Een van de mooiste groene plekken op het eiland La Palma is het Nationale park La Taburiente met daarin La Cumbrecita. En of je nu een fervent wandelaar bent die voor de uitdagende hike gaat of je bent met kids en wilt een mooi uitzicht, deze plek mag tijdens je bezoek aan La Palma niet ontbreken.

La Palma staat bekend als groen eiland. Om deze plek groen te houden, mogen er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd naar boven naar La Cumbrecita. Bij het bezoekerscentrum in El Paso aan de voet van het park kun je een tijdslot vooraf reserveren en een parkeerkaart halen. Hou er rekening mee dat dit in het hoogseizoen vaak pas voor een aantal dagen later kan. Een andere optie is dat je met andere mensen mee naar boven rijdt. Zo namen wij een Italiaans stelletje mee in onze auto.

De wandeling vanaf de parkeerplaats van La Cumbrecita naar het uitzichtpunt Las Chozas neemt slechts tien minuten in beslag. Je loopt over een brede weg en de route staat goed aangegeven.

Het uitzicht over de toppen van de Caldera de Taburiente is adembenemend mooi. Soms hangen er hier en daar wat wolken of is het heiïg door de warmte, maar dat maakt de omgeving misschien nog wel meer sprookjesachtig.

Zoek je meer uitdaging, dan kun je de complete rondwandeling doen. Deze is ongeveer 2 km lang en hier heb je ongeveer 1,5 uur voor nodig. Vanaf La Cumbrecita en het uitzichtpunt Las Chozas volg je de bordjes verder. De route is goed te doen. Het pad wordt steeds smaller en op het laatst is er even een kleine klim.

Hou je van nog meer uitdaging? Lees ook over de wandeling naar de top van het eiland!

Een tip voor vertrek: neem voldoende water mee. Het kan namelijk erg warm worden en blijven in de vallei. En wandelschoenen met een goed profiel zijn ook geen overbodige luxe als je de rondwandeling gaat maken.

Je overnachting – of het nu een hotel is of een ‘casa rural’- boek je eenvoudig via booking.com.