Afgelopen weekend hadden manlief en ik gepland om meubels te gaan shoppen voor onze nieuwe casa. Perfecte timing, want doordat het merendeel van de mensen ergens in de zon lag te bakken was het in de winkels lekker rustig. Maar toen we geslaagd waren voor wat we zochten (daarover een andere keer meer 🙂 ) werd de exotische temperatuur voor ons toch ook wel erg verleidelijk. En dus sprongen we in de auto richting Zeeland. We kwamen tegen het einde van de middag in Domburg aan.

Vanaf Tilburg is Domburg ongeveer anderhalf uur rijden. En doordat we pas zo ‘laat’ vertrokken, hadden we geen last van files en vonden we een parkeerplek bij de duinen.

Toen we de duinen over wandelden, verraste het ons hoe rustig het er was. Geen overvol geladen strand waar de handdoeken elkaar nog net niet raken. Nu was het ook al wel vijf uur geweest, maar toch.

palen

We wandelden langs het strand, genietend van de geluiden van de golven, de geur van zonnebrandcrème en de zon hoog boven ons.

Het water voelde koud aan, mijn voeten raakten haast verdoofd. Maar na een beetje wandelen raakte ik gewend aan de frisse temperatuur en de verkoelende werking op de warme dag.

voeten
rem

Bij Strand90 vonden we een gezellig tafeltje. We bestelden eerst oesters en rosé. Dat smaakte erg goed.

We zagen allerlei lekkere gerechten langs komen, dus besloten er ook te blijven eten. Ik koos voor de gegrilde makreel en manlief voor een stuk vlees. Beiden smaakte boven verwachting lekker! De makreel werd vergezeld door een frisse salade van mierikswortel en zeekraal.

wijn

Terug naar het stadje voor een dessert

Voor het toetje besloten we het centrum van Domburg in te wandelen. Op de duinen langs de watertoren genoten we van de laatste zonnestralen voor we de hoofdstraat inliepen.

toren

Daar vonden we de Ijsvogel, ergens halverwege de hoofdstraat. Ik kon niet kiezen en koos voor de koude witte chocolademelk met rood fruit en daarnaast de bonbonnière met chocolade ijs, caramelsaus en natuurlijk een bonbonnetje.

toetje

De zon ging onder in de achteruitkijkspiegel terwijl we weer naar huis reden. Al zijn we er maar een paar uurtjes geweest, het gaf meteen zo’n ontzettend vakantiegevoel. Zon, zee, strand, wijntje, ijs, heerlijk! Laat de zomer maar komen!

Wat geeft jou een zomergevoel?