fbpx
Malediven

Trouwen op de Malediven, hoe doe je dat?

 • 25 september 2015

Dank voor alle enthousiaste en liefdevolle reacties op ons huwelijk! Een hoop mensen vroegen hoe het trouwen op de Malediven in zijn werk ging. Nou, alles bij elkaar vroeg het om nogal wat voorbereidingen. Dus laat ik dat in tweeën delen: het trouwen in het buitenland-gedeelte voor nu en alle andere voorbereidingen voor een volgende blog.

De reis naar de Malediven hadden we begin dit jaar al geboekt, gewoon als ontspanning. Daarna hadden we het er regelmatig over dat we graag met elkaar wilden trouwen. Maar waar en hoe… Ongeveer twaalf weken voor vertrek begonnen de trouwplannen echt te borrelen. We wilden het namelijk graag met zijn tweeën doen, met onze blote voetjes in het zand. De Malediven leken ons de perfecte plek.

Dus toen begon het uitzoekwerk. Aangezien de Malediven een favoriete bestemming voor huwelijksreizen zijn, had ik gedacht dat er ook wel geregeld mensen zouden trouwen. Dat bleek helemaal niet zo te zijn. We zochten contact met het resort op het eiland waar we naar toe gingen, Eriyadu, en zij waren verrukt om onze huwelijksvoltrekking te mogen organiseren.

We mailden intensief met de manager van het eiland, Prince, over onze wensen. De ceremonie wilden we graag op een eigen zandbank laten plaats vinden midden in die prachtige aquablauwe zee. De wedding set up op de zandbank verzorgden zij. Mooi!

set up

Verder hadden we een grove indeling van de dag per mail besproken, het over een fotograaf gehad, het diner ’s avonds, enzovoorts. Ze beantwoordden al onze vragen.

Op een gegeven moment gaven ze aan dat alles echt goed zou komen en het beter was bij aankomst alle verdere details verder te bespreken. Dat vond ik best wel spannend, want ondanks dat het contact goed was geweest zou ik de mooiste dag dus in de handen leggen van een onbekende ver weg. Maar soms moet je vertrouwen hebben dat alles inderdaad goed komt.

basil

Dan het wettelijke gedeelte. Dat bleek nogal snel ingewikkeld en lastig te worden. Het legaliseren van het huwelijk zou maanden in beslag nemen en dan nog zou het maar de vraag zijn of het zou lukken. De Malediven zijn strikt moslim, en wij zijn dat niet, dat was nog eens een extra barrière. Bij terugkomst in Nederland een trip langs het gemeentehuis was een stuk gemakkelijker en sneller, en dus kozen we daarvoor. (Mooi excuus om mijn jurk weer aan te mogen 😉 )

Ook aan praktische punten moet je denken, zoals de bruidskleding netjes naar de Malediven vervoeren. Het liefst had ik de jurk en pak in een hoes apart als handbagage meegenomen en bij het personeel van het vliegtuig gehangen. Dat is rechtstreeks bij een airline wel te organiseren. Wij hadden via een tussenorganisatie geboekt en doordat ons speciale verzoek over drie schijven heen moest, konden we dit helaas niet vooraf regelen.

Wel heb ik gemerkt dat trouwen enerzijds het magische woord is om de prijs van een simpel iets te doen verdrievoudigen, maar dat hetzelfde woord net zo’n magische werking heeft op het enthousiasme van anderen om alles mogelijk te maken. En zo kon onze kleding toch nog veilig als handbagage mee, kregen we meer beenruimte en ook nog eens champagne op de terugvlucht 🙂

IMG_5730

Op de eerste dag op Eriyadu hebben we overlegd met de wedding planner, Basil. Hij heeft in zijn thuisland India jarenlang bruiloften georganiseerd met honderden gasten. Toen ik dat hoorde, groeide mijn vertrouwen enorm. Een dag met ons tweetjes was voor hem dan wel te handelen. We namen door hoe wij onze dag het liefste wilden van ontbijt tot en met de avond en Basil speelde daar perfect op in. Alles kwam aan bod, wanneer de fotograaf zou komen, wat voor soort foto’s we graag wilden, het menu voor het diner.

