fbpx
Argentinië India Indonesië Peru Spanje Vietnam

De favoriete Instagram foto’s van 2016

 • 14 december 2016

Op Instagram zag ik bij steeds meer mensen de beste negen foto’s van Instagram voorbij komen. Hoewel het jaar nog niet voorbij is, kon ik mijn nieuwsgierigheid niet in bedwang houden. Welke van mijn foto’s zouden de meeste likes hebben gehad? Vorige week deelde ik ze met je op Instagram. En nu vertel ik je de verhalen erachter.

Toeval wil dat de beste negen van 2016 allemaal mijn persoonlijke favoriete foto’s zijn van reizen in voorgaande jaren. Geen een ervan is daadwerkelijk in 2016 gemaakt. In totaal heb ik in 2016 468 foto’s geplaatst (op het moment dat ik de #2016bestnine uitdraaide) met 44.291 likes.

# 1 Dream beach, Bali, Indonesië
In 2013 toerden een vriendinnetje en ik samen op de scooter over Bali. We hadden gehoord van Dream beach en door de naam alleen al waren we erg nieuwsgierig. Het is niet het mooiste strand ever, maar ik begrijp wel goed de bijzondere aantrekkingskracht ervan. De rotsklifs zijn schitterend!

#2 Aan de Ganges, Varanasi, India
Toen ik in 2006 in mijn eentje aan een reis door India begon, wist ik eerlijk gezegd niet hoe snel ik er weer weg wilde. Ik vond het zo heftig! De laatste plek die ik bezocht was Varanasi. Dat betoverde me! Opeens zag ik de schoonheid van het drukke, kleurrijke, chaotische van het land terug in de eeuwenoude rituelen die aan de rivier plaats vonden. Ik vond het heerlijk er rond zonsopkomst te zijn.

#3 Taj Mahal, Agra, India
Voor ik in Varanasi aan kwam, had ik de Taj Mahal bezocht. Schitterend! Een van de mooiste bouwwerken ter wereld als je het mij vraagt. Ik dwaalde er een hele dag rond, terwijl het gebouw van kleur veranderde onder de zonnestralen.

#4 Machu Picchu, Peru
In 2011 mocht ik dit wereldwonder in het echt aanschouwen. Fantastisch! Ik was helaas heel erg ziek als gevolg van de hoogte. Daardoor ben ik met de trein naar Aqua Calientes gegaan in plaats van de trekking. Ik weet nog hoe ik op handen en voeten ’s ochtends naar boven krabbelde (ik was nog steeds ziek en zwak) en helemaal verbluft was van het uitzicht. Eentje die je met je eigen ogen moet zien.

#5 Prambanam, Yogjakarta, Indonesië
Weer een foto van mijn favoriete land! Ik vond dit een van de meest verrassende tempels. Hij wordt een beetje als tweede keuze aangegeven vergeleken met de Borobodur, maar hij is minimaal net zo mooi en indrukwekkend!

#6 Gaudi huis, Barcelona, Spanje
Samen met mijn beste vriendinnetje was ik in 2011 een weekendje in Barcelona. Ik weet eerlijk gezegd niet eens meer hoe dit huis precies heet. Ik kon er alleen maar naar staren. Zo fascinerend!

# 7 Whale Island, Vietnam
Dit was het uitzicht dat ik vanuit mijn houten hutje zag, toen ik tijdens een solo rondreis hier in 2015 een paar dagen ging chillen. Heerlijk toch!

#8 Perito Moreno Gletsjer, Patagonië, Argentinië
De aller-allermooiste gletsjer ooit! Niet alleen mooi om te zien, maar zo indrukwekkend om er te zijn. Continu hoor je het ijs keihard kraken terwijl het in beweging is. Fenomenaal! Ik denk nog graag terug aan deze plek waar ik in 2012 was.

