Gezien mijn grote liefde voor het oude Rome is het niet zo gek dat Jerash in Jordanië in mijn top favoriete plekken staat. Het is één van de belangrijkste eeuwenoude Griekse-Romeinse steden. Maar ik weet nog dat ik in die stad aan kwam en niet wist of ik die dag ooit wel zou overleven. Tijdreizen naar Jerash heeft een magische werking op me gehad.

Ik was misselijk, koortsig en de toiletpot en ik hadden samen de nacht in een innige omhelzing doorgebracht. ’s Ochtends sleepte ik mezelf de bus in om naar Jerash te gaan, want ik wilde het toch wel heel graag zien. De busrit voelde ellendig lang. Maar vanaf het moment dat ik op de archeologische plek aan kwam, voelde ik me stukken beter. Wat een prachtige plek!

DSC_2847

Jerash

Er is zoveel te zien. Je kunt er gemakkelijk uren rond struinen. De Romeinse theaters zijn nog zo goed als volledig intact. En ondanks dat er veel niet meer is, is er niet veel fantasie nodig om te kunnen inbeelden hoe het ooit geweest moet zijn op de plekken waar de pilaren en delen van muren hun verhaal vertellen over de tempels en andere gebouwen die er hebben gestaan.

Hoe kom je in Jerash?

Jerash is vanaf de hoofdstad Amman in ongeveer 45 minuten per bus te bereiken. Met een huurauto doe je er iets korter mee. Parkeren kun je op één van de twee terreinen. Die zijn wel vaak vol, maar er is altijd wel een gaatje in de omgeving te vinden.

Trek voor een bezoek rustig maar wat uurtjes uit. Zo kun je op je gemak rond kijken en af en toe verkoeling zoeken in de schaduw. Tip: neem ook genoeg drinkwater mee.

Lees ook: alle bezienswaardigheden in Amman op een rij!

Jerash

Jerash

Ben jij al eens in Jerash geweest? Wat vond jij van deze oude Romeinse stad?