Vietnam is een ideaal land voor een rondreis, of die nu spontaan of georganiseerd is. De één komt er om te surfen op de hoge golven, de ander om de typische Aziatische sfeer te proeven. Hoe dan ook, er zijn een aantal plekken die tijdens je bezoek aan Vietnam niet mogen ontbreken.

War Remnants museum in Saigon

Het land heeft enorm veel geleden onder de Vietnamoorlog in de vorige eeuw. Het War Remnants museum doet daar verslag van met gruwelijke foto’s en hartverscheurende verslagen. Niet het meest vrolijke uitstapje dus, maar de oorlog is een wezenlijk onderdeel van de geschiedenis van het land en dus van het land van vandaag. Daarom is een bezoek aan dit museum eigenlijk wel een must voor je bezoek aan het land.

De mooiste stad van Vietnam, Hoi An

Het historische centrum van Hoi An staat bomvol mooie gebouwen. De Chinese en Japanse invloeden in de architectuur zijn duidelijk zichtbaar. Overdag voltrekt het dagelijks leven zich voor je en ’s avonds licht de stad schitterend op met de vele lampionnen.

Lees meer over de schitterende stad Hoi An!

Natuurschoon in Halong Bay

In het noorden van Vietnam vind je een baai waar bijna tweeduizend groene kalkstenen bergen als torens uit de zee omhoog schieten. Een schitterend gezicht! Er zijn verschillende boottrips mogelijk voor één of meerdere dagen. En vanaf de boot kun je weer allerlei excursies in de baai doen, zoals kanoën en omhoog klimmen voor een nog spectaculairder uitzicht.

De vruchtbare Mekong delta

In het zuidwesten van Vietnam strekt zich het gebied dat de Mekongdelta wordt genoemd. De rivier de Mekong met al haar zijtakken mondt daar uiteindelijk uit in de Zuid-Chinese Zee. Je vindt er uitgestrekte landschappen met her en der boerderijen die leven van het land. Vanuit Saigon worden er diverse excursies aangeboden, bijvoorbeeld (achter) op een scooter.

-> Leestip: tips voor een korte reis naar Japan

De Verboden Stad in Hué

De stad Hué is een kleine, maar redelijk drukke stad met veel scooters op de weg. De rust vind je in de oude Verboden Stad. In de 19e eeuw heeft een voormalige keizer het complex laten bouwen. Vervolgens heeft het behoorlijke schade opgelopen door de Vietnamoorlog. In de jaren daarna zijn er grote stukken van gerenoveerd. Juist door de littekens uit de oorlog heeft deze plek een bijzondere sfeer, waar oude vervlogen tijden elkaar kruisen.

Voor je bezoek aan Hué heb je aan twee nachten in principe genoeg voor de highlights. Je boekt je overnachting via booking.com. En een extra voordeel, in veel gevallen kun je kosteloos annuleren voor het geval je route wijzigt.

Staat Vietnam op jouw bucketlist?