Dank voor alle enthousiaste en liefdevolle reacties op ons huwelijk! Een hoop mensen vragen informatie over trouwen op de Malediven. Nou, alles bij elkaar vroeg het om nogal wat voorbereidingen. Dus laat ik dat in tweeën delen: het trouwen in het buitenland-gedeelte voor nu en alle andere voorbereidingen voor een andere blog.

De reis naar de Malediven hadden we begin dit jaar al geboekt, gewoon als ontspanning. Daarna hadden we het er regelmatig over dat we graag met elkaar wilden trouwen. Maar waar en hoe… Ongeveer twaalf weken voor vertrek begonnen de trouwplannen echt te borrelen. We wilden het namelijk graag met zijn tweeën doen, met onze blote voetjes in het zand. De Malediven leken ons een perfecte plek. Of eigenlijk gewoon de perfecte plek!

Informatie over trouwen op de Malediven

Dus toen begon het uitzoekwerk. Aangezien de Malediven een favoriete bestemming voor huwelijksreizen zijn, had ik gedacht dat er ook wel geregeld mensen zouden trouwen. Dat bleek helemaal niet zo te zijn. We zochten contact met het resort op het eiland waar we naar toe gingen, Eriyadu, en zij waren verrukt om onze huwelijksvoltrekking te mogen organiseren.

We mailden intensief met de manager van het eiland, Prince, over onze wensen. De ceremonie wilden we graag op een eigen zandbank laten plaats vinden midden in die prachtige aquablauwe zee. De wedding set up op de zandbank verzorgden zij. Mooi! Het enige dat ik nog hoefde te hopen, is dat de weergoeden ons goed gezind zouden zijn. We zaten met september immers niet in de beste reistijd naar de Malediven.

set up

Verder hadden we een grove indeling van de dag per mail besproken, het over een fotograaf gehad, het diner ’s avonds, enzovoorts. Ze beantwoordden al onze vragen.

Ook interessant: wat kosten trouwen op de Malediven?

Op een gegeven moment gaven ze aan dat alles echt goed zou komen en het beter was bij aankomst alle verdere details verder te bespreken. Dat vond ik best wel spannend, want ondanks dat het contact goed was geweest zou ik de mooiste dag dus in de handen leggen van een onbekende ver weg. Maar soms moet je vertrouwen hebben dat alles inderdaad goed komt.

basil

Dan het wettelijke gedeelte. Dat bleek nogal snel ingewikkeld en lastig te worden. Het legaliseren van het huwelijk zou maanden in beslag nemen en dan nog zou het maar de vraag zijn of het zou lukken. De Malediven zijn strikt moslim, en wij zijn dat niet, dat was nog eens een extra barrière. Bij terugkomst in Nederland een trip langs het gemeentehuis was een stuk gemakkelijker en sneller, en dus kozen we daarvoor. (Mooi excuus om mijn jurk weer aan te mogen 😉 )

Heel veel praktische puntjes

Ook aan praktische punten moet je denken, zoals de bruidskleding netjes naar de Malediven vervoeren. Het liefst had ik de jurk en pak in een hoes apart als handbagage meegenomen en bij het personeel van het vliegtuig gehangen. Dat is rechtstreeks bij een airline wel te organiseren. Wij hadden via een tussenorganisatie geboekt en doordat ons speciale verzoek over drie schijven heen moest, konden we dit helaas niet vooraf regelen. Gelukkig bleek het tijdens de vlucht wel mogelijk.

Wel heb ik gemerkt dat trouwen enerzijds het magische woord is om de prijs van een simpel iets te doen verdrievoudigen, maar dat hetzelfde woord net zo’n magische werking heeft op het enthousiasme van anderen om alles mogelijk te maken. En zo kon onze kleding toch nog veilig als handbagage mee, kregen we meer beenruimte en ook nog eens champagne op de terugvlucht 🙂

IMG_5730

Overleg met de weddingplanner

Op de eerste dag op het eiland Eriyadu hebben we overlegd met de wedding planner, Basil. Hij heeft in zijn thuisland India jarenlang bruiloften georganiseerd met honderden gasten. Toen ik dat hoorde, groeide mijn vertrouwen enorm. Een dag met ons tweetjes was voor hem dan wel te handelen. We namen door hoe wij onze dag het liefste wilden van ontbijt tot en met de avond en Basil speelde daar perfect op in. Alles kwam aan bod, wanneer de fotograaf zou komen, wat voor soort foto’s we graag wilden, het menu voor het diner.

Ook leuk: 6 tips voor je bruiloft op de Malediven

Basil bleek in de aanloop naar onze dag ook heel goed naar ons geluisterd te hebben. Op de grote dag had hij namelijk wat verrassingen in petto, die perfect bij ons pasten. We hadden hem een keer verteld hoe geweldig we het vinden om andere culturen te ervaren. Dat had hij vertaald naar een traditioneel tintje aan onze ceremonie. De jongens die we kenden van het resort wachtten ons op de zandbank in traditionele kleding op terwijl het hypnotiserende geluid van traditionele trommels klonk.

trommels

Bij terugkomst van de zandbank werden we ontvangen met bloemenkransen om onze nek. Ook stond onze favoriete cocktail voor ons klaar, wat Basil blijkbaar ook had onthouden van een eerder gesprek. En nog veel meer kleine, maar persoonlijke en veelbetekenende details maakten de mooiste dag nog mooier.

cocktail

Een onvergetelijke dag

Een heleboel lieve mensen hebben de dag mogelijk gemaakt. We waren gezegend met een goede wedding planner die de hele dag begeleidde en de schitterende aankleding van de zandbank en bij het diner had georganiseerd. Bijzonder vind ik het hoe een in eerste instantie vreemd persoon ons zo goed aangevoeld heeft en na deze ervaring een close friend geworden is.

team

En zo kwam het dat wij op 9 september elkaar het ja-woord gaven op de Malediven. En de maandag erna ook nog een keer in Nederland. Officieel heet ik nu Brands-Mutsaers. Even wennen (vooral op mijn werk met telefoon beantwoorden 😉 ), maar ontzettend trots! Natuurlijk blijf ik ook gewoon Reismuts 🙂

Ik hoop dat ik je met deze informatie over trouwen op de Malediven een beetje heb kunnen helpen. Mocht je vragen hebben, mail me gerust!