Yes, er is nog bijna niemand te bekennen. Dan zijn we niet voor niets vanmorgen extra vroeg opgestaan. Ik strik de veters van mijn sneakers. Remco is naar de ingang gelopen om entreekaartjes te kopen. Al een tijdje staat deze kloof in de Sloveense bergen op mijn wishlist en vandaag is het zover. Vandaag ga ik met eigen ogen zien dat het water inderdaad zo prachtig groen is als de foto’s op Instagram mij doen geloven. Yes, vandaag gaan we door de Vintgar kloof wandelen!

De Vintgar kloof vind je net ten noorden van het bekende Lake Bled. De rivier Radovna heeft door de eeuwen heen een kloof van zo’n anderhalve kilometer lang tussen de bergen gesleten. Er is een speels wandelpad aangelegd. En dat maakt de kloof super leuk om te bewandelen, ook met kids!

Vanaf de parkeerplaats (gratis) is de ingang van Vintgar makkelijk te vinden. Je betaalt een paar euro entree en vervolgens volg je het enige pad dat er is. Soms zijn er trappetjes gemaakt. De houten bruggen brengen je wisselend van de ene oever van de rivier naar de andere, terwijl het frisse water onder je door roescht. Het water is turkoise van kleur en zo helder dat je zelfs de vissen kunt zien zwemmen.

Lees ook over de mooiste plekken in Ljubljana!

Op sommige plekken kun je over de rotsen bij het water komen om te voelen hoe ontzettend koud het is! Dan ben je meteen weer even afgekoeld 😉

Na ongeveer een uur wandelen kom je bij een waterval. Dat is soort van het einde van de kloof. Over de waterval loopt een oude stenen brug. Vanaf daar kun je via een klein paadje naar beneden en onder de waterval gaan staan. Mij was het iets te koud!

Al met al ben je dik twee uur in de Vintgar kloof met de wandeling heen en terug gerekend. Ik vind het een van de mooiste plekken van Slovenië. Het is er zo onwijs groen, dat is bijna niet voor te stellen. En ik vond het leuk om via het pad alle kanten van de kloof te zien. Dan was de rivier weer rustig en dan werd het weer wat wilder.

De laatste jaren is het toerisme flink toegenomen in Slovenië. En de toeristen weten ook hun weg naar Vintgar te vinden, vaak in combinatie met een tripje naar lake Bled. Dat is begrijpelijk omdat het zo mooi is, maar ook wel jammer, want daardoor kan het in het hoogseizoen wel flink druk zijn. Daardoor zou je soms wel eens moeten wachten op andere mensen om je weg over het soms smalle pad te vervolgen.

Lees ook over de fijne camping aan Lake Bled!

Wij waren er net voor het hoogseizoen en hadden gelukkig niet zoveel last van drukte. Anders zou je vooral vroeg op de dag kunnen gaan. Hou er wel rekening mee dat er bijna geen zon in de kloof schijnt, dus dan kan het nog een tikkeltje fris zijn.

Wil je in de buurt overnachten? Dat kan! Kijk en boek via booking.com je overnachting.

Veel plezier in dit bijzondere stukje Slovenië!