fbpx
Personal

Update van de reisplannen voor 2019

 • 24 maart 2019

In januari was ik net goed en wel terug uit Keulen of ik zat alweer achter mijn laptop nieuwe reisplannen te smeden en boekingen te doen. De tickets naar Jordanië waren snel geboekt. En ook de bevestiging van de trip naar Noord Frankrijk in juni zat al snel in mijn mailbox. Ook voor andere reizen zijn de ideeën inmiddels omgezet in acties. Dus ik neem je mee in een update.

In de zomer

Voor de zomer hadden we het plan om naar Slovenië te gaan. Remco heeft me vier jaar geleden ten huwelijk gevraagd tijdens een citytrip naar Ljubljana. En toen zijn we ook een beetje verliefd geworden op het land, dus we staan te popelen om terug te gaan en samen met Mats meer te gaan ontdekken.

We zitten op een camping aan het bekende Lake Bled. Het is een wat grotere camping dan ik misschien idealiter zou wensen, maar toch niet te massaal. En vanuit daar zullen we allerlei uitstapjes gaan maken in het land. En Italië en Oostenrijk liggen niet zo ver weg, dus ik denk dat we daar ook nog wel even heen gaan.

Chillen aan het mooie Lake Bled

Er was even sprake van het huren van een camper. Dat hebben we bij nader inzien overboord gegooid. We hebben besloten om met een tent te gaan. Ik vind dat altijd zo knus en gezellig! We hebben een hele fijne tent, alleen die is echt te klein om met zijn drietjes in te slapen. Dus nu gaan we een nieuwe open.

Even oefenen

En die moeten we natuurlijk ook even uitproberen. Bovendien hadden we voor het lange weekend met Hemelvaart nog niets geboekt. Nu wel 😉 We nemen de tent mee naar Luxemburg. Het kleine landje is ons vorig jaar heel goed bevallen in de winter. Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe de natuur er in het voorjaar bij staat.

Vianden Luxemburg
Vianden in de winter, ik ben heel benieuwd naar het stadje in het voorjaar!

En daar kunnen we dus oefenen met het opzetten en onze kampeerspullen uitzoeken. Het kamperen met de caravan is immers alweer even geleden. Deze keer hebben we wel voor een kleinschalige camping gekozen, in het noorden van het land.

En zo zijn de maanden tot en met augustus gevuld met reisjes. Of we de rest van het jaar ook iedere maand een reisje zullen maken, betwijfel ik. Maar er zullen ongetwijfeld nog plannen bij komen.

Nieuw versus geliefd

Wat me opvalt, is dat we tijdens alle reisjes van dit jaar naar landen en plekken gaan waar ik al eerder ben geweest. Is dat dan zo opvallend? Ja, voorheen maakte ik er haast een sport van om nieuwe landen te bezoeken. Ik zou liever naar Slowakije gaan dan naar Slovenië, puur omdat ik er nog niet geweest ben. Ik merk dat ik nu graag voor bestemmingen kies die fijn voelen en waar ik gewoon heel graag heen wil, ongeacht of het helemaal nieuw is. En met ons drietjes wordt reizen ook een tikkie anders dan met zijn tweetjes. Hoe dan ook heb ik onwijs veel zin in alle tripjes!

Wat zijn jouw reisplannen voor dit jaar? En ga jij liever naar nieuwe plekken of kies je wel eens voor dezelfde bestemming?

5 Reacties

 • Shirley

  Mooie plannen heb je. En ik vind er zeker wat voor te zeggen om bestemmingen opnieuw te bezoeken, superfijn juist. Luxemburg vond ik ook heel verrassend in de winter, daar ga je ongetwijfeld opnieuw een fijne vakantie hebben.

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! Vooral Luxemburg heeft me heel erg verrast, misschien omdat ik er juist niet veel van verwachtte. Dus daar heb ik ook wel weer zin in!

   Beantwoord
 • Dominique | dominiquetravels.com

  Leuke plannen hoor! Het lijkt erop dat ik dit jaar veel landen opnieuw ga bezoeken, maar dan wel nieuwe plekjes. Er staan ook wel een aantal nieuwe bestemmingen bij. Ik vind het altijd leuk om een gezonde mix in mijn reisjaar te hebben.

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik ben benieuwd maar je reizen! En ik hou ook wel van een gezonde mix. Het kriebelt daarom ook extra om de tweede helft van het jaar nieuwe landen te kiezen 😉

   Beantwoord
 • Maart 2019, de doop en veel dierenknuffels - Reismuts.nl

  […] Helaas geen reisjes voor mij deze maand. Wel heb ik veel voorbereidingen gedaan voor de komende reis naar Jordanië. Daar heb ik onwijs veel zin in! En ik heb weer wat tripjes geboekt. […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.