Sparen voor ‘later’ vind ik erg lastig. Vooral omdat mijn gedachten eigenlijk altijd wel een reisje aan het vormen zijn. En dan wil ik dat natuurlijk in uitvoering brengen. Met ons nieuwe huis in het vooruitzicht lukt het een stuk beter. Manlief en ik willen graag nieuwe meubels. Dus bij vrijwel alle uitgaven die daar niets mee te maken hebben, stel ik mezelf de vraag “wil ik dit nou echt, of liever door sparen voor een (kast, bed, vul maar in). En sindsdien zijn mijn uitgaven beperkt tot het minimale noodzakelijke. En reizen… tja, dat zit er voorlopig dan even niet in… Maar kampeerplannen gelukkig wel!

In augustus is mijn lief een week verplicht vrij, dus die week heb ik ook vrij genomen. Om in ons nieuwe huis lekker bezig te zijn, was het idee. Of bij te komen van de verhuisdrukte. En dat was ook prima geweest. Ware het niet dat het toch wel erg begon te kriebelen om toch weer weg te gaan. En dus hebben we plannen gemaakt, gewijzigd, nog eens over nagedacht, en dan nu toch echt geboekt! 🙂

Kampeerplannen

We gaan tien dagen kamperen! Vorig jaar hebben we een klein voorproefje gehad toen we met ons tentje een weekend in Giethoorn waren. En dat is zo goed bevallen, dat we nu weer graag kampeerplannen maken. Niet naar Giethoorn. Nee, na lang wikken en wegen (nou ja, voor ons gevoel lang, maar het denkproces duurde al met al ongeveer twee weken 😉 ) is het Oostenrijk en Duitsland geworden!

De eerste helft van de reis rijden we naar Oostenrijk, naar de regio waar ik van kinds af aan jarenlang met mijn ouders ging kamperen, Vorarlberg. Een schitterende omgeving met groene weiden en spitse bergtoppen. Als kind vond ik het er heerlijk! Wandelen, kabelbanen en naar watervallen klauteren. Als puber had ik niet zo’n trek meer in de dagtripjes. Veel te suf, ik vond het veel leuker om op de camping rond te hangen met andere pubers.

Terug naar fijne herinneringen

Maar wat ben ik blij dat mijn ouders me toch altijd mee sjorden, zodat ik nu toch al die fijne herinneringen heb van die mooie omgeving. Ik vind het dan ook erg leuk om mijn man er mee naar toe te nemen. Nostalgie 😉 . We hebben wel een andere camping uitgekozen dan waar ik al die jaren kwam. Mijn broer is er een paar jaar geleden nog eens geweest en vertelde dat er toch veel veranderd was. Om de herinneringen te laten voor wat ze zijn en zelf nieuwe te maken gaan we dus naar een camping in de buurt.

Lees ook: 10x wist je dat over Oostenrijk

Daarna rijden we naar Metzdorf. Dat was een stuk lastiger kiezen. We hebben ook nog even aan Frankrijk gedacht, maar aangezien we niet heel veel tijd hebben, leek het ons beter en relaxter om een plek richting huis te kiezen. Metzdorf is een klein plaatsje in de Eifel, ongeveer tussen Echternach (Luxemburg) en Trier in. We vonden deze plek tijdens onze zoektocht op booking.com. De camping ligt aan de rivier de Sauer, die de natuurlijke grens tussen Duitsland en Luxemburg vormt, en we hebben een plekje aan het water kunnen bemachtigen.

Lees ook: de mooiste wandelingen door Luxemburg

We hebben ontzettend veel zin in de kampeerplannen! En de voorbereidingen zijn begonnen. Een tent hebben we al, net als inklapbare stoelen en een tafel. Een luchtbed is inmiddels besteld. De rest moeten we nog uitzoeken en regelen/vinden/kopen. We hebben beiden al vaker gekampeerd, toch voelt het wel als een nieuw avontuur zo samen.

Heb je nog tips voor wat we absoluut niet mogen vergeten? Ze zijn welkom!