fbpx
Belgiƫ Duitsland Nederland

Even weer kind zijn

 • 27 augustus 2015

Pretparken, ik ben er dol op! Ik ben met de Efteling opgegroeid, die tien minuutjes van huis ligt. Vroeger ging ik er met de familie heen en in mijn tienerjaren kwam ik er bijna wekelijks na schooltijd. Tegenwoordig ga ik er in ieder geval eens per jaar naar toe. Afgelopen maandag was het zover.

Voor een dag was ik weer even kind. Vriendlief en ik hadden een strategisch rustige dag na de vakanties uitgekozen om alle attracties af te gaan. Nergens hoefden we lang te wachten. De paar regendruppels konden ons niet deren, want in de Piranha werden we nog veel natter. De Assepoester suikerspin was jammie en het sprookjesbos gaat mij nooit vervelen. En natuurlijk heb ik de nieuwste attractie De Baron uitgeprobeerd. Onwijs spannend!

baron

Ook andere pretparken maken me blij. In Walibi ben ik ook wel eens geweest. De achtbanen daar vond ik ook heel tof. De aankleding van het park vond ik niet echt heel bijzonder. (Maar ja, ik ben de Efteling gewend šŸ˜‰ ) Twee jaar geleden ben ik naar Bobbejaanland (BelgiĆ«) geweest. Ook erg leuk voor een dagje uit. De Big Bang glijbaan ziet er simpel uit, maar ging vele malen sneller dan ik had verwacht.

De meest spannende attracties heb ik in Busch Gardens in Williamsburg (USA) meegemaakt. Ik had na een dagje geen stem meer over door het gillen. Maar tot nu toe is de Efteling toch wel echt mijn favoriete park. De aankleding, de sfeer, de attracties, en toch ook wel de jeugdherinneringen.

Eind september ga ik een ander pretpark ontdekken: Movie Park Germany. Ik ben er heel lang geleden ooit geweest, maar zo lang geleden dat ik er niets meer van kan herinneren. Vriendlief en ik kwamen door de spaaractie van de Jumbo op het idee er heen te gaan. Ik wil wel eens oog-in-oog staan met de Minions. En toen dachten we, waarom er geen weekendje van maken. Dus boekten we een pittoresk hotelletje in Marl, vlakbij Bottrop. Kunnen we na een lange dag achtbanen en shows daar neer ploffen en de dag erna nog op ontdekking in de omgeving.

movie2

EĆ©n pretpark staat nog op mijn bucketlist: Disneyland. Toen ik een peuter was, ben ik er in Florida geweest, maar daar heb ik natuurlijk nul herinneringen van. Het lijkt me super leuk om tussen Mickey en Daisy te lopen. En Parijs is zover weg niet, dus misschien toch maar eens concreet plannenā€¦

Wat is jouw favoriete pretpark?

10 Reacties

 • Suus

  Wat grappig om te lezen, wij gaan zondag naar de Efteling laatste zomerdag. En ben er zelf ook opgegroeid en zelfs gewerkt en de liefde van mn leven ontmoet. Wij hebben dus iets met pretparken. Ons eigen favoriete park is Disneyland in Anaheim. Waar we later dit jaar onze tien jaar huwelijk vieren. Terug naar toen. Onze eerste vakantie samen.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dat zijn wel hele mooie herinneringen! Wat gaaf dat je daar je huwelijksjubileum gaat vieren, de perfecte locatie lijkt me. Alvast heel veel plezier!

   Beantwoord
 • Lotte - scratchingmymap

  Hier toch ook wel een Efteling-fan hoor! Ik ben toen ik tien was een keer in Disneyland geweest en ik was toen wel onder de indruk van de inkleding van het park . Ondertussen kan je mij ook bijna jaarlijks eens terugvinden in de Efteling šŸ™‚

  Beantwoord
  • Reismuts

   Haha, leuk!
   Ik ben ook wel heel nieuwsgierig naar de aankleding in Disney. En dat kasteel! Dat heeft de Efteling dan weer net niet, maar die heeft wel drie kleintjes van Assepoester, Doornroosje en Sneeuwwitje šŸ™‚

   Beantwoord
 • Sandra

  Jaaa de Efteling! Dat vind ik ook het leukste park van Nederland! Inderdaad, echt weer even een klein kind. Ik wil zo graag nog eens naar het Harry Potter park in Florida, misschien in oktober dan toch maar eens een paar uurtjes binnen wippen…

  Beantwoord
 • Sheelagh

  Jaa! Disney is mijn lievelings, ben in CaliforniĆ«, Parijs en Hong Kong geweest. Maar De Edteling vind ik ook geweldig. En Europapark in Duitsland… en dat Harry Potter park staat op mijn lijstje!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Een echte Disney fan, cool! Dat Europa park heb ik vaker gehoord. Ook maar eens op mijn lijstje zetten.

   Beantwoord
 • ivonne

  O de Efteling, ik was er een paar weken geleden met mijn broer en 2 neefjes. Heerlijk! Toen wij vroeger gingen was er nog niet veel meer dan het sprookjesbos, Diorama, een paar schommels en de picknickweide. Wat is er veel veranderd in al die jaren en wat is het nog steeds een geweldig park. Zo mooi van opzet . Ik heb een tijd in de USA gewoond en we zijn toen echt alle pretparken in Florida langs geweest. Op de foto met Mickey en al zijn vriendjes; het kind in je wordt helemaal wakker, fantastisch! Zeker een keer doen (Euro) Disney! Als je niemand meekrijgt ga ik zo mee šŸ™‚

  Beantwoord
  • Reismuts

   Inderdaad, vroeger vond ik de Efteling al geweldig en sindsdien is er zoveel bijgekomen. Toen ik een abonnement had, ging ik op alle dagen, ook bij regen. Uren heb ik in de Diorama doorgebracht, hihi! Disney is hoger op mijn lijstje gekomen Ik weet nog niet wanneer ik wil gaan, maar ik ga de aanbiedingen maar eens in de gaten houden šŸ™‚

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.