Basil bleek in de aanloop naar onze dag ook heel goed naar ons geluisterd te hebben. Op de grote dag had hij namelijk wat verrassingen in petto, die perfect bij ons pasten. We hadden hem een keer verteld hoe geweldig we het vinden om andere culturen te ervaren. Dat had hij vertaald naar een traditioneel tintje aan onze ceremonie. De jongens die we kenden van het resort wachtten ons op de zandbank in traditionele kleding op terwijl het hypnotiserende geluid van traditionele trommels klonk.

trommels

Bij terugkomst van de zandbank werden we ontvangen met bloemenkransen om onze nek. Ook stond onze favoriete cocktail voor ons klaar, wat Basil blijkbaar ook had onthouden van een eerder gesprek. En nog veel meer kleine, maar persoonlijke en veelbetekenende details maakten de mooiste dag nog mooier.

cocktail

Een heleboel lieve mensen hebben de dag mogelijk gemaakt. We waren gezegend met een goede wedding planner die de hele dag begeleidde en de schitterende aankleding van de zandbank en bij het diner had georganiseerd. Bijzonder vind ik het hoe een in eerste instantie vreemde ons zo goed aangevoeld heeft en na deze ervaring een close friend geworden is.

team

En zo kwam het dat wij op 9 september elkaar het ja-woord gaven op de Malediven. En de maandag erna ook nog een keer in Nederland. Officieel heet ik nu Brands-Mutsaers. Even wennen (vooral op mijn werk met telefoon beantwoorden 😉 ), maar ontzettend trots! Natuurlijk blijf ik ook gewoon Reismuts 🙂

25 Reacties

 • Liv

  Wiehooe wat tof! Gefeliciteerd 🙂

  Beantwoord
 • Sabine

  Superleuk om te lezen! Ik keek al de hele week uit naar dit stuk haha. Ben ook benieuwd naar de volgende. Mijn vriend en ik denken ook actief na over onze bruiloift (ik moet nog wel gevraagd worden, maar het zal geen jaren meer duren denk ik, hoop ik haha). Wij willen de bruiloft graag klein houden. Ga je in de volgende blog ook iets zeggen over de kosten? Of is dat te persoonlijk? Wij hebben helaas niet zoveel geld te besteden en ik wil ook niet te veel geld besteden aan de bruiloft. Echt geweldig dat jullie dit zo hebben gedaan hoor… en leuke inspiratie ook!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Leuk om te horen! Wij waren ook al begonnen met voorbereidingen voor hij het aanzoek deed, kan prima 😉
   Ik zal de kosten de volgende keer in het bericht meenemen, helemaal niet te persoonlijk hoor. Sommige dingen waren best duur, maar waren we ook bewust bereid om meer te spenderen. Wat ooit begon als een idee om vluchtig in een H&M-etje en zwembroek te trouwen, is in een paar weken uitgegroeid tot veel meer. Dat heb je natuurlijk altijd zelf in de hand en bepaalt veelal het budget. En we hebben om de kosten op bepaalde dingen te drukken best wel wat zelf gedaan en gemaakt, dat was naast goedkoper ook heel leuk. Heb een nieuwe creatieve kant aan ons beiden ontdekt 😉

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Wat leuk om te lezen! Lijkt me inderdaad ook best wel spannend. Überhaupt om de controle los te laten, maar al helemaal om het over te geven aan een onbekende aan de andere kant van de wereld. Maar wat ontzettend fijn dat het is georganiseerd zoals jullie wilden.
  Ik vond dat ook het enige waar ik aan moest wennen: een andere achternaam. Maar wel leuk 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik ben al niet zo goed in controle uit handen geven, dus vond dat wel heel spannend. Ja die naam, toch even wennen. Mijn eigen naam zit er natuurlijk zo ingebakken. Maar gaat goed komen, veel oefenen. (Veel tripjes boeken en dan onder de nieuwe naam 😉 )

