Een van de mooiste Europese eilanden vind ik La Palma. Het Canarische eiland ligt op zo’n vier uur vliegen van Nederland en brengt je naar een compleet andere wereld. Een wereld van vulkanen, bergen, zwarte lavastranden, groene wouden en het bijzondere natuurverschijnsel van de wolkenwaterval. Naast de prachtige natuur is het er ook gewoon heel fijn om te verbijven. Het merendeel van ons verblijf op La Palma verbleven Remco en ik in Casa Los Cardones. Wat mij betreft is dit het fijnste vakantiehuis op La Palma. Ik vertel je er graag meer over.

Waar vind je de fijnste vakantiewoning op La Palma?

Los Cardones ligt net buiten het dorpje Las Tricias in het noordoosten van La Palma. De dichtbijzijnste stad is Puntagorda, zo’n 5 kilometer zuidelijker. Om de vakantiewoning op La Palma te bereiken, raad ik je een huurauto aan. Er stopt wel in bus in Las Tricias, maar die gaat niet erg frequent. Bovendien is voor je vervoer op La Palma sowieso een huurauto wel prettig.

Bij aankomst wordt je ontvangen door de vriendelijke eigenaren. Ze laten je het huis zien en laten hun telefoonnummer achter voor het geval je nog vragen hebt. Uiteraard spreken ze Spaans, het Engels is beperkt.

Vrijwel alle bekende plekken van La Palma en startpunten van wandelroutes zijn goed vanuit deze vakantiewoning op La Palma te bereiken. Los Cardones is dus een goede uitvalsbasis. De luchthaven ligt op zo’n 55 kilometer afstand.

Lees ook: een wandeling naar het hoogste punt van La Palma

vakantiehuis op La Palma, Los Cardones

De geschiedenis van Los Cardones

Casa Los Cardones is een ‘casa rural’, oftewel een landelijke woning. In de 19e eeuw is het huis gebouwd met als doel een woning voor boeren. Een boerderij dus. De muren zijn traditioneel van stenen en klei gemaakt die uit de directe omgeving afkomstig zijn. Voor de vloeren, deuren en het dak is gebruik gemaakt van de Canarische denneboom. Deze bouw is typisch voor woningen op de Canarische eilanden.

Van generatie op generatie is het huis doorgegeven en al die tijd is de woning als boerenverblijf gebruikt. In 1994 hebben de huidige eigenaren Los Cardones volledig gerestaureerd en geschikt gemaakt voor toerisme. Daarbij hebben ze zoveel mogelijk originele elementen bewaard, zoals het handgemaakte meubulair. Andere elementen hebben ze zo gekozen, zodat het goed bij het karakter van de woning past, zoals de gordijnen. Daardoor is de authentieke sfeer van deze vakantiewoning op La Palma nog steeds goed voelbaar.

De indeling van de woning

Los Cardones heeft drie slaapkamers, namelijk één tweepersoons kamer met een tweepersoons bed en twee éénpersoons kamers. Deze gezellig ingerichte kamers bevinden zich op de benedenverdieping. De kamers zijn vrij donker. Ik vond dat wel prettig. Overdag ben je er immers nauwelijks en de kamers blijven zo wel lekker koel.

Lees ook: een wandeling langs de vulkanen op La Palma

vakantiewoning op La Palma, Los Cardones
vakantiewoning op La Palma, Los Cardones

Ook de badkamer en toilet is op de begane grond. Er wordt voor handdoeken en beddegoed gezorgd. En wil je een wasje doen, dat kan met de wasmachine in de badkamer.

Op de eerste verdieping, die je met een brede houten trap bereikt, is een ruime woonkamer met een bankstel, stoelen en een TV. Ook is daar de keuken, die met al het denkbare servies en keukengerei is uitgerust. Er is magnetron, maar geen vaatwasser. Vanuit de keuken is er een deur naar buiten toe. ’s Ochtends vang je aan die kant van de vakantiewoning op La Palma de eerste zonnestralen op. Een ideale plek dus voor je ontbijt!

Op zoek naar een bestemming met kinderen? Ilse van Avonturen Sparen ging naar Tenerife met kinderen

vakantiewoning op La Palma, Los Cardones
Los Cardones

Lees ook: een wandeling door La Cumbrecita het groene hart van La Palma

De schitterende tuin en omgeving

In de gehele woning heb je touwens WiFi ontvangst. Maar eigenlijk wil je daar helemaal niet mee bezig zijn, want de omgeving van de vakantiehuis op La Palma is zo uitnodigend! De tuin is een zee van bloemen. Ongeacht welke maand je er bent, er zijn altijd wel een aantal struiken met bloemen in bloei. Ook zijn er vele soorten cactussen en fruitbomen.

Vanaf de woning en vanuit de tuin zie je de Atlantische oceaan. Je hebt dus uitzicht op het westen en daardoor vrijwel iedere dag een schitterende zonsondergang in de zee!

Los Cardones

Lees ook: Dit zijn de leukste stranden op La Palma

Ongeveer 10 stappen van de woning ligt het privé zwembad. Dat is ook omringd door struiken en bomen, waardoor je volledige privacy hebt. Er is geen hek om het zwembad heen. Bij het zwembad vind je tevens de BBQ. Ik vond het super om aan het einde van een dag een frisse duik in het zwembad van Los Cardones te nemen en daarna de BBQ aan te stoken. We zaten er iedere dag gezellig te eten terwijl we genoten van de ondergaande zon.

vakantiehuis op La Palma, Los Cardones

Thuis op La Palma

Wat ik zo geweldig aan dit vakantiehuis op La Palma vind, is dat ik echt het gevoel had geheel lokaal te wonen. Ik voelde me er meteen helemaal thuis. En dat vind ik heel belangrijk voor een vakantiewoning.

In 2017 betaalden wij € 40,- per nacht. De huidige prijzen zijn flink gestegen en variëren per seizoen tussen de € 70,- en € 100,- per nacht. Los Cardones is op dit moment niet via Booking.com te boeken. Wel kun je via de website van La Palma een reservering plaatsen.