Yes, we mogen bijna weer! Ik heb het natuurlijk over de zomervakantie. Dit jaar heb ik er nog meer zin in dan andere jaren. Het lijkt erop dat we weer ‘ouderwets’ kunnen gaan genieten van de zomervakantie en naar het buitenland kunnen. En ik sta te popelen! Je koffer inpakken lijkt eeuwen geleden, hè? Weet je nog waar dat ding ligt? En nog veel belangrijker, weet je ook nog wat je allemaal mee moet nemen op vakantie naar de zon? Deze tien items mag je echt niet vergeten voor je zomervakantie!

Essentiële items voor in je koffer tijdens je zomervakantie

Zon, zee, strand, we komen eraan! Maar niet zonder de volgende items in je koffer.

#1 Zonnebril

Ik kan me voorstellen dat je zonnebril ergens ver weg ligt. Want zo heel veel zon hebben we de afgelopen maanden helaas nog niet gehad. Ga maar eens goed zoeken, want je zomervakantie is niet compleet zonder toffe zonnebril op je neus.

#2 Bikini

Ja, hallo! Bij een zon-, zee- en strandvakantie hoort natuurlijk je bikini in je koffer mee te gaan. Een nieuw jaar, nieuwe rondes, nieuwe kansen. Ik ben weer toe aan een nieuwe bikini. Want vorig jaar droeg ik nog een zwangerschapstankini. LASCANA heeft hele mooie bikini’s in haar assortiment. Zelf kies ik graag voor eentje met vrolijke kleuren en een leuk zomers printje.

#3 Slippers

Zodra ik slippers aan mijn voeten heb, krijg ik de zomer in mijn bol. En het liefst loop ik dan ook de hele zomervakantie alleen maar op slippers. Life is better on flip flops is dus wel een passende quote voor mij. Loop jij ook zo graag op slippers?

#4 Strandjurkjes

Items die ik echt onmisbaar vind voor een zomervakantie zijn strandjurkjes. Ik bedoel leuke en luchtige jurkjes waar je overdag mee door stadjes en dorpjes kunt struinen en ’s avonds over de boulevard langs het strand kunt flaneren. Ik draag zelf sowieso graag jurkjes. Vaak vind ik het mooi afkleden (iets met zwangerschapskilo’s die nog weg moeten) en ik vind het comfortabel zitten terwijl je er makkelijk leuk uit ziet in een jurkje.

zomervakantie

Items voor in je koffer die vaak vergeten worden

En dan zijn er een aantal items die minder voor de hand liggen, maar die je ook echt niet moet vergeten. De volgende items staan vaak op een lijstje met de meest vergeten spullen op vakantie.

#5 Telefoonoplader

Je telefoon zit vast al automatisch in je handtas of rugzak. Maar vergeet vooral de oplader niet! Hoewel het natuurlijk erg fijn kan zijn om helemaal offline te gaan tijdens je zomervakantie, is het ook wel prettig dat je je telefoon kunt gebruiken voor het maken van vakantiefoto’s en voor het gebruik van handige apps voor op reis.

#6 Wereldstekker

Dan heb je heel verstandig je telefoonoplader meegenomen op je zomervakantie (en denk ook aan die van je camera!), dan moet die alsnog wel in de stopcontacten op bestemming van je zomervakantie passen. Neem daarom voor de zekerheid een wereldstekker mee. In de meeste landen dichtbij heb je die niet nodig, maar je wilt niet onaangenaam verrast worden. Bovendien, soms zitten stopcontacten op een gekke plek. Door de verlenging van een wereldstekker erop kun je er soms daardoor beter bij.

#7 Paspoort of ID kaart

Gelukkig ben ik er tot nu toe altijd nog op tijd achter gekomen, maar ik heb wel eens op het punt gestaan om te vertrekken terwijl de paspoorten nog thuis in de kluis lagen. Oeps! Tegenwoordig staan ze bovenaan mijn inpaklijstje.

#8 EHBO kit

Afhankelijk van waar je naar toe gaat, is het altijd wel handig om wat EHBO spulletjes mee te nemen. Bijvoorbeeld een paar pleisters, iets tegen diarree en een strip paracetamol. Zo heb je in ieder geval wat om jezelf een beetje mee te helpen wanneer je het nodig hebt. En mocht je meer nodig hebben, dan kun je dat wel weer ter plekke kopen.

Wondermiddeltjes voor je zomervakantie

Naast de noodzakelijke items in je koffer voor je zomervakantie en een reminder voor de items die vaak vergeten worden, zijn er ook nog twee items die ik als vette tip met je wil delen.

#9 Tijgerbalsem

Tijgerbalseum is voor mij een wondermiddeltje dat ik voor vanalles en nog wat gebruik. Wist je dat het bijvoorbeeld muggen op afstand houdt? En het helpt ook tegen de jeuk voor als je toch door een mug gestoken bent. Ook helpt het tegen spierpijn. En bij hoofdpijn kun je je slapen lichtjes masseren met een klein beetje tijgerbalsem. Let wel op dat je altijd je handen goed wast wanneer je tijgerbalsem hebt gepakt. Want het prikt enorm wanneer je dit in je ogen krijgt.

#10 Lippenbalsem

Wist je dat ook je lippen kunnen verbranden in de zon? Je merkt het niet meteen, maar de UV stralen hebben echt wel invloed op je lippen. En opeens zijn ze dan hardstikke rood opgezet of uitgedroogd. Mij is het helaas eens in Tulum in Mexico overkomen. Het strand is er zo wit, dat het ook nog eens extra de UV stralen weerkaatst. Mijn lippen waren er behoorlijk pijnlijk van geworden. Daarom is een lippenbalsem slim om te gebruiken. Eentje die je beschermd tegen UV stralen en ook de huid verzorgt.

Met deze 10 items in je koffer voor je zomervakantie ga je goed voorbereid op pad!

Ben jij wel eens iets belangrijks vergeten mee te nemen op vakantie?