De herfst is begonnen. Om me heen zie en hoor ik veel reacties als “wat een mooi seizoen, hè?” en “lekker onder een kleedje op de bank”. Hoewel ik de bont gekleurde blaadjes aan de bomen op een zonnige dag schitterend vind, maakt de herfst mij altijd een beetje treurig. De lente en zomer – mijn favoriete seizoenen – met de dagen van heerlijk buiten leven liggen nu echt achter me. De dagen worden korter, donkerder en koud. En dat is nou net waar ik niet van houd. Bovendien zijn er dit jaar geen mogelijkheden om een vliegtuig naar een zonnige bestemming ver weg te pakken. En dus moeten we het er maar mee doen. Hoe voorkom je nou een herfstdip? Ik deel de dingen met je waar ik wel vrolijk van word in de herfst.

Maak een najaarswandeling


Wat ik eerder al zei, die bont gekleurde blaadjes aan de bomen vind ik echt schitterend op een zonnige dag. Net als de paddestoelen die tussen de bladeren en het mos tevoorschijn komen. Dus is het droog? Trek je jas en schoenen aan en ga erop uit in de bossen. De frisse lucht doet iedereen goed. Kies bijvoorbeeld een van mijn favoriete wandelingen op de Veluwe of in de Oisterwijkse bossen om de herfstdip van je af te lopen.

Plan een volgende (lange) reis

Weer echt reizen, zal het over een paar maanden zijn, een jaar, twee jaar? Ik heb vertrouwen dat het ooit wel weer kan. Ons plan is om over iets meer dan twee jaar een reis van enkele maanden te maken. Nu is het de ideale periode om me daar rustig op voor te bereiden. Zo ben ik het e-boek Zo plan je een wereldreis van Travel a Lut aan het lezen over de voorbereiding voor een wereldreis. Daar staan zoveel handige tips in! Hoewel de reis nog ver weg is, vind ik het wel heel leuk om al wat plannen te maken en dingen uit te zoeken. Het houdt mij weg bij een herfstdip.

Leestip: zo bedenk je de ideale route voor een rondreis

vallende blaadjes

Als je langer op reis wilt en je werkt in loondienst, moet je ook het een en ander met je werkgever regelen. Hoe je dat aan kunt pakken, beschreef ik in de blog vol tips over het gesprek met je werkgever en je verlofmogelijkheden en zo.

Maak een herfststukje

Haal de mooiste punten van de herfst in je huis. Zodat je vooral aan de fijne dingen van de herfst denkt en er geen ruimte komt voor een herfstdip. Maak of koop bijvoorbeeld een bloemstukje in herfststijl met kastanjes en dennenappels. Zelf ben ik daar echt niet creatief genoeg voor. Met mijn zoontje vind ik het dan wel weer leuk om eikeltjes en zo te rapen en er bijvoorbeeld poppetjes van te maken. Dat is ook nog eens een leuke bezigheid voor op een regenachtige dag.

Leestip: De mooiste bestemmingen voor zonvakantie in de herfst

Geniet van lokale initiatieven

Helaas gaat het weer niet zo goed in Nederland op dit moment. Net zoals in maart en april van dit jaar zie ik ook nu wel weer mooie initiatieven en samenwerkingen ontspringen. Zo zijn bijvoorbeeld Hostel Roots en De Burgerij in Tilburg recent samen gaan werken. Nu er met de regels minder mensen bij De Burgerij binnen kunnen, kun je bij Hostel Roots ook van hun lekkere gerechten genieten. Slim hè? Vooral de plateaus vol met lekkers zijn inmiddels echt een begrip in Tilburg! De Burgerij breidt de samenwerking verder uit, bijvoorbeeld ook met de Troubadour in Tilburg.

Ook in jouw regio zijn er vast zulke initiatieven te vinden om toch op een veilige manier van leuke en lekkere momenten te kunnen genieten.

Geef je er aan over

De herfst houden we niet tegen. En het weer hebben we helaas niet in de hand. Dus op een regenachtige, grauwe en koude dag… geef ik me er maar aan over. Ik trek een warm huispak aan en zorg voor lekkere dingen in huis, zodat we ook echt niet naar buiten hoeven. We spelen gezellig spelletjes, zolang Mats wakker is. En tijdens zijn slaapje kruip ik op de bank met een kleedje en het Kleine Globetrotter magazine. Ken je dat trouwens al? Echt een aanrader! In het nummer van september stonden ook nog eens twee foto’s van ons. Eentje van Mats bij de Heksenboom in Bladel. En een van de mooie Coconut Hill in Sri Lanka.

Eén dikke troost… Het wordt vanzelf weer een keertje lente 😉

Heb jij last van een herfstdip?