Vaker op reis, wie wil dat niet? Een van de belangrijkste middelen om dat realiseren is natuurlijk geld. En daarom deel ik enkele eenvoudige bespaartips met je, zodat je beter kunt sparen en meer kunt reizen.

Beperk je telefoonkosten

Een abonnement voor een nieuw toestel met belminuten en een ruime internetbundel kost al snel een paar tientjes per maand. Neem je telefoonabonnement daarom maar eens goed onder de loep. Hoe groot is jouw internetbundel? Tegenwoordig kun je op ontzettend veel plekken gebruik maken van wifi. Heb je die belminuten ook echt nodig? Er zijn allerlei apps om via internet te bellen, zoals via Whatsapp, Skype en Facetime.

En dat nieuwe toestel bij je abonnement, erg leuk natuurlijk, maar zolang je mobiel het nog goed doet, kun je die centen beter nog in je pocket houden en voor een Sim Only kiezen.

Doe efficiënt boodschappen

Sinds kort is Remco erg bedreven in het volgen van alle aanbiedingen (wat wil je met al die luiers) en dat blijkt te lonen. Het heeft wel tot gevolg dat we niet alle boodschappen meer bij één supermarkt doen, maar ervoor om rijden (fietsen! 😉 ) is de moeite waard. Blijf wel scherp, want soms is iets in de aanbieding nog steeds duurder dan dat het bij een andere winkel is.

Hou de opruiming in de gaten

Heb je nog wat nodig voor je reis, een nieuwe rugzak bijvoorbeeld? Hou dan de aanbiedingen nu al goed in de gaten, ook al ga je pas over een paar maanden. Pasen komt er bijvoorbeeld weer aan. In dat weekend hebben veel winkels extra openingstijden en geven ze extra kortingen. Daar profiteer jij natuurlijk graag van mee!

Pak vaker de fiets

Boodschappen, even langs vrienden of naar de kroeg. Pak voor alle plekken dichtbij huis je fiets en dan hou je ook weer geld over. Je auto kost immers benzine en afschrijving. En het is ook nog eens beter voor jouw fitheid en het milieu 😉

Gebruik kortingen

Er zijn allerlei kortingen die kunt gebruiken. Wil je met Airbnb boeken, via deze link ontvang je € 25,- korting. Heb je een overnachting via Booking.com gevonden, via deze link ontvang je € 20,- korting op je volgende boeking. En zo zijn er nog wel meer kortingen online te vinden.

Betaal vooral contant

Wist je dat je veel beter in de gaten hebt wat je uitgeeft als je contant betaalt? Tja, ook niet zo gek, want dan zie je letterlijk wat je afrekent in plaats van dat je je pinpas tegen een kastje aan houdt.

Een rekenvoorbeeldje

Stel je hebt een telefoonabonnement van €50,- per maand en je brengt dat terug naar € 30,- per maand, dan heb je in een jaar €240,- bespaard. Je boodschappen weet je met € 5,-per week terug te dringen, dat levert je op jaarbasis € 260,- op. Je auto verbruikt 15 cent per kilometer en je legt gemiddeld per week zo’n 20 kilometer af die je ook met de fiets kunt doen. Dan heb je na een jaar alweer ongeveer € 150,- gespaard. Allemaal wel realistische besparingen, toch?

Als je dit allemaal al bij elkaar optelt, heb je een reisbudget van € 650,- tot je beschikking. Dat is een ticket naar Hong Kong of een complete citytrip naar een leuke bestemming! Wat dacht je van Athene, Sofia, Rome of Marrakesh?

Wat zijn jouw ideale bespaartips?