fbpx
Duitsland Oostenrijk

Nieuwe reisplannen: campinglife!

 • 8 mei 2016

Sparen voor ‘later’ vind ik erg lastig. Vooral omdat mijn gedachten eigenlijk altijd wel een reisje aan het vormen zijn. En dan wil ik dat natuurlijk in uitvoering brengen. Met ons nieuwe huis in het vooruitzicht lukt het een stuk beter. Manlief en ik willen graag nieuwe meubels. Dus bij vrijwel alle uitgaven die daar niets mee te maken hebben, stel ik mezelf de vraag “wil ik dit nou echt, of liever door sparen voor een (kast, bed, vul maar in). En sindsdien zijn mijn uitgaven beperkt tot het minimale noodzakelijke. En reizen… tja, dat zit er voorlopig dan even niet in…

In augustus is mijn lief een week verplicht vrij, dus die week heb ik ook vrij genomen. Om in ons nieuwe huis lekker bezig te zijn, was het idee. Of bij te komen van de verhuisdrukte. En dat was ook prima geweest. Ware het niet dat het toch wel erg begon te kriebelen om toch weer weg te gaan. En dus hebben we plannen gemaakt, gewijzigd, nog eens over nagedacht, en dan nu toch echt geboekt! 🙂

We gaan tien dagen kamperen! Vorig jaar hebben we een klein voorproefje gehad toen we met ons tentje een weekend in Giethoorn waren. En dat is zo goed bevallen, dat we dat wel weer willen. Niet naar Giethoorn. Nee, na lang wikken en wegen (nou ja, voor ons gevoel lang, maar het denkproces duurde al met al ongeveer twee weken 😉 ) is het Oostenrijk en Duitsland geworden!

De eerste helft van de reis rijden we naar Oostenrijk, naar de regio waar ik van kinds af aan jarenlang met mijn ouders ging kamperen, Vorarlberg. Een schitterende omgeving met groene weiden en spitse bergtoppen. Als kind vond ik het er heerlijk! Wandelen, kabelbanen en naar watervallen klauteren. Als puber had ik niet zo’n trek meer in de dagtripjes. Veel te suf, ik vond het veel leuker om op de camping rond te hangen met andere pubers.

Maar wat ben ik blij dat mijn ouders me toch altijd mee sjorden, zodat ik nu toch al die fijne herinneringen heb van die mooie omgeving. Ik vind het dan ook erg leuk om mijn man er mee naar toe te nemen. Nostalgie 😉 . We hebben wel een andere camping uitgekozen dan waar ik al die jaren kwam. Mijn broer is er een paar jaar geleden nog eens geweest en vertelde dat er toch veel veranderd was. Om de herinneringen te laten voor wat ze zijn en zelf nieuwe te maken gaan we dus naar een camping in de buurt.

Daarna rijden we naar Metzdorf. Dat was een stuk lastiger kiezen. We hebben ook nog even aan Frankrijk gedacht, maar aangezien we niet heel veel tijd hebben, leek het ons beter en relaxter om een plek richting huis te kiezen. Metzdorf is een klein plaatsje in de Eifel, ongeveer tussen Echternach (Luxemburg) en Trier in. De camping ligt aan de rivier de Sauer, die de natuurlijke grens tussen Duitsland en Luxemburg vormt, en we hebben een plekje aan het water kunnen bemachtigen.

We hebben er ontzettend veel zin in! En de voorbereidingen zijn begonnen. Een tent hebben we al, net als inklapbare stoelen en een tafel. Een luchtbed is inmiddels besteld. De rest moeten we nog uitzoeken en regelen/vinden/kopen. We hebben beiden al vaker gekampeerd, toch voelt het wel als een nieuw avontuur zo samen.

Heb je nog tips voor wat we absoluut niet mogen vergeten? Ze zijn welkom!

12 Reacties

 • Linda | One Day Trip

  Kamperen is altijd leuk! Of in ieder geval, zoals het lekker weer is. Wij zijn twee jaar geleden spontaan gaan kamperen in Luxemburg en Duitsland, maar heb geen idee meer waar we hebben geslapen e.d., dus tips kan ik je niet geven. Oh maar wel, als jullie de tijd hebben zou ik zeker via Luxemburg gaan. Een heel mooi en schoon land!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Toen ik klein was ben ik ooit in Luxemburg geweest, maar heb er geen herinneringen van, lijkt me wel heel tof!

   Beantwoord
 • Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

  Kan me voorstellen dat met verhuizen enzo je even andere prioriteiten hebt, maar super fijn dat jullie gewoon nog even lekker 10 dagen gaan kamperen! Heerlijk! Ik ging als kind ook vaak naar Duitsland en Oostenrijk. Fijne herinneringen aan bergwandelingen en zwemmen in meren! 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Oh, zwemmen in een meer, dat klinkt nu ook wel erg verleidelijk! Ik denk dat ik na al de drukte de stilte van de natuur nog meer kan waarderen. (Zou zelfs liever het verhuis-geweld overslaan haha)

   Beantwoord
 • Sabine

  Haha toch op vakantie 😀 Heerlijk vooruitzicht zeg! Ik houd zo van Oostenrijk, echt één van de mooiste landen ooit. Ik heb er nooit gekampeerd trouwens, maar zeker als je wilt besparen is een tentje dé oplossing 😀

  Beantwoord
  • Reismuts

   Haha, ja we kunnen het niet laten 🙂 Inderdaad een schitterend land, misschien inderdaad wel een van de mooiste 🙂

   Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Fijn dat jullie na alle verhuisstress toch nog even lekker op vakantie gaan. Leuk die nostalgie van de vakanties in je kinderjaren herbeleven. Succes met de verhuisperikelen en alvast veel plezier met het inrichten en natuurlijk met de vakantie voorpret. Hebben jullie je appartement eigenlijk al verkocht?

  Beantwoord
  • Reismuts

   Inderdaad heerlijk die herinneringen. Na al die stress wel een vakantie verdiend he? 😉 Ons appartement is nog niet verkocht, maar dat komt ook nog wel goed. We overwegen om het te verhuren, maar wegen de voors en tegens nog af…

   Beantwoord
 • ivonne

  Heerlijke plannen Lizette, veel plezier!

  Beantwoord
 • YvonnevanderLaan.nl

  Owww, dit klinkt zo herkenbaar… hier eindigen plannen om wat anders te doen dat ook nuttig is en echt moet gebeuren in de vakantie altijd in zoiets als we gaan toch maar eventjes naar…, want deze kans was te mooi om te laten schieten. Zo gaan we nu ook al voor de 3de keer ver op reis met 2 kleine kinderen, voor de 3de keer met als smoes dat het nu nog betaalbaar is nu we geen 4 volledige tickets hoeven kopen. 🙂 Anyways: leuk dat jullie toch weggaan en leuke plannen ook! Njoy!!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Grappig dat het zo herkenbaar is. Ik vind het trouwens een hele goede reden om nu toch nog weg te gaan met de kids hoor!

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.