fbpx
Jordanië

Terug in de tijd naar Jerash

 • 13 april 2015

Gezien mijn grote liefde voor het oude Rome is het niet zo gek dat Jerash in Jordanië in mijn top favoriete plekken staat. Het is één van de belangrijkste eeuwenoude Griekse-Romeinse steden. Maar ik weet nog dat ik in die stad aan kwam en niet wist of ik die dag ooit wel zou overleven. Tijdreizen naar Jerash heeft een magische werking op me gehad.

Ik was misselijk, koortsig en de toiletpot en ik hadden samen de nacht in een innige omhelzing doorgebracht. ’s Ochtends sleepte ik mezelf de bus in om naar Jerash te gaan, want ik wilde het toch wel heel graag zien. De busrit voelde ellendig lang. Maar vanaf het moment dat ik op de archeologische plek aan kwam, voelde ik me stukken beter. Wat een prachtige plek!

DSC_2847

DSC_2834

Er is zoveel te zien. Je kunt er gemakkelijk uren rond struinen. De Romeinse theaters zijn nog zo goed als volledig intact. En ondanks dat er veel niet meer is, is er niet veel fantasie nodig om te kunnen inbeelden hoe het ooit geweest moet zijn op de plekken waar de pilaren en delen van muren hun verhaal vertellen over de tempels en andere gebouwen die er hebben gestaan.

Jerash is vanaf de hoofdstad Amman in ongeveer 45 minuten per bus te bereiken. Trek voor een bezoek rustig maar wat uurtjes uit. Zo kun je op je gemak rond kijken en af en toe verkoeling zoeken in de schaduw. Tip: neem ook genoeg drinkwater mee.

DSC_2783

DSC_2771

4 Reacties

 • Linda | One Day Trip

  Ziet er heel indrukwekkend uit. En, voelde je je snel weer helemaal fit?

  Beantwoord
  • Reismuts

   Was het ook echt! Helaas voelde ik me pas een dag later weer wat fitter. Maar heeft de pret gelukkig niet teveel verstoord.

   Beantwoord
 • Sieds | Sieds My Travels

  Jerash lijkt me zo gaaf! Over een kleine 4 weken ga ik naar Jordanië en ik bezoek dan ook Jerash. Je post is alvast een mooie opwarmer, top! 😀

  Beantwoord
  • Reismuts

   Oh gaaf! Ik vond het een magisch land en denk er nog graag aan terug. Denk dat je het ook geweldig zult gaan vinden. Veel plezier alvast!

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.