Heb jij dat ook, dat gevoel dat je er op uit wil trekken? Je even onderdompelen in woeste natuur, genieten van rauwe vergezichten? Dan heb ik goed nieuws voor je! Je hoeft niet eens heel ver te reizen voor waanzinnig mooie natuur. Europa heeft enorm veel te bieden, ook als het om mooie natuur gaat.

Wat dacht bijvoorbeeld van deze bijzondere plekken? Stuk voor stuk geen alledaagse omgevingen en veelal nog niet door toeristen overspoeld, waardoor het er extra genieten is. 

Vintgar kloof in Slovenië

Slovenië heeft een bijzonder mooie natuur. Vanuit Ljubljana kun je verschillende interessante trips maken. De meest bijzondere vond ik de kloof Vintgar. Via een smalle houten balustrade loop je langs en over de kloof, terwijl het heldere water onder je door gaat. Uiteindelijk komt je bij een oude brug en een waterval.

Meer over deze schitterende plek lees je hier.

Belogradchik in Bulgarije

Deze bijzondere rotsformaties in het noordwesten van het land hebben al eeuwenlang de interesse van velen. De Romeinen, de vroege Bulgaarse keizers, de Byzantijnen en de Turken hebben er aan de vesting gebouwd, talloze legendes zijn er ontstaan en de speciale namen van de rotsen verwijzen naar al deze geschiedenis. Je hebt het gevoel alsof je niet meer in Europa bent, zo bijzonder! 

Deze plek ligt op een dik uur rijden van Sofia. Voor tips over deze hoofdstad lees je hier verder!

Formarinsee in Oostenrijk

Wat een ’tripje’ in Vorarlberg zou worden, mondde uit in een intensieve hike van 18 kilometer enkele reis. En het was elke kilometer, zweetdruppel en inspanning waard! Want het uitzicht helemaal bovenaan op het bergmeer is werkelijk waanzinnig mooi. Vooral de kleurschakeling met de Rotes Wand op de achtergrond is schitterend. Niet voor niets dat deze plek in de top mooiste plekken van Oostenrijk stond.

Loch Lubnaig in Schotland

De Schotse hooglanden zijn waanzinnig mooi en indrukwekkend. Vanuit een bezoek aan Edinburgh kun je ook een dagtripje maken. Vele trips gaan naar het beende Loch Ness, maar Loch Lubnaig vind ik veel mooier. Lekker rustig, immens groot en omringd door mooie bossen. 

Meteora in Griekenland

Het lijkt haast alsof je in een filmdecor terecht bent gekomen, of plotseling in een afgelegen gebied in Tibet bent beland, of misschien een beetje van beiden. Hoge, spitse, torenachtige bergen schieten langs je omhoog met op enkele toppen houten kloosters die vroeger alleen door behendig te klimmen bereikt konden worden. Tegenwoordig brengen kleine busjes je naar de ingang van het gebied Meteora en kun je ook een kijkje binnen bij de kloosters nemen. 

Vulkanen op La Palma 

La Palma vind ik het mooiste Canarische eiland. Het is groener dan groen, het hele jaar door, behalve het bijzondere zuidelijke puntje. Daar vind je woest vulkaanlandschap met zwarte bergen en lavazand om je weg doorheen te vinden. Wie had dat in Europa gedacht?!

Lees meer over de schitterende wandeling langs de vulkanen!

 

Welke plek vind jij dat in dit lijstje thuis hoort met de mooiste natuur in Europa?