fbpx
Nederland

Zomergevoel in Domburg

 • 15 mei 2016

Afgelopen weekend hadden manlief en ik gepland om meubels te gaan shoppen voor onze nieuwe casa. Perfecte timing, want doordat het merendeel van de mensen ergens in de zon lag te bakken was het in de winkels lekker rustig. Maar toen we geslaagd waren voor wat we zochten (daarover een andere keer meer 🙂 ) werd de exotische temperatuur voor ons toch ook wel erg verleidelijk. En dus sprongen we in de auto richting Zeeland. We kwamen tegen het einde van de middag in Domburg aan.

Vanaf Tilburg is Domburg ongeveer anderhalf uur rijden. En doordat we pas zo ‘laat’ vertrokken, hadden we geen last van files en vonden we een parkeerplek bij de duinen.

Toen we de duinen over wandelden, verraste het ons hoe rustig het er was. Geen overvol geladen strand waar de handdoeken elkaar nog net niet raken. Nu was het ook al wel vijf uur geweest, maar toch.

palen

We wandelden langs het strand, genietend van de geluiden van de golven, de geur van zonnebrandcrème en de zon hoog boven ons.

Het water voelde koud aan, mijn voeten raakten haast verdoofd. Maar na een beetje wandelen raakte ik gewend aan de frisse temperatuur en de verkoelende werking op de warme dag.

voeten
rem

Bij Strand90 vonden we een gezellig tafeltje. We bestelden eerst oesters en rosé. Dat smaakte erg goed.

We zagen allerlei lekkere gerechten langs komen, dus besloten er ook te blijven eten. Ik koos voor de gegrilde makreel en manlief voor een stuk vlees. Beiden smaakte boven verwachting lekker! De makreel werd vergezeld door een frisse salade van mierikswortel en zeekraal.

wijn

Voor het toetje besloten we het centrum van Domburg in te wandelen. Op de duinen langs de watertoren genoten we van de laatste zonnestralen voor we de hoofdstraat inliepen.

toren

Daar vonden we de Ijsvogel, ergens halverwege de hoofdstraat. Ik kon niet kiezen en koos voor de koude witte chocolademelk met rood fruit en daarnaast de bonbonnière met chocolade ijs, caramelsaus en natuurlijk een bonbonnetje.

toetje

De zon ging onder in de achteruitkijkspiegel terwijl we weer naar huis reden. Al zijn we er maar een paar uurtjes geweest, het gaf meteen zo’n ontzettend vakantiegevoel. Zon, zee, strand, wijntje, ijs, heerlijk! Laat de zomer maar komen!

Wat geeft jou een zomergevoel?

12 Reacties

 • http://hostesarah.blogspot.be

  Ziet er zalig uit. Van zodra de zon hier begint te schijnen krijg ik ook meteen een zomergevoel. Wat op een terrasje gaan zitten, een lekkere cocktail of een ijsje en het leven is helemaal goed 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Inderdaad, dan voelt het leven nog eens extra goed! Hopelijk schijnt de zon binnenkort weer volop voor een fijne terras middag.

   Beantwoord
 • Minke I TravelWink

  Heerlijk! Dat zomergevoel is zó herkenbaar als de eerste mooie zomerdagen in Nederland beginnen te komen 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Fijn he! Helaas dit weekend wat minder zomer, maar dat komt hopelijk binnenkort weer goed 🙂

   Beantwoord
 • Sabine

  Haha ja naar de winkel gaan als het prachtig wee is: best een goed idee! 😀 Ik krijg echt een zomers gevoel van al die foto’s van Nederlanders in de zon, op het terras en met ijsjes. Hier is geen zomer dus alles gaat hier voorbij. Maar er naar kijken bezorgt me toch een beetje dat gevoel.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Helaas was afgelopen weekend ook niet echt zomer 🙁 Koud en zo nu en dan regen. Het is en blijft Nederland he, zomerse dagen duren nooit lang… Maar ze komen vast nog wel even terug 🙂

   Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Klinkt als een paar heerlijke uurtjes. Lekker toetje ook! Fijn dat je relatief dicht bij Zeeland woont. Voor mij is het eigenlijk net iets te ver weg. Jammer, want ik vind de Zeeuwse kust geweldig.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik vind de Zeeuwse kust ook fijn. Ondanks de beperkte afstand kom ik er toch niet vaak. Maar er zijn ook veel campings en b&b’s dus ook ideaal voor een nachtje.

   Beantwoord
 • Rowan

  Wat een fijne foto’s! Krijg meteen zin in een dagje strand!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! En het zonnetje gaat weer meer schijnen dus komt helemaal goed 😉

   Beantwoord
 • ivonne

  Echt lekker zo’n paar uurtjes genieten van het zonnetje en uitwaaien. Ik mis het wel dat het strand bij ons niet om de hoek ligt. Toen wij in Delft zaten ging ik geegeld een paar uurtjes richting het strand en kwam helemaal opgeladen thuis.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Het lijkt me ook heerlijk om dichtbij het strand te wonen en vaker lekker uit te kunnen waaien 🙂

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.