Het Canarische La Palma heeft mijn hart gestolen. Niet te verwarren met Las Palmas, de hoofdstad van het buureiland, dat in de zomermaanden overspoeld wordt door toeristen. Nee, La Palma niet! Zij is nog een authentieke onontdekte parel. Dit en nog negen andere redenen maken het eiland tot de perfecte bestemming voor een relaxte zomervakantie.

1 Groen, groener, groenst

Zelfs in de zomer met temperaturen tegen soms wel 40 graden is het er zo onwaarschijnlijk groen. Je kunt het je haast niet voorstellen! En respect voor de natuur staat er ook hoog in het vaandel, zodat het groen ook mooi groen blijft. En er zijn velden vol bananen!

2 Wandelparadijs

Een paar van de tofste wandelingen in Europa ever maakte ik daar. Over vulkaan toppen, langs watervallen en door groene mistige wouden, het kan er allemaal! Er zijn letterlijk honderden kilometers aan wandelroutes voor beginners tot gevorderden. En wil je geen rondje lopen, maar van A naar B, dan zijn er altijd wel mensen bereid om je een lift terug naar je auto te geven.

Lees ook: een wandeling door het vulkanische zuiden van La Palma!


3 Strand

Wil je een vulkaanstrandje of liever een rots om vanaf te springen? Overal rondom het eiland vind je fijne strandjes. De natuurlijke zwembaden zijn vaak wat drukker bezocht, maar rij je een paar kilometer verder, dan heb je het rijk alweer voor jou alleen.

Lees ook: de mooiste stranden van La Palma!

4 Relaxte sfeer

Op La Palma heerst een ontzettend relaxte, fijne laydback sfeer. Het is ook veel te warm om dingen snel te willen doen 😉


5 Low budget

Een complete authentieke bungalow voor vier personen met zwembad, buitenkeuken, alles er op en eraan heb je in het hoogseizoen zelfs al voor 50 euro per nacht! Dit is een van de leukte redenen voor La Palma als bestemming!

6 Niet ver vliegen

Transavia vliegt regelmatig en je bent amper vier uurtjes onderweg. Daarmee is La Isla Bonita ook geschikt voor kortere vakanties.

7 Lekker eten

Ik hou van de Spaanse keuken en het concept tapas kennen ze op La Palma ook maar al te goed. Daarnaast zijn er allerlei heerlijke lokale gerechten, zoals de kleine, soort gepofte aardappeltjes.

8 Rustig

In de inleiding zei ik het al, maar het is ook echt zo. Remco en ik waren er midden in het hoogseizoen en we kwamen amper toeristen tegen. Heerlijk! Dit is een van de belangrijkste redenen voor La Palma.

9 Compact

Heb je maar een weekje vrij, dan nog zul je veel van het eiland kunnen zien. Er zijn geen snelwegen, maar in een paar uurtjes ben je alweer aan de andere kant. Oh ja, en regent het eventjes? Grote kans dat het aan de andere kant nog gewoon droog is!


10 Shoppen

In de hoofdstad Santa Cruz en in Los Llanos vind je leuke winkeltjes. Op diverse plekken zijn er op verschillende dagen markten waar je verse ingrediënten kunt kopen en handgemaakte souvenirs kunt scoren.

Oh en vergeet vooral niet in Santa Cruz een kijkje te nemen bij de replica van het schip waar Columbus mee naar Amerika voer!

Zo, je hebt tien dikke redenen voor La Palma!