Mijn haat-liefde verhouding met India lijkt zich ook uit te strekken tot het Indiase eten. Zo zal ik niet snel voorstellen Indiaas te gaan eten, laat staan het zelf te bereiden, terwijl ik het eigenlijk altijd wel lekker vind. Het trekt me niet, maar het bevalt me wel.

Het zijn de spontane momenten die me er toch wel weer op wijzen hoe ontzettend smaakvol en lekker de Indiase keuken is. Zo bleek op een zonnige zondag in april toen manlief en ik bij lieve familie aan mochten schuiven.

Vanaf het moment dat we binnen stapten kwamen kruidige geuren ons tegemoet. De kok des huizes was al ijverig aan de gang. Hij had gekozen voor een recept uit een kookboek van Anjum Anand, een dame met een eigen kookprogramma en inmiddels meerdere kookboeken, waaronder ‘De Indiase keuken van Anjum’. De kok had het kookboek in India gekocht als herinnering aan zijn verblijf daar.

tafel

De tafel was gedekt met het bont gekleurde kleed. Word ik meteen vrolijk van!

Ik hou ontzettend van ’tafelen’. Van alles op tafel zetten en van alles wat proeven. Papadum met mango chutney, naanbrood met knoflook, salade, rijst. Ik vind zo eten delen veel gezelliger dan ‘gewoon’ een bord met eten opscheppen.

currie

En toen… kwam de vis currie. En die was verrukkelijk! Een samensmelting van uiteenlopende smaken zoals gember, kaneel en rode peper. Echt genieten!

Wil je het zelf eens maken? Het recept vind je in de foto. Het boek is ook in Nederland te koop. 😉

recept

Wat vind jij van de Indiase keuken?