Pretparken, ik ben er dol op! Ik ben met de Efteling opgegroeid, die tien minuutjes van huis ligt. Vroeger ging ik er met de familie heen en in mijn tienerjaren kwam ik er bijna wekelijks na schooltijd. Tegenwoordig ga ik er in ieder geval eens per jaar naar toe. Afgelopen maandag was het zover. Ik vertel je over de leukste attractieparken. 

Voor een dag was ik weer even kind. Vriendlief en ik hadden een strategisch rustige dag na de vakanties uitgekozen om alle attracties af te gaan. Nergens hoefden we lang te wachten. De paar regendruppels konden ons niet deren, want in de Piranha werden we nog veel natter. De Assepoester suikerspin was jammie en het sprookjesbos gaat mij nooit vervelen. En natuurlijk heb ik de nieuwste attractie De Baron uitgeprobeerd. Onwijs spannend!

Koop je toegangskaartjes voor de Efteling online met korting! En lees deze blog voor meer handige tips voor je dagje pretpark!

baron

Ook andere pretparken maken me blij. In Walibi ben ik ook wel eens geweest. De achtbanen daar vond ik ook heel tof. De aankleding van het park vond ik niet echt heel bijzonder. (Maar ja, ik ben de Efteling gewend 😉 ) Twee jaar geleden ben ik naar Bobbejaanland (België) geweest. Ook erg leuk voor een dagje uit. De Big Bang glijbaan ziet er simpel uit, maar ging vele malen sneller dan ik had verwacht.

De meest spannende attracties heb ik in Busch Gardens in Williamsburg (USA) meegemaakt. Ik had na een dagje geen stem meer over door het gillen. Maar tot nu toe is de Efteling toch wel echt mijn favoriete park. De aankleding, de sfeer, de attracties, en toch ook wel de jeugdherinneringen.

Eind september ga ik een ander pretpark ontdekken: Movie Park Germany. Ik ben er heel lang geleden ooit geweest, maar zo lang geleden dat ik er niets meer van kan herinneren. Vriendlief en ik kwamen door de spaaractie van de Jumbo op het idee er heen te gaan. Ik wil wel eens oog-in-oog staan met de Minions. En toen dachten we, waarom er geen weekendje van maken. Dus boekten we een pittoresk hotelletje in Marl, vlakbij Bottrop. Kunnen we na een lange dag achtbanen en shows daar neer ploffen en de dag erna nog op ontdekking in de omgeving.

movie2

Eén pretpark staat nog op mijn bucketlist: Disneyland. Dat hoort echt bij de leukste attractieparken, nietwaar? Toen ik een peuter was, ben ik er in Florida geweest, maar daar heb ik natuurlijk nul herinneringen van. Het lijkt me super leuk om tussen Mickey en Daisy te lopen. En Parijs is zover weg niet, dus misschien toch maar eens concreet plannen…

Wat is jouw favoriete pretpark?