De zon op je huid, de geur van zonnebrandlotion, de hele dag op slippertjes rondwandelen en in de middag een verfrissende duik in een zwembad. Dè ingrediënten voor een fantastische vakantie als je het mij vraagt. Nu de verre reizen helaas buiten ons veilige bereik zijn, ligt de focus op reizen binnen Europa. Ben je op zoek naar een fijne, warme bestemming voor een toffe zonvakantie in de herfst? Gelukkig zijn er ook binnen Europa hele geschikte plekken! Dus leg je strandkleding nog maar niet te ver weg. Deze ga je nog nodig hebben!

Op zonvakantie in de herfst

Waar landen buiten Europa tropische temperaturen kennen in oktober, is dat in Europa wel wat beperkter. Maar je hoeft natuurlijk ook niet de hele dag zwetend in badkleding rond te lopen. Een vakantie naar een zonnige bestemming in Europa in de herfst is juist erg geschikt om relaxen en sightseeing te combineren. Want niet alleen geniet je van de zon, je geniet ook nog eens van het voordeel van minder toeristen om je heen. Zo kun je op je gemak en in rust de mooiste plekken ontdekken.

Wat neem je mee op zonvakantie in de herfst?

Bij een zonvakantie hoort strandkleding. En strandkleding is natuurlijk meer dan een bikini en een zwembroek. LASCANA heeft een mooie en uitgebreide collectie op het gebied van strandkleding. Ik hou erg van strandjurkjes voor een zonvakantie. En in de herfst het liefst de maxi uitvoeringen, dus de langere jurken. Zo zie je er leuk en zomers uit. En ze zijn net wat warmer dan een kort jurkje, voor het geval er een zeewindje opsteekt.

Daarnaast vind ik strandbroeken ideaal. Zulke katoenen broeken met vrolijke printjes zitten comfortabel en zien er tof uit. Vaak draag ik een strandbroek bijvoorbeeld bij het bezoeken van een leuk dorpje. En als we dan bij dat ene mooie strandje aankomen, ben ik zo omgekleed om de zee in te gaan.

Om de garderobe voor je zonvakantie in de herfst helemaal compleet te maken, zijn strandtruien en -vesten ook erg fijn. Deze trek je makkelijk over je bikini of shirt en zorgen dat je lekker warm blijft. Want in de herst zal het ook op de zonnige bestemmingen (helaas) in de avond wel iets meer gaan afkoelen.

Leestip: inpaklijst, wat neem je mee op zonvakantie

De top 3 bestemmingen voor een zonvakantie in de herfst

Welke bestemmingen binnen Europa zijn geschikt voor een zonvakantie in de herfst? Dus waar is het in oktober en misschien zelfs november nog lekker warm en zonnig? In andere jaren en normale omstandigheden zal de lijst een stukje langer kunnen zijn. Voor dit moment geef ik je de drie beste bestemmingen voor deze herfst. En wil ik als tip meegeven, check voor vertrek het actuele reisadvies en houd je aan de voorschriften.

Algarve in Portugal

Wist je dat in oktober in de Algarve zowel de buitentemperatuur als de temperatuur van het zeewater gemiddeld 22 graden zijn? Ideaal voor een heerlijke nazomer vakantie! Een bijkomend voordeel van een bezoek aan deze regio in het naseizoen is dat het er lekker rustig is, terwijl het er in de zomer behoorlijk druk is. Zo heb je de pareltjes in de Algarve helemaal voor jezelf. Heerlijk toch!

algarve zonvakantie in de herfst

Midden en zuid Italië

In Italië lopen de temperaturen in oktober best wel uiteen. In de Dolomieten kan het al behoorlijk fris zijn. Terwijl het in Rome en nog zuidelijker nog makkelijk 25 graden kan worden. Daarom zijn de provincies Lazio, Marche en alles ten zuiden daarvan ideaal als warme bestemming in de herfst. En voor Italië heb je de keuze om met de auto of camper of met het vliegtuig te gaan. Dat is op dit moment ook wel extra prettig.

zonvakantie in de herfst

Het vaste land van Griekenland

Het vaste land van Griekenland, zoals Athene en omgeving, heeft een ideaal klimaat voor een zonnige vakantie in de herfst. De temperatuur ligt in oktober nog rond de 22 graden en de zee is zelfs nog zo’n 25 graden. Daarom is het leuk om bijvoorbeeld een stedentrip naar Athene te combineren met uitstapjes naar de kust, die ontzettend dichtbij ligt. Want hoe tof is het om de Arcopolis te bezoeken zonder hordes toeristen?!

athene zonvakantie in de herfst

Wil je weten hoe het klimaat in de andere landen in Europa is? Op Reismuts vind je een handig compleet overzicht van de beste reistijd per land.