fbpx
Reizen en zo

Goede voornemens

 • 2 januari 2016

Het nieuwe jaar is een feit! En dan gaat het altijd weer over ‘goede voornemens’. Minder van dit, meer van dat. Zó cliché. Als je iets wil veranderen, waarom dan wachten tot 1 januari alsof het dan vanzelf gaat. Toch zie ik er ook wel een positieve kant van, zo’n jaarlijks stukje focusbepaling voor jezelf. Dus ik doe toch lekker mee 😉 .

Ik ben er even voor gaan zitten en ik ben tot de volgende vijf voornemens gekomen.

Balans.
Het afgelopen jaar is enorm hectisch geweest en de tijd vloog voorbij. Ik heb niet altijd alles en iedereen de tijd en aandacht kunnen geven die ik had willen geven. Dit is iets waar ik in 2016 bewuster bij stil wil staan. Zo nu en dan even ademhalen en genieten van wat ik om me heen zie in plaats van doorrennen met blik vooruit.

Fit.
En ik bedoel echt fit. Overtollige kilo’s kwijt raken en me fit en energiek voelen. Ik heb al een begin gemaakt met dit voornemen, dat je op mijn Instagram al hebt kunnen zien. In december ben ik gestart met Personal Body Plan, een totaalplan met coaching op het gebied van training, voeding, gedrag en herstel. Tot nu toe bevalt het me erg goed om op deze manier aan mijn lifestyle te werken. Ik heb in ieder geval nog vijf maanden te gaan. Op naar de beste versie van mezelf!

Sparen.
Als eerste dacht ik aan ons appartement verkopen, maar dat heb ik niet zelf in de hand. Daarom heb ik mijn voornemen omgebogen naar sparen. Want zodra we het onze verkocht hebben, willen manlief en ik een ander huis kopen. En daar hebben we wel centjes voor nodig. Voor de koop, de verhuizing, de inrichting, enz. Dit is wel een lastig voornemen. Ik kan best goed sparen als ik een doel voor ogen heb, maar sparen voor ‘later’ gaat me wat minder goed af. Maar voor ons droomhuisje moet ik het kunnen.

Reizen.
Kijk, daarom is het vorige voornemen zo lastig. 😉 Maar toch wil ik dit ook. Ik heb al wat reisplannen voor dit jaar, maar daarover een andere keer meer. En nog zoveel meer bestemmingen waar ik van droom. Dat vraagt om creatief budgetteren en ook om keuzes: weekendje weg of geld apart zetten voor ons nieuwe huis… Hmm…

Nieuw jasje.
Niet ik, Reismuts. 🙂 Ik ben blij met mijn logo en de kleurstelling, maar ik zou de lay-out leesvriendelijker willen. Dus daar ga ik mee aan de slag!

Daarnaast ga ik de uitdaging aan eind 2016 terug te blikken op wat er van deze voornemens terecht is gekomen. Checken hoe cliché het in mijn geval nou eigenlijk is. Ik heb dit jaar in ieder geval een dagje extra om ze waar te maken 🙂

Wat zijn jouw goede voornemens?

7 Comments

 • ivonne

  Ik ben ook niet zo van die momenten waarop iets moet “omdat het een bepaalde dag is” maar zo rond het eind van het jaar kijk ik ook altijd even terug en bedenk wat er goed was en wat ik zou willen aanpakken. Goede voornemens Lizette, dat sparen komt helemaal goed met zo’n mooi doel voor ogen! Een heel fijn 2016 voor jullie allebei en ik hoop dat je je nieuwe doelen allemaal waar kunt maken.

  Reply
  • Reismuts

   Dankjewel! Jij ook een heel fijn 2016 gewenst, met veel geluk, plezier en reisjes!

   Reply
 • Sabine

  Ik vind het eigenlijk heel mooie voornemens die ook haalbaar zijn! Zeker je lay out en dat fit blijven moet ook zeker lukken. Net als sparen eigenlijk. Al vergt die laatste zeker wat organisatie, lukken zal het! 😀 Ik heb geen voornemens, maar doelen. Wil echt dingen doen. Zoals een eigen domein aanschaffen. Denk dat dat ook wel gaat lukken! 😀 Heel veel succes en ben benieuwd naar wat je van je lay-out gaat maken! Net als waar de reizen heen zullen gaan. Ik blijf lezen!

  Reply
  • Reismuts

   Dank je! Voor die lay out ben ik al een beetje aan het rondkijken naar wat ik fijne blogs vind. Er is best wel heel veel keuze daarin merk ik.
   Een eigen domein moet ook wel goed komen met je! 🙂

   Reply
 • Verhuizing op komst | REISMUTS

  […] van mijn goede voornemens voor dit jaar is knetterhard sparen, ons appartement verkopen en een ander huis kopen. De volgorde […]

  Reply
 • Terugblik: november 2016 – Reismuts.nl

  […] dat even mooi uit, want een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om Reismuts een verbeterde look te geven. Ik was er nog niet aan toe gekomen, maar […]

  Reply
 • Terugblik op het jaar 2016 – Reismuts.nl

  […] voornemens? Aan het begin van 2016 heb ik een aantal goede voornemens gemaakt. Als we kijken hoe het met deze persoonlijke doelen staat, dan mag ik wel een beetje trots […]

  Reply

Leave a Reply