fbpx
Wereldse gerechten

Anjum’s Indiase keuken

 • 1 mei 2016

Mijn haat-liefde verhouding met India lijkt zich ook uit te strekken tot het Indiase eten. Zo zal ik niet snel voorstellen Indiaas te gaan eten, laat staan het zelf te bereiden, terwijl ik het eigenlijk altijd wel lekker vind. Het trekt me niet, maar het bevalt me wel.

Het zijn de spontane momenten die me er toch wel weer op wijzen hoe ontzettend smaakvol en lekker de Indiase keuken is. Zo bleek op een zonnige zondag in april toen manlief en ik bij lieve familie aan mochten schuiven.

Vanaf het moment dat we binnen stapten kwamen kruidige geuren ons tegemoet. De kok des huizes was al ijverig aan de gang. Hij had gekozen voor een recept uit een kookboek van Anjum Anand, een dame met een eigen kookprogramma en inmiddels meerdere kookboeken, waaronder ‘De Indiase keuken van Anjum’. De kok had het kookboek in India gekocht als herinnering aan zijn verblijf daar.

tafel

De tafel was gedekt met het bont gekleurde kleed. Word ik meteen vrolijk van!

Ik hou ontzettend van ‘tafelen’. Van alles op tafel zetten en van alles wat proeven. Papadum met mango chutney, naanbrood met knoflook, salade, rijst. Ik vind zo eten delen veel gezelliger dan ‘gewoon’ een bord met eten opscheppen.

currie

En toen… kwam de vis currie. En die was verrukkelijk! Een samensmelting van uiteenlopende smaken zoals gember, kaneel en rode peper. Echt genieten!

Wil je het zelf eens maken? Het recept vind je in de foto. Het boek is ook in Nederland te koop. 😉

recept

Wat vind jij van de Indiase keuken?

9 Comments

 • Manon

  I looooooove de Indiase keuken!! Jammer genoeg kook en eet ik het te weinig! Maar je kunt me er wel echt voor wakker maken! Heerlijk! 😀 Vooral de rogan josh curry van Jamie Oliver is favoriet! En eigenlijk super simpel om te maken ook. Binnenkort maar weer eens op tafel zetten. 🙂

  Reply
  • Reismuts

   Grappig, dat wist ik helemaal niet. 😀 Dinsdag eerst maar eens de Russische keuken uitproberen 😉

   Reply
 • Linda | One Day Trip

  Mijn favoriet!! Ik hoú van Indiaas eten! Kan er geen genoeg van krijgen. Toen we in Maleisië waren, aten we het soms wel drie keer per dag. Oops…

  Reply
  • Reismuts

   Drie keer per dag, wow! Warm eten als ontbijt blijf ik toch vaak lastig vinden, maar je ervoor wakker maken is bij jou niet gelogen dan 😉

   Reply
   • Linda | One Day Trip

    Jaa, maar dan gingen we wel voor naan of tosai, dus niet hardcore Indiaas 😉 Maar absoluut, je mag me er zeker voor wakker maken! 🙂

    Reply
 • YvonnevanderLaan.nl

  Owwww, ik hou van Indiaas eten en realiseer me door dit te lezen dat het alweer veel te lang geleden is dat ik echt Indiaas gekookt heb. ooit deden we dat wekelijks, maar het kost gewoon best veel tijd…goed voornemen voor volgend weekend 🙂

  Reply
  • Reismuts

   Oh wekelijks, wat een genot! Het kost inderdaad wel wat tijd, maar dan heb je ook wat 😉

   Reply
 • Martin - Indenvreemde.nl

  Haha, wat een leuk artikel. Het water loopt me nu al in de mond….Ik hou erg van koken en van de Indiase keuken. Ik sleep altijd kookboeken mee terug van mijn reizen om thuis dan de recepten te proberen. Je kunt me bijna wakker maken voor curries, op reis vind ik het helemaal niet erg als ontbijt

  Ik zal binnenkort eens wat simpele maar lekkere Indiase recepten delen op mijn blog…dank voor de inspiratie

  Reply
  • Lizette

   Oh leuk, ik kijk nu al uit naar je inspiratie! Ik heb er nooit eerder aan gedacht, maar de laatste paar reizen heb ik kook cursussen gedaan en ook wat recepten mee naar huis genomen, super leuk om zo nog eens de smaak van een land thuis terug te halen.

   Reply

Leave a Reply