fbpx
Slovenië

Een dagtrip naar Vintgar

 • 14 juli 2019

Vintgar is een schitterend stukje natuur in Slovenië net ten noorden van het bekende Lake Bled. De rivier Radovna heeft door de eeuwen heen een kloof van zo’n anderhalve kilometer lang tussen de bergen gesleten. Er is een speels wandelpad aangelegd. En dat maakt de kloof super leuk om te bewandelen, ook met kids!

Vanaf de parkeerplaats (gratis) is de ingang van Vintgar makkelijk te vinden. Je betaalt een paar euro entree en vervolgens volg je het enige pad dat er is. Soms zijn er trappetjes gemaakt. De houten bruggen brengen je wisselend van de ene oever van de rivier naar de andere, terwijl het frisse water onder je door roescht. Het water is turkoise van kleur en zo helder dat je zelfs de vissen kunt zien zwemmen.

Op sommige plekken kun je over de rotsen bij het water komen om te voelen hoe ontzettend koud het is! Dan ben je meteen weer even afgekoeld 😉

Na ongeveer een uur wandelen kom je bij een waterval. Dat is soort van het einde van de kloof. Over de waterval loopt een oude stenen brug. Vanaf daar kun je via een klein paadje naar beneden en onder de waterval gaan staan. Mij was het iets te koud!

Al met al ben je dik twee uur in de Vintgar kloof met de wandeling heen en terug gerekend. Ik vind het een van de mooiste plekken van Slovenië. Het is er zo onwijs groen, dat is bijna niet voor te stellen. En ik vond het leuk om via het pad alle kanten van de kloof te zien. Dan was de rivier weer rustig en dan werd het weer wat wilder.

De laatste jaren is het toerisme flink toegenomen in Slovenië. En de toeristen weten ook hun weg naar Vintgar te vinden, vaak in combinatie met een tripje naar lake Bled. Dat is begrijpelijk omdat het zo mooi is, maar ook wel jammer, want daardoor kan het in het hoogseizoen wel flink druk zijn. Daardoor zou je soms wel eens moeten wachten op andere mensen om je weg over het soms smalle pad te vervolgen.

Wij waren er net voor het hoogseizoen en hadden gelukkig niet zoveel last van drukte. Anders zou je vooral vroeg op de dag kunnen gaan. Hou er wel rekening mee dat er bijna geen zon in de kloof schijnt, dus dan kan het nog een tikkeltje fris zijn.

Veel plezier in dit bijzondere stukje Slovenië!

2 Reacties

 • Dominique | dominiquetravels.com

  Zoveel mensen reizen inderdaad tegenwoordig naar Slovenië en hoewel het land al heel lang op mijn lijstje staat, ben ik er nog niet geweest. Dat betekent dus ook dat ik me in de drukte ga bevinden, maar ik heb het ervoor over 🙂

  Beantwoord
  • Lizette

   Eerlijk gezegd ben ik wel verrast dat het zó populair is tegenwoordig. Maar dan nog is deze plek wel echt de moeite waard!

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.