Jaaa, de feestmaand is weer aangebroken! De Sint heeft het land net weer verlaten, maar niet voordat hij me verraste met een heel leuk cadeau in mijn schoen. Wat kent de Sint mij toch goed, want dit is precies wat ik graag wilde. 🙂 Eerder schreef ik al dat ik nog op zoek ben naar inspiratie voor nieuwe reisplannen in 2017. Nou, dat gaat nu zeker goed komen!

Het boek Best in Travel van Lonely Planet zit, net als voorgaande jaren, boordevol bijzondere bestemmingen. En deze keer dus met bestemmingen die in 2017 buzzing zijn. Daarmee volgt Lonely Planet niet de trends, maar zet de trend zodat jij geïnspireerd wordt er heen te gaan voor het grote publiek een plek heeft overgenomen.

De bestemmingen zijn ingedeeld in groepen. Je vindt een top 10 van landen, van steden en van regio’s. En daarnaast nog andere tips voor 2017, ook adviezen voor duurzaam reizen. Alles is mooi weergegeven met foto’s en een korte begeleidende Engelstalige tekst over de plek en met tips hoe je je verblijf het beste kunt plannen. Ik deel een kleine vooruitblik op de nummers 1.

Het nummer 1 land is Canada. En als ik de foto’s zie, begrijp ik meteen waarom. Een veelzijdig land met ongekend mooie natuur. Wat zou ik graag bij Hudson Bay de ijsberen spotten. Dit zit er helaas in 2017 nog niet in.
(Psst! Overweeg je naar Canada te gaan? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Lonely Planet en download gratis de Canada planning PDF.)

4

De nummer 1 stad is Bordeaux. Ik zie op instagram wel eens foto’s voorbij komen van deze Franse stad en volgens mij is het een populaire bestemming voor srprs.me, maar verder heb ikzelf nog niet veel aandacht aan de stad geschonken. Ik vond dit dan ook een erg verrassende keuze (maar he, daar is dit boek ten slotte voor). Wist je dat deze stad, op Parijs na, de meeste historische gebouwen van Frankrijk heeft?

De regio die op nummer 1 staat is Choquequirao. Ik zie je denken “hoe?”. Ja, in Peru. Ik heb alweer dik zes jaar geleden door Peru gereisd, maar deze regio is nieuw voor me. Beeld je Machu Picchu in, maar dan zonder hordes toeristen. Je moet er wel iets voor over hebben, het is 4 dagen lopen.

Zelfs wanneer je denkt al veel van de wereld gezien te hebben zal dit boek je nog boeien en verrassen.

Tip: leuk kadootje voor onder de kerstboom!