   Beantwoord
   • Linda | One Day Trip

    Bij het boeken van vliegtickets kan ik m’n getrouwde naam nog niet gebruiken; alleen m’n meisjesnaam staat erin. Vond het een beetje zonde van het geld om twee maanden nadat ik mijn paspoort had verlengd, een nieuwe aan te vragen met m’n getrouwde naam erbij 😉

    Beantwoord
    • Reismuts

     Ai dan heb ik slecht nieuws… je moet altijd boeken onder je meisjesnaam, want dan blijft formeel je naam. Ook als je in je paspoort e/v … (Echtgenoot van) erin laat zetten, moet je tickets nog met je volledige eigen naam doen. Had ook al zin om familie Brands te boeken, maar dan doen we dan maar alleen met hotels… 🙂

    • Linda | One Day Trip

     Oww, ik dacht dat je wel getrouwde naam+meisjesnaam mocht gebruiken, maar dus alleen meisjesnaam. Goed om te weten!

 • Sigrid | My Travel Secret

  Ooooh als je dit leest en die prachtige foto’s ziet, wil je toch spontaan zelf ook gaan trouwen!! Hahaha super leuk om te lezen 🙂

  Beantwoord
 • Roos

  Wat leuk weer om te lezen, heb echt uit gekeken naar deze blog en ben nu al weer heel benieuwd naar de volgende! Super fijn al die tips! Mn vriend en ik dromen er al een tijdje van om op de Malediven te trouwen! Maar vond t tot nu toe erg lastig om er meer info over te vinden..

  Beantwoord
  • Reismuts

   Leuk om te horen! Het is wat mij betreft een van de mooiste plekken. Maar ik ben nu wel lichtelijk bevooroordeeld 😉 Mocht je specifieke dingen willen weten, just ask!

   Beantwoord
   • Roos

    Nog niet… maaar ik wacht wel weer met smart op je volgende blog, ben erg nieuwschierig naar al je volgende tips!!

    Beantwoord
 • Ester

  Wat een droomlocatie 🙂 En volgens mij hebben jullie een prachtig verblijf gehad. Leuk om te lezen.

  Beantwoord
 • Paradijs op aarde | REISMUTS

  […] bediening doet er alles aan je een fijn en zorgeloos verblijf te geven. We hebben vooral door onze bruiloft daar intensief contact gehad met de F&B manager, onze wedding planner, maar iedereen was […]

  Beantwoord
 • Diamanten zijn forever

  oh wow!!! als ik dit wil doen… waar moet ik dan aandenken hoeveel het mij gaat kosten? Ik hoef geen exacte prijzen te weten maar wel of het haalbaar is. Anders kan ik dadelijk niet eens meer een diamant 1 karaat ring kopen voor mijn partner! 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik heb daar toevallig onlangs een blog over geschreven. Alle kosten m.b.t. het trouwen op de Malediven staan erin; de kosten voor de jurk, het pak, make up. ringen, enz. heb ik niet vermeld, want daar kun je natuurlijk zelf weer keuzes in maken.

   Beantwoord
 • Trouwen op de Malediven, wat kost dat? – Reismuts.nl

  […] keren heb ik de vraag gekregen wat het nou heeft gekost, onze bruiloft op de Malediven. Vandaag is het alweer precies 11 maanden geleden. Tijd om je eindelijk eens wat inzicht in het […]

  Beantwoord
 • Paradijs op aarde – Reismuts.nl

  […] bediening doet er alles aan je een fijn en zorgeloos verblijf te geven. We hebben vooral door onze bruiloft daar intensief contact gehad met de F&B manager, onze wedding planner, maar iedereen was […]

  Beantwoord
 • Trouwen op de Malediven, how to handle – Reismuts.nl

  […] deelde ik mijn tips en tricks met je en schreef ik over het besteedde budget. Nog regelmatig krijg ik vragen over het trouwen in […]

  Beantwoord
 • Christophe

  We willen ons huwelijk opnieuw beleven. Gaan zeker de malediven overwegen hiervoor! Thx for the tips!

  Beantwoord
  • Lizette

   Graag gedaan! Dat kan daar zeker ook. Ik zag al zoekende ook mogelijkheden voor renewals. Romantisch hoor!

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.