Het eiland La Palma heeft een erg bijzondere natuur. Net als de andere Canarische eilanden is het landschap gecreëerd door vulkanen. Zo ongeveer in het midden vind je de top. En een bezoek aan het eiland is natuurlijk niet compleet zonder een wandeling naar het hoogste punt van La Palma!

Zowel vanaf de oost- als de westkant van het eiland neem je de weg naar Roque de los Muchachos. Je rijdt eerst door een naaldbos steeds verder omhoog. De weg wordt steeds stijler. En dan opeens verandert het landschap om je heen. Je komt langs verschillende sterrenwachten tot je bij de parkeerplaats komt.

Vanaf de parkeerplaats wandel je in zo’n 30 minuten naar twee uitkijkpunten. Natuurlijk kom je eerst langs de Muchachos, het hoogste punt van La Palma. Daar vertelt een bord je dat je maar liefst op 2426 m hoogte bent!

Ook leuk: een wandeling door het groene hart van La Palma

Het eerste platform is vrij makkelijk te bereiken. En het uitzicht vanaf daar is al adembenemend mooi. Je kijkt zo in de Caldera met de bijzondere begroeiing.

Er gaat nog een paadje verder naar een tweede uitkijkpunt. Vanaf waar je staat, lijkt het pad iets weg te hebben van de Chinese Muur. Het is slank en kronkelt over de bergkam. Dit pad is iets minder makkelijk te bewandelen. Met name het laatste stukje tot het tweede platform is een stijle klim.

Ondertussen zweven de vogels boven je. Afhankelijk van het seizoen dat je er bent zie je overal vrolijke gele bloemen om je heen.

Wil je naar het hoogste punt van La Palma, zorg dan dat je vroeg op de dag of juist laat in de middag gaat. Dan is het niet zo druk met andere bezoekers, maar met name de temperatuur is dan het meest aangenaam. Want vergis je niet, je bent misschien wel heel hoog, maar de zon kan nog steeds fel branden.

Je overnachting – of het nu een hotel is of een ‘casa rural’- boek je eenvoudig via booking.com.

Staat La Palma op jouw wishlist?