Het groene eiland La Palma heeft naast ontelbaar veel mogelijkheden om te gaan wandelen ook hele toffe strandjes. Ideaal om tijdens je actieve vakantie zo nu en dan even te relaxen. Deze strandjes vind je aan de oostkant van het eiland. De westkant wordt namelijk gedomineerd door hoge klifs. Ik deel de vier leukste strandjes op La Palma met je!

Charco Azul

Dit natuurzwembad aan de oostkust is eigenlijk een baai waar het zeewater met een dammetje afgesplitst wordt. Daardoor ontstaan er verfrissende poeltjes met rustig water. Je kent het misschien wel van 3 Op Reis. Het is ook erg geliefd door lokale mensen. Daardoor kan het er zo nu en dan een beetje druk zijn.

La Fajana

Mijn favoriete strandje op La Palma is La Fajana. Het ligt iets noorderlijker en het is er een stuk rustiger en uitgestrekter. Via allerlei bruggen en trappetjes heb je verschillende gedeeltes om te gaan liggen.

Heb je trek gekregen, dan is het restaurant daar – La Gaviota – een goed idee.

Ook leuk: een wandeling naar de top van La Palma

Santa Cruz

Hou je meer van een zandstrand, dan gaat het strandje in de hoofdstad je bevallen. Het zand is wat grijzig en dat komt doordat het een vulkaan eiland is en dus lavazand. Hoewel het strand bij de stad hoort, is het er vaak opvallend rustig. Kijk ook eens achterom naar de indrukwekkende groene bergen achter je.

Lees ook: een wandeling langs de twee vulkanen in het zuiden van La Palma

Vrij strand bij het vliegveld

Net voor ik weer naar huis vloog, kreeg ik nog een laatste strandje in het vizier. Eentje weg van de andere mensen. Namelijk recht tegenover het vliegveld! Dat is natuurlijk ideaal om je laatste dag op La Palma nog even te chillen. Je kunt er vanaf het vliegveld heen lopen of je auto dichtbij parkeren.

Lees ook: het leukste vakantiehuis op La Palma!

Overnachten deed ik een aantal nachten in een heel leuk appartement in de hoofdstad Santa Cruz, namelijk in Apartamentos La Fuente. Het is er netjes en de eigenaren zijn heel vriendelijk en behulpzaam. En het is een perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen.