Eliane Roest deelt op Instagrambloggers.nl wekelijks haar favoriete hotspots en vakantie bestemmingen in Nederland en de rest van Europa. Speciaal voor Reismuts heeft ze een gastblog geschreven over haar geliefde stad Gent in België. Dit zijn wat haar betreft de leukste hotspots in Gent.

Gent is mijn grote liefde qua stad. Je kan mij niet gelukkiger maken dan een stedentrip naar deze stad. Of je nu komt om te winkelen, culinair te genieten of om het rijke aanbod aan kunst & cultuur mee te krijgen, Gent heeft het allemaal. Met een moeder die geboren is in Gent voelt dit voor mij als een tweede thuis. Minstens 4 x per jaar plan ik een bezoek en vandaag deel ik mijn 5 favoriete hotspots in Gent. Nog meer inspiratie? Op instagrambloggers.nl deel ik wekelijks tips over de leukste hotspots in Nederland en de rest van Europa.

De vijf leukste hotspots in Gent

Louise Madeleine

Het is onmogelijk om voorbij te lopen aan dit schattige winkeltje. Louise Madeleine biedt de perfecte mix tussen snuisterijen en vintage, sieraden en de leukste cadeaus. Ga maar eens op een afstandje staan kijken en je zult zien dat vrijwel iedereen even door deze etalage naar binnen moet kijken. Louise Madeleine kan je vinden aan de Kraanlei, dan zit je meteen op de beste plek met fijne barretjes en restaurants.

Leestip: wat te doen en zien in Oost-Vlaanderen

hotspots Gent

Fallen Angels

Nog zo’n fijne winkel in een net zo’n fijne straat; Jan Breydelstraat. Een ware schatkamer om eindeloos in te verdwalen. Begonnen uit voorliefde voor kerk curiosa, liep uit tot een winkel vol vintage speelgoed, oude schoolmaterialen en eindeloos veel mooie ansichtkaarten. Zie hier maar eens met lege handen naar buiten te wandelen.

Leestip: Wat te doen in Mechelen

hotspots Gent

Koffie bij Labath

Tegenover het Pillows Hotel vind je Labath. Een van de ultieme hotspots in Gent voor een goede bak koffie of een heerlijke lunch. Mocht je rond lunchtijd in de buurt zijn, ga dan voor een van de heerlijke ciabatta’s. Mijn persoonlijke favoriete die met gegrilde groentes. Enjoy!

Simon Says

Gelegen aan de rand van “Patershol”, dus de perfecte stop na een wandeling door de leukste buurt van Gent. De perfecte plaats voor een ontbijt, lichte lunch of gewoon koffie met een taartje. Simon Says is eigenlijk altijd wel goed. Bij lekker weer kan je terecht op het kleine terras ernaast. In het weekend ga je hier natuurlijk met zijn allen lekker brunchen. Vergeet niet te reserveren want Simon Says is zeer populair ook bij de locals.

Leestip: Benieuwd waar je naast Gent nog meer heen kunt? Gundi geeft tips voor andere mogelijkheden voor vakantie in België.

Pillows Hotel Gent

Waar kan je de dag beter afsluiten in Gent dan met de voetjes omhoog in een heerlijk hotel? Op zoek naar een boutique hotel midden in Gent? Dan ben je bij Pillows aan het juiste adres. Zal ik verklappen dat er ook nog een zwembad in zit verstopt? Het ontbijt is heerlijk en ook ’s avonds kan je hier goed eten of nog een drankje doen in de mooie hotelbar. Daarom terecht een van de vijf leukste hotspots in Gent wat mij betreft.

Wat vind jij van deze hotspots in Gent? Heb je ook zo’n zin er heen te gaan?