bezoeken die het indrukwekkende verhaal van de oorlog en van de muur vertellen. Maar Berlijn heeft nog veel en veel meer te bieden. Dit zijn mijn favoriete spots in Berlijn.

Berlijn heeft een heleboel fijne plekken, om te bezoeken, om rond te wandelen en om te chillen. In de vijf dagen dat ik een eerste kennismaking met deze stad had, heb ik er een aantal kunnen ontdekken. Dit zijn mijn favoriete spots.

o Alex Hotel

Een aangenaam verblijf in een stad wordt natuurlijk nog aangenamer als je slaapplek goed bevalt. En het moderne Alex Hotel deed dat zeker. Het ligt net in de wijk Prenzlauer Berg, met een tramhalte voor de deur en ongeveer 15 minuutjes lopen tot Alexanderplatz. Naast hotelkamers heb je er ook tweekamer appartementen met een klein keukentje. Het ontbijtbuffet in de lobby was iedere ochtend een genot en de service is er erg vriendelijk.

kamer

o Volkspark Friedrichshain

Om de hoek van Alex hotel ligt het groene park. Iedere ochtend liep ik er heen om te gaan hardlopen. Het park is er groot genoeg voor, maar niet te groot om te verdwalen, dus geen zorgen. 😉

Lees ook: de meest indrukwekkende plekken in Berlijn

park beeld

o Berliner Dom

Vrijwel iedereen gaat natuurlijk naar de Dom, dus ik ook. Van binnen is het prachtig, zoals je denk ik van een Dom mag verwachten. Maar het gaat mij vooral om het uitzicht vanaf het dak. Even flink wat trappen op, maar het is absoluut de moeite waard.

Lees ook: hotspot in Berlijn

dom

o Reichstag

Dit overheidsgebouw is vast minimaal zo toeristisch als een bezoek aan de Dom, maar ook echt wel de moeite waard. En dan bedoel ik de koepel natuurlijk. Weer een prachtig uitzicht op de stad, deze keer vanuit een andere hoek en nog een stukje hoger. Bezoek is gratis en je doet er goed aan dit (datum en tijdstip) vooraf via internet te reserveren om een lange wachtrij voor inschrijving ter plaatse te voorkomen.

rijksdag

o Wandelen langs de Spree

Deze rivier loopt dwars door hart van Berlijn. En naast een gebruikelijke rondvaart over het water is het heerlijk om te wandelen naast het water. Zo kom je weer langs andere leuke spots in Berlijn. Vooral het uitzicht op de mooie gebouwen rond en bij de museumsingel is geweldig. En onderweg je voeten wat rust geven en relaxen in een parkje kan ook.

o Strandbar Mitte

In Berlijn vind je meerdere stadstrandjes. Mijn favoriete is Strandbar Mitte aan de Spree met een ruim terras. Drankjes haal je zelf boven bij de bar. Iedere dag is een bepaalde dans het thema van de dag. Tango, wals, van alles. Door de salsa dansende mensen op de aangelegde dansvloer voelde ik de zomervibe nog meer.

strand

Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe spots in Berlijn en ik kijk er al naar uit die bij een volgend bezoek te gaan ontdekken.

Wat zijn jouw favoriete spots in Berlijn?