Portugal heb ik twee keer bezocht. Voornamelijk als citytrip naar Lissabon en Porto. Maar vanuit Porto heb ik ook een aantal andere plaatsen bezocht. En toen ik meer van het land zag, wilde ik er ook graag veel meer van weten. De Algarve bijvoorbeeld is een regio die ik heel graag eens wil bezoeken. Gastblogger Elsa vertelt er graag meer over.

Even voorstellen, wie is Elsa

Ola, ik ben Elsa en vandaag ben ik jullie gastblogger. Ik ben geboren in Portugal en wil je heel graag iets vertellen over mijn geboorteland. Sinds ik in Nederland woon, ga ik vaak als toerist naar Portugal en op die manier geniet ik heel erg van mijn vakantie. De Algarve is één van mijn favoriete bestemmingen en dat komt natuurlijk door het heerlijke weer en het lekkere eten. Ja, eten is een belangrijk onderdeel in Portugal.

Wij als Portugese beginnen onze dag met een ontbijt, daarna heb je het middageten en vervolgens de lunch rond 16.00 of 17.00 uur en het avondeten rond 20.00 uur. Dus het is eten, eten en nogmaals eten. Elke streek van Portugal heeft zijn eigen specialiteit en geloof me maar, het zijn er echt heel veel en heel divers. In de Algarve heb je heerlijke gegrilde verse vis. Vooral de sardientjes en mosselen zijn mijn favoriet.

monte gordo algarve

Als ik op vakantie ga is dat het eerste wat ik heel graag wil eten. Op ElsaRblog heb ik de mogelijkheid om af en toe lekkere recepten uit Portugal met jullie te delen. Dat doe ik en mijn beste vriendin Inge met heel veel plezier. Onze recepten zijn authentiek maar af en toe passen we de recepten aan op de Nederlandse smaak.

Monte Gordo in Algarve

Ik ben afgelopen zomer in Monte Gordo op vakantie geweest. (Als ik het vertaal naar het Nederlands, betekent het Dikke heuvel). In Monte Gordo heb je een heerlijk en lang strand met schoon en mooi zand en een geweldig houten pad, zodat je heel makkelijk naar het strand en naar de wc’s en cafés/restaurantjes kunt. In de binnenstad is het oud en authentiek. Het is echt een vissersdorp dat in de zomer overspoelt wordt door toeristen.

De locatie van Monte Gordo is perfect als je iets wilt ondernemen, zoals een dagje weg naar Sevilla (Spanje). Dat is zo’n 120 km en na faro 50 km. Vila Real de Santo Antonio en Praia Verde zijn heel vlakbij. Zelfs met de fiets kun je er naar toe te gaan. Tavira is ook vlakbij en is ook echt de moeite waard om daar na toe te gaan en dat kun je heel makkelijk doen met de auto of trein.

Leestip: 4 camperplekken in de Algarve

monte gordo algarve

Als ik op vakantie ga, wil ik echt genieten van niks doen en niks moeten. Naar het strand gaan is één van mijn favoriete hobby en een lekker hapje en wijntje op zijn tijd mogen dan absoluut niet ontbreken. Ik hoop dat jullie heel veel leesplezier hebben gehad en dat je een beetje een idee hebt over het plaatsje Monte Gordo in de Algarve.

Mooie plekken in de Algarve

De Algarve in Portugal staat bekend om de woeste kustlijn en mooie stranden. En de bestemming is het hele jaar door fijn om te bezoeken. Naast Monte Gordo zijn er nog mer mooie plekken te bezoeken. Janet deelt op That One Time haar tips voor het authentiek vissersdorpje Ferragudo. En een andere mooie parel in de Algarve is Portimão. Lees hier bij Op reis met Co wat er te doen is in Portimão.

Meer weten over Portugal?

Als je andere vragen hebt over andere plaatsen in Portugal, op Reismuts vind je nog meer blogs zoals over Porto of Lissabon.

Vind jij het ook leuk om over jouw reizen te vertellen? Lees op de pagina gastbloggers hoe je jouw verhaal kunt delen.