fbpx
Duitsland

Mijn favo spots in Berlijn

 • 23 juli 2015

Het lijkt door alle drukte van de afgelopen tijd en twee andere stedentripjes alweer een eeuwigheid geleden dat ik in Berlijn was, maar de toffe stad staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. De geschiedenis drukt haar stempel duidelijk op de stad. Bij een bezoek aan de stad ontkom je er dan ook niet aan sights te bezoeken die het indrukwekkende verhaal van de oorlog en van de muur vertellen. Maar Berlijn heeft nog veel en veel meer te bieden.

Berlijn heeft een heleboel fijne plekken, om te bezoeken, om rond te wandelen en om te chillen. In de vijf dagen dat ik een eerste kennismaking met deze stad had, heb ik er een aantal kunnen ontdekken. Dit zijn mijn favoriete spots.

o Alex Hotel
Een aangenaam verblijf in een stad wordt natuurlijk nog aangenamer als je slaapplek goed bevalt. En het moderne Alex Hotel deed dat zeker. Het ligt net in de wijk Prenzlauer Berg, met een tramhalte voor de deur en ongeveer 15 minuutjes lopen tot Alexanderplatz. Naast hotelkamers heb je er ook tweekamer appartementen met een klein keukentje. Het ontbijtbuffet in de lobby was iedere ochtend een genot en de service is er erg vriendelijk.

kamer

o Volkspark Friedrichshain
Om de hoek van Alex hotel ligt het groene park. Iedere ochtend liep ik er heen om te gaan hardlopen. Het park is er groot genoeg voor, maar niet te groot om te verdwalen, dus geen zorgen. 😉

park beeld

o Berliner Dom
Vrijwel iedereen gaat natuurlijk naar de Dom, dus ik ook. Van binnen is het prachtig, zoals je denk ik van een Dom mag verwachten. Maar het gaat mij vooral om het uitzicht vanaf het dak. Even flink wat trappen op, maar het is absoluut de moeite waard.

dom

o Reichstag
Dit overheidsgebouw is vast minimaal zo toeristisch als een bezoek aan de Dom, maar ook echt wel de moeite waard. En dan bedoel ik de koepel natuurlijk. Weer een prachtig uitzicht op de stad, deze keer vanuit een andere hoek en nog een stukje hoger. Bezoek is gratis en je doet er goed aan dit (datum en tijdstip) vooraf via internet te reserveren om een lange wachtrij voor inschrijving ter plaatse te voorkomen.

rijksdag

o Wandelen langs de Spree
Deze rivier loopt dwars door hart van de stad. En naast een gebruikelijke rondvaart over het water is het heerlijk om te wandelen naast het water. Vooral het uitzicht op de mooie gebouwen rond en bij de museumsingel is geweldig. En onderweg je voeten wat rust geven en relaxen in een parkje kan ook.

o Strandbar Mitte
In Berlijn vind je meerdere stadstrandjes. Mijn favoriete is Strandbar Mitte aan de Spree met een ruim terras. Drankjes haal je zelf boven bij de bar. Iedere dag is een bepaalde dans het thema van de dag. Tango, wals, van alles. Door de salsa dansende mensen op de aangelegde dansvloer voelde ik de zomervibe nog meer.

strand

Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe plekken in de geweldige stad en ik kijk er al naar uit die bij een volgend bezoek te gaan ontdekken. Wat zijn jouw favoriete plekken in Berlijn?

13 Reacties

 • Anita - Reisvlinder.nl

  Leuk, Berlijn is zo’n fijne stad. Ik ben helaas niet in de Reichstag geweest, vanwege de enorm lange rij. Volgende keer dus vooraf reserveren. Ik vond het heel leuk om langs de East Side Gallery te wandelen.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Vooraf reserveren voorkomt inderdaad de wachtrij. En is heel eenvoudig te doen via internet. Ik vond de East Side gallery ook heel tof! Sowieso alles met de muur en het leven tijdens de muur intrigreert me.

   Beantwoord
 • Kim

  Berlijn is echt tof 🙂 Ik vond ook dat grasveld voor de Reichstag heel chill, lekker met een kleedje en wat eten en drinken mensen kijken.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dat veld zag er eerst wel uitnodigend uit, alleen al snel begon er een protestactie met een behoorlijke groep mensen met vlaggen die er rondjes liepen. Het veldje voor de Dom vond ik ook heel fijn.

   Beantwoord
   • Kim

    Oh dat is dan weer jammer! Bij de Dom daarvoor heb je ook zo’n fontein toch? Dat vond ik wel heerlijk toen het superheet was.

    Beantwoord
 • Sigrid | My Travel Secret

  Ik ga volgende week!! Helaas maar 2 dgn maar goed 😉 Was er al eerder maar daar kan ik me niet zo veel van herinneren. Deze blog komt precies op tijd 🙂 thanks!

  Beantwoord
 • ivonne

  Ik ben er nog nooit geweest. Ik wil wel, maar blijf het steeds naar achteren schuiven. Als ik dit zie MOET ik toch echt een keer gaan!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik ben er dit jaar ook pas voor het eerst geweest. Het stond om onbekende reden nooit echt hoog op mijn wensenlijstje tot ik er maar steeds meer en meer toffe dingen van zag en hoorde. Zeker een keertje gaan! (Of twee, of drie 😉 )

   Beantwoord
 • Simone | Paper Travels

  Berlijn is zo’n fijne stad! Ik ben er vorig jaar pas echt voor het eerst geweest en meteen verliefd… Nog lang niet alles gezien!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik snap ook wel dat mensen vaker naar Berlijn terug gaan, er is zoveel te zien en te ontdekken.

   Beantwoord
 • Lotte - scratchingmymap

  Mijn bezoek aan Berlijn is alweer vijf jaar geleden, dus het wordt nog eens tijd voor nog eens die kant uit te gaan. Herken de meeste van jouw foto’s wel maar vooral de East Side Gallery en de twee musea die ik bezocht ivm WWII en ivm Val van de Muur herinner ik me. Echt een hele fijne stad!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Inderdaad echt een fijne stad en zoveel te bieden. Ik ben behoorlijk into geschiedenis en was erg onder de indruk van de muur en de musea en gedenkplekken.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.