#9 Borobodur, Yogjakarta, Indonesië
En weer een foto van mijn lievelingsland! Helemaal terecht natuurlijk, dat deze in de favorieten voor komt, want dit is de mooiste Aziatische tempel waar ik ooit geweest ben.

Welke van deze heeft nou de meeste likes? Dat is de eerste, van het mooie strand in het mooiste land!

Dankjewel voor alle likes! Ik voel me ontzettend gevleid door alle + 2.700 volgers en ik waardeer alle leuke reacties op de foto’s enorm!

Welke is jouw favoriet?

18 Reacties

 • Linda | One Day Trip

  Mooi overzichtje, Lizet! Ik ga voor die van de Moreno gletsjer in Argentinië, heel mooi!!
  Ik moet mijn top negen ook nog even ‘maken’. Ben benieuwd!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je Linda! Ja dat is toch ook wel een van mijn favorieten hoor, zo mooi! Ben heel benieuwd naar jouw top negen!

   Beantwoord
 • Sabine

  Meid wat een mooie foto’s toch! Nummers 2, 4 en 9 zijn mijn favorieten. Maar eigenlijk vind ik alles mooi

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel Sabine! Nummer 9 is ook een van mijn top favorieten. Maar ik ben bevooroordeeld, want Indonesie is mijn lievelingsland. 😉 Ik denk dat ik voor foto nummer 4 de meeste moeite heb moeten doen om er te komen, haha.

   Beantwoord
 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Mooi overzicht en super mooie foto’s in je top 9! Mijn favoriet is de Taj Mahal, ik hou van symmetrische foto’s haha 😉

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je Narelle! Ondanks dat het “de foto is die iedereen daar maakt” vind ik hem toch ook wel heel mooi 🙂

   Beantwoord
 • Rowan

  Prachtige foto’s! Leuk om in een overzicht te zien! De Taj Mahal lijkt mij echt heel indrukwekkend en mooi, hele mooie foto ook! Mijn favoriet is de gletsjer in Argentinië!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je Rowan! De Taj Mahal is erg bijzonder om in het echt te zien. Door het licht lijken de kleuren ook steeds te veranderen. Maar de Perito Moreno is ook meer mijn favoriet 🙂

   Beantwoord
 • Saskia

  Wat een prachtige sectie aan foto’s! Lijken me erg indrukwekkende plekken om te bezoeken..

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel Saskia! Het zijn allemaal wel mijn meest favoriete bestemmingen.

   Beantwoord
 • ivonne

  Ze zijn allemaal zo mooi, flashback (niet naar allemaal hoor maar wel naar een aantal)! Mijn favorieten de Taj Mahal en de gletsjer. O ja, het huis heet trouwens Casa Batlló. Ik vind al die bouwwerken van Gaudi zo super.

  Beantwoord
  • Lizette

   Haha dank je! Ik was toen niet eens bewust van dat het een bekend huis was (hoewel dat wel te raden valt als het van Gaudi is).

   Beantwoord
 • Anita

  Super mooie foto’s, Lizette! Ondanks dat het misschien geen heel originele foto is, vind ik de foto van de Taj Mahal toch erg mooi. Blijft een bijzonder plaatje. En de foto’s van Java roepen ook bij mij fijne herinneringen op 🙂 Fijne jaarwisseling alvast en veel plezier met jullie Europatrip!

  Beantwoord
 • Linda | travellersoftheworld

  Prachtige foto’s! Een favoriet kiezen is wel heel lastig, want eigenlijk vind ik ze allemaal heel mooi. Als ik moet kiezen ga ik voor nr 1,4,8 en 9

  Beantwoord
 • Marcella

  Gave foto’s lady, mooie bestemmingen! Leuk dat je zoveel afwisseling hebt. Ik ben benieuwd wat 2017 je brengt qua bestemmingen!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel Marcella! Nieuwe plannen voor dit jaar worden gesmeed as we speak. Onderweg zijn is altijd goede inspiratie 😉